6e t/m 8e dag Manilla

6e t/m 8e dag Manilla

Nou, daar ben ik dan eindelijk weer!

De laatste cursusdag is ook erg goed gegaan, en aan het eind kregen we nog een dankwoord van Yvonne en Ovais (de hooggeplaatste personen uit Geneve), en van het trainingsteam. Daarna kregen we ons certificaat uitgereikt (jeej!). Aangezien veel cursisten deze avond al weer naar huis vlogen, heb ik deze avond besteed aan mijn koffer her-inpakken en mijn boek uitlezen. Zaterdag moest ik al weer vroeg uit bed, dus deze avond ben ik vroeg naar bed gegaan. En natuurlijk heb ik deze avond te horen gekregen dat ik langer kon blijven om ook de 2e training bij te wonen, dus ik moest hier nog behoorlijk wat voor regelen: hotel reserveren, mijn duikplannen met 1 nacht inkorten, vlucht verzetten, officiele toestemming vragen van mijn baas, etc.etc. De officiele toestemming heb ik, de duikplannen kon ik inderdaad inkorten, maar het hotel kon maar tot woensdag gereserveerd worden, dus ik zal wel in een ander hotel terecht komen de laatste paar dagen. En dan niet het minst belangrijke: mijn vlucht! Door die aswolk boven Europa wordt alles in de war geschopt! Veel mensen hebben hun vlucht dan ook met een weekje verzet, waardoor het voor mij nog niet zeker is of ik inderdaad vrijdag naar huis kan komen. Ik hoop daar maandag in de loop van de dag meer van te horen (europese tijd). Ik ben benieuwd!

Zaterdagochtend werd ik om 7.00 uur opgehaald door mijn 2 prive-chauffeurs om me naar Anilao, Batangas te brengen. Het verkeer hier is echt hel! Er zijn wel strepen getrokken op de weg, maar niemand trekt zich er iets van aan, en rijdt gewoon waar ze zelf willen, hoe hard ze zelf willen. Ik dacht dat Marokko al chaos op de weg was, maar dit slaat echt alles! Helaas was er ook veel weekend-verkeer, waardoor we er uiteindelijk 4,5 uur over deden (normaal 2,5 uur). Maar om half 12 stond ik dan toch in Anilao, met een errug mooi uitzicht! ‘s Middags heb ik gelijk 2 duiken gedaan vanaf de kant. Het is hier echt super-mooi! Mooi gekleurd koraal, en heel veel verschillende, en mooi gekleurde visjes! Natuurlijk heb ik ook al heeeel veel Nemo’s en Dora’s gezien, en veel zeekomkommers. Haha, die zijn grappig! ‘s Avonds ben ik lekker vroeg naar bed gegaan, aangezien er hier verder niet zoveel te doen was, en ik mn rust wel even goed kon gebruiken.

Zondagochtend ging ik om 9.00 uur op de boot, om mijn eerste twee duiken van deze dag te doen. Bij onze eerste duikplek gingen we naar beneden, en gelijk kwamen er heel veel vissen op ons af, die ons blijkbaar van heel dichtbij wilden bewonderen. Haha, echt super! De tweede duik hebben we eigenlijk dezelfde soorten gezien als gisteren, maar wat is het hier mooi zeg! Ik zal zo proberen om wat plaatjes op internet op te zoeken, en deze hier te plaatsen om jullie een indicatie te geven (nee ik heb dus niet zelf foto’s gemaakt, maar ik zal alleen plaatjes uitzoeken van wat ik daadwerkelijk heb gezien)

Ik had zo de smaak te pakken van het duiken, dat ik er voor vandaag nog een 3e duik bij heb geboekt. Deze duik was het gaafst van alle 5: mijn divemaster had stukjes brood meegenomen, en gaf deze in mijn handen. Ik heb dus letterlijk echt honderden gekleurde mooie vissen gevoerd! Sommigen waren zo enthousiast dat ze ook in mijn vingers begonnen te happen, erg grappig. Ook heb ik deze duik grote vissen gezien (ca. 40 cm.), dus ook echt super!

Na deze laatste duik ben ik om 16.00 uur weer met mijn prive-chauffeurs richting Manilla vertrokken, waar we nu wel netjes na 2,5 uur aankwamen. Ik kreeg weer dezelfde kamer toegewezen als vorige week, dus je hoort mij niet klagen. Nadat ik gesetteld was, heb ik roomservice besteld, aangezien ik geen zin meer had om alleen er op uit te trekken voor eten. Nu is het hier 20.15 uur, en zit ik in de lobby even te internetten. Helaas doet het internet op mijn kamer het niet meer, dus wees niet verbaasd als er soms een dag tussen zit voordat ik jullie weer bericht..

Ik hoop nog wat foto’s te uploaden, en jullie snel weer op de hoogte te houden!

Groetjes, Corine

Klik hier voor de foto’s

8 Comments

  1. pa en ma

    Hoi meiske, fijn te horen dat het duiken zo leuk was en ook dat je weer in je oude kamer zit. We hopen wel dat je vrijdag/zaterdag weer kan terug vliegen het is hier nog steeds niet mogelijk tot voorlopig 20 uur plaatselijke tijd. Heel fijn dat je je tijd heel nutig kan besteden en een vervolgtraining kan volgen. Heel veel succes en plezier, pa en ma xx

  2. dagmar

    Hoi Corine
    Wel weer mooie foto`s!! Het vissevoeren is zeker wel leuk ! hopen dat je nog alle 10 vingers hebt!!
    Tja, de aswolk, maar als je vrijdag niet kwam ,kwam Robert je toch ophalen!!??
    Volgens mijn is hij al flink aan het oefenen!!hahaha
    Sterkte met de volgende cursus, hopelijk hou je nog tijd over om iets te kunnen bekijken!!
    Fijne week
    mis je ook al!!

  3. yvonne

    Hoi Corine,

    Het klinkt goed over het duiken, het lijkt mij ook prachtig om te zien. Fijn dat alles weer geregeld is voor deze week, blijven er nog meer of zijn er al naar huis toe ? Succes met de curcus deze week.

    Groetjes yvonne

  4. Corrie & Herman

    Ha Corine,

    wat mooi dat je zo’n schitterend duikweekend heb gehad! De foto’s zijn prachtig.

    Hopelijk kun je je deze week nog goed vermaken met de vervolgcursus.

    we hopen dat je snel terugkomt (want we missen een sjoel-speler :-P)

    liefs,

    Corrie en Herman

  5. robert

    Ha lieverd,

    Je hebt een prima weekend achter de rug! Het is echt een goede keuze geweest om te gaan duiken.

    Nog veel plezier gewenst deze week. De cursus zal vast even leuk zijn als die van vorige week. Hopelijk kun je ook nog wat dingen zien in Manilla, of nog lekker gaan shoppen.

    Ik hoop dat ik je weer snel terug kan zien…. (en dat zeg ik niet alleen maar omdat ik anders moet gaan roeien… :-))

  6. Richard

    Hoi Corine,

    Leuk om te horen dat je lekker gedoken hebt. Veel plezier nog bij je vervolcursus.

    Hoop voor je dat je nog een vliegtuigstoel kan bemachtigen en dat die vulkaan het wat rustiger aan gaat doen.

    Fijne week nog! Groetjes Tamara, Richard, Christie en Emily

  7. tamara

    Hoi Corine,

    Fijn dat het duiken zo leuk was. Hopen dat de vlucht vrijdag terug gaat. Wel een drama hoor met die aswolk! Succes weer met je cursus deze week.

    groetjes tamara

  8. Reny

    WOW – Die duiken moeten inderdaad een hele belevenis geweest zijn!

    Ik hoop dat je vrijdag inderdaad terug kan vliegen, een keer verlengen is leuk, twee keer vervelend 🙂 En natuurlijk dat je een goed hotel krijgt voor de laatste nachtjes!

    Succes met de vervolg cursus, en wederom: Veel plezier!!! Enne Robert, succes thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *