Dag 5: 24 april Paardentaxi en peulh dorpje

Dag 5: 24 april Paardentaxi en peulh dorpje

Vandaag leek het ons leuk om met een traditionele paardentaxi op weg te gaan. Buiten het hotel wordt je gelijk aangesproken door mannetjes die je dat soort dingen willen aanbieden, dus we hoefden niet lang te zoeken.  We namen dezelfde gids die we ook naar de mangrove hadden genomen,  die spreekt in ieder geval redelijk engels 🙂  (ons Frans is nog steeds niet je van het..)

We begonnen de tocht door het dorp Somone, om al snel af te slaan richting het reservaat van somone.  Een tijdlang reden we over 1 grote kale vlakte, wat in het regenseizoen ook bij de mangrove hoort, maar nu in het droge seizoen dus ook echt droog staat.

Op een gegeven moment spotte de “taxichauffeur ” een jakhals, en we probeerden daar dichterbij te komen. We hebben hem goed kunnen bekijken, ook al konden we natuurlijk niet al te dichtbij komen.

Onderweg kwamen we ook nog een aantal vogelsoorten tegen die we nog niet hadden gezien tijdens onze tocht door de mangrove, dus de 140 soorten komen weer iets dichterbij,  hihihi…

Ook kwamen we langs een baobab die door de plaatselijke bevolking zeer bijzonder wordt gevonden. Robert heeft deze baobab samen met de gids beklommen.  Stoere mannen hoor 🙂

Van te voren hadden we met de gids afgesproken dat we ook naar een traditioneel Peulh  dorpje zouden gaan, dus we hadden de schoolspulletjes in onze tas gestoken.

Eenmaal aangekomen in het dorpje kwamen alle kinderen ons gelijk verwelkomen. We kregen eerst een rondleiding door het dorpje en mochten in de keuken, ouderslaapkamer en de kinderslaapkamer kijken. In de kinderslaapkamer kwam een jongetje gelijk trots een bokaal laten zien.  Deze was door zijn zusje gewonnen met hardlopen.

Na de rondleiding deelde onze gids de schoolspulletjes voor ons uit. De kinderen waren erg enthousiast! Als dank zongen ze een liedje voor ons, zo lief. En ze wilden graag voor onze foto poseren met hun nieuwe spullen.

Toen we daar nog even gezeten hebben, gingen we op de terugweg met de paardentaxi.

Al met al een ontzettend leuke ochtend! Terug in het hotel zijn we gelijk gaan lunchen, om daarna weer ons vaste middagritueel te houden: rusten op de kamer, bij het zwembad zitten,  buiten bij onze kamer zitten om ons daarna op te frissen voor het diner.  Na het diner weer terug naar de kamer,  waar ik al snel ging slapen ivm het vroege opstaan morgenochtend en Robert nog een tijdje een computerspelletje speelde.

Het was vandaag 27 graden, dus een heerlijk temperatuurtje!

IMG-20160424-WA0010

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *