Robert & Corine

Dag 6: 25 april Pink lake

Vanochtend was het weer vroeg opstaan voor de excursie naar pink lake. Dit is een meer vlakbij Dakar, waar de race Parijs-dakar ook altijd eindigde. Het meer is wat roze om te zien (vandaar de naam. ..), in meer of mindere mate. Dat ligt aan de algen die daar in het water zitten.

Het is ongeveer 1.5 uur rijden. We worden vervoerd in een open truck,  zodat we lekker met een fris windje om ons heen kunnen kijken.

De gids is erg enthousiast en vertelt ons onderweg dan ook erg veel over wat we tegenkomen, maar ook over andere gewoontes van het land. Dat maakt de reis een stuk korter!

Eenmaal aangekomen bij pink lake, stappen we over op een Parijs-dakar-truck, waarmee we een rondje gaan rijden rondom het meer.

Helaas is het meer nu niet echt roze, maar dat mag de pret niet drukken.
Pink lake is net zo zout als de dode zee, en ze halen dan ook het zout uit het meer om aan Europa te verkopen als oa strooizout. Dit is erg zwaar werk: de mannen scheppen het uit het meer in een bootje, en de vrouwen brengen het dan in emmers van 25 kilo op hun hoofd naar het land.

Ook stoppen we onderweg bij de “echte” finish van parijs-dakar. Hier is niets meer te zien natuurlijk,  maar goed, wel een grappig idee dat wij daar nu ook gestaan hebben 🙂

Toen gingen we nog een heel stuk door de duinen rijden daar, zoals de echte parijs-dakar daar liep. Normaal gesproken zou ik dat erg leuk hebben gevonden, ware het niet dat een meter in de hoogte  stuiterend door de truck met 29 weken zwangerschap niet echt een pretje is..

We maakten nog een tussenstop bij de oceaan (wat een mooi zand en mooi water!) Om vervolgens al stuiterend weer terug te rijden naar heg beginpunt.

Ik vond het een erg leuke trip, maar was opgelucht toen het gestuiter voorbij was. Japie was het volgens mij met me eens, want toen we weer in de rustige truck onderweg naar het hotel waren, begon ze (gelukkig) weer rustig wat om zich heen te trappen.

Eenmaal terug bij het hotel genoten we van een late lunch, om daarna even rustig op bed te gaan liggen…

Daarna begon ons vaste ritueel van zwembad-hangen, spelletjes spelen en puzzelen weer. Vandaag is het 30 graden, maar nog steeds erg goed te doen.

Om half 8 gingen we voor een lekker vroeg diner. En wat een heerlijke verrassing : ze hadden asperges vanavond!  Zoals jullie wel snappen, ben ik daar helemaal los op gegaan! Zoooo ontzettend lekker! !

Ook vanavond werd het voor mij weer vroeg naar bed,  want de excursie morgen begint errug vroeg. Robert heeft weer lekker een computerspelletje zitten spelen.
IMG-20160425-WA0009
IMG-20160425-WA0005