2e dag Manilla

2e dag Manilla

Hoi allemaal, hier alweer een tweede berichtje uit Manilla. Bedankt voor al jullie reacties, erg leuk om te lezen!

Gisteren (zondag) ben ik ‘s middags dus nog de stad ingegaan. Het werd me zeer zeer zeer afgeraden om met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad te gaan, dus ik heb rondgelopen in Makati (het gedeelte van Manilla waar mijn hotel zit), zo’n beetje tot alle grenzen waarvan ze aan hadden gegeven dat het veilig was voor mij als blanke vrouw alleen. Het was ‘s middags echt niet te harden qua warmte: ruim boven de 35 graden! Dus nadat ik mezelf oververhit had gelopen, en alle hoge zakelijke gebouwen wel had gezien (meer viel er niet te zien), ben ik terug naar het hotel gegaan, en heb roomservice besteld (lekker luxe!) voor het wereldbedrag van 3 euro.. Om half 9 / 9 uur ben ik naar bed gegaan om wat slaap in te halen, en over mn jetlag heen te komen.

Vanochtend ging de wekker om 6 uur, gelukkig heb ik vannacht redelijk goed geslapen, dus ik was redelijk uitgerust. Na uitgebreid te hebben gedoucht, en mezelf in een jurkje te hebben gehesen, ging ik voor het ontbijtbuffet. Het buffet was nogal karig, en niet echt veel naar mijn smaak: croissants (bleh), spaghetti, vette worstjes, en zoete broodjes.. Maar goed, ik heb netjes wat gegeten, en watermeloensap gedronken. Daarna ben ik op mijn kamer mijn spullen gaan halen, en ben op mijn gemak naar het IOM-kantoor gelopen. Hier was ik gisteren al langs geweest, dus ik wist waar ik moest zijn.

Mijn collega’s en mede-studenten kwamen voornamelijk uit Azie: Canberra (Australie), Port Moresby (Papoea New Guinea), Hyderabad (India), Tehran (Iran), Vilnius (Litouwen), Luanda (Angola), Iraq, Nairobi (Kenia), Hanoi (Vietnam), Jordanie, Kabul 2x (Afghanistan), Ho Chi Min (Vietnam), Sanaa (Yemen), Nepal en Tajikistan waren de landen..

De cursus is erg interessant, en ik heb al best veel geleerd. Maar zo’n dag van 8.30-18.00 uur alleen maar luisteren is wel erg vermoeiend!

Tussen de middag ben ik met de 2 collega’s uit Afghanistan en de collega uit Tajikistan gaan lunchen: Japans.. Nou is dat niet echt mijn favoriete maaltijd, maar vandaag had ik een erg lekkere chicken teriyaki.

Na de cursus vanmiddag, ben ik even naar het hotel gegaan om me om te kleden (weer een broek aan: jeej!), en daarna ben ik met Amelia uit Tajikistan met een taxi naar Greenhill Shopping Center gegaan. Dat is echt een mega-enorm winkelcentrum, op een half uurtje rijden van ons hotel vandaan. Ik heb zelf niets gekocht, ondanks dat het hier wel very very cheap is allemaal.. (Maar ik betwijfel of ze ook  kleding in mijn maat hebben). Na het shoppen zijn we nog lekker ergens een pizza gaan eten (erg oosters, haha), en daarna hebben we weer een taxi gezocht richting hotel, waar we rond 22.00 uur aankwamen.

Ik heb vandaag gehoord dat dit de droogste, en warmste tijd van het jaar is in Manilla (35-40 graden gemiddeld), het heeft op dit moment al 4 maanden geen druppel geregend.. Logisch dat ik het warm heb! Verder hebben we vandaag van onze security afdeling ook te horen gekregen dat we geen openbaar vervoer moeten nemen, en niet alleen in de stad moeten gaan rondlopen, dus wat dat betreft heb ik gisteren de goede beslissing genomen door te luisteren naar de mensen van het hotel.. Onderweg naar de shoppingmall zijn we overigens ook echt door sloppenwijken gekomen, waar de kinderprostituees aan de weg staan, echt heel sneu! Maar als je dan weer in het ‘rijkere’ gedeelte bent, merk je daar werkelijk helemaal niets van!

Zo, ik heb mijn verslagje weer getikt, en ga nu maar snel naar bed toe om morgen weer fris en fruitig te verschijnen op cursusdag 2..

Groetjes, Corine

9 Comments

 1. Cecilia

  Hi Corine,

  Tjonge je maakt weer wat mee zo he! Ik zou geloof ik helemaal mijn hotel niet uit durven komen :-).
  En dan die reischeque die je hebt gewonne, dreams do come true!!
  Wees voorzichtig en geniet er van…

  Groetjes Cecilia

 2. Theo/Annie

  Hai Corine,
  Ik begrijp dat je met plat Sliedrechts goed te begrijpen bent tussen al die “buitenlanders”.
  Lijkt me wel leuk met al die diverse cursisten.
  Sterkte met je opleiding en nog veel plezier.
  gr. A/Th

 3. robert

  Leuk dat de cursus zo bevalt!

  Wel jammer dat het te onveilig is om alleen door de stad te lopen/in het ov te gaan. .
  Gelukkig kon je vandaag samen met een collega shoppen.

  Ik zou graag met je ruilen hoor…..nieuwegein is niet zo heeeeel spannend.

  X

 4. dagmar

  Ha Corine
  Het is er wel erg warmpjes bij je!! Ben ik toch wel blij met het nederlandse weer, af en toe een bui en zon!!!Je boft nog dat je niet mijn maat hebt, hahaha. dus effe goed zoeken en je vind je maat wel!!
  Veel sterkte met het luisteren bij je cursus, weet toch toch nog dat je niet voor de lol er bent!
  Wachten wel op foto`s!!!!!!!!!!
  Tot morgen , kijken al weer uit naar je mailtjes

 5. j.hoogerwerf

  Hoi Hoi, wat een avontuur weer hé schitterend je maakt echt weer van alles mee. Ik geloof niet dat ik zo avontuurlijk ben als jij ( ha ha ik weet het wel zeker ) daarom wens ik je heeeeel veeeel plezier en geniet van je vrije uurtjes maaaaar kijk uit hé> Doeeeeg tot de volgende mail Joke

 6. Leon & Ilja

  Hee Corine!

  En wij hier maar leuren met onze 14 graden… 😉
  Ik kan me indenken wat zo”n ontbijtbuffet inhoudt. Spaghetti?… Jegh! 😀

  Succes weer met je cursus en lekker uitkijken naar je duikweekend!

  Groetjes, Leon & Ilja.

 7. corrie

  hoi Corine,

  lange dagen luisteren, maar je steek er weer iets van op. Het eten wat je ‘s morgens op tafel staat lijkt mij ook niets.

  Groeten Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *