De vlucht en 1e dag Manilla

De vlucht en 1e dag Manilla

Hoihoi,

Nou, daar ben ik al met mn eerste berichtje. Zaterdag om 14.10 uur zou ik vertrekken vanaf Amsterdam naar Manilla. Toen ik ging inchecken, kreeg ik te horen dat ik al om 12.55 uur moest gaan boarden. Ik vond dat nogal gek: ruim een uur van te voren. Maar goed, ik netjes om 12.55 uur bij de gate. Wat bleek nou: ze deden daar het boarden & de security-check tegelijktijdig. Naar mijn mening niet echt de handigste manier, want om 14.00 uur stond ik nog in de rij.. Maar goed, na eindelijk overal doorheen te zijn gekomen, zat ik dan op mn plekkie in het vliegtuig: tussen 2 redelijk brede mannen, die vonden dat ze best met hun benen wijd konden zitten, en beide armleuningen in gebruik konden nemen. Oftewel: ik heb 12 uur lang errug krappies gezeten.. Heb ik eindelijk eens redelijk “fatsoenlijke” beenruimte, heb ik 2 van zulke types naast me zitten! Maar ja, kan gebeuren.

In het vliegtuig kregen we avondeten (pasta), een snack tussendoor (noodles-soep) en een ontbijt (scrambled eggs met fruit en een broodje met boter), dus ik kwam volgepropt het vliegtuig uit. We zijn netjes op tijd geland: 8.20 uur ipv de verwachte 8.45 uur. Maar toen begon het volgende feest: ik heb meer dan een uur in de rij gestaan bij de douane, maar gelukkig, toen ik eindelijk aan de beurt was, hebben ze gewoon netjes een stempel in mn paspoort gezet, en mocht ik het land in! 🙂

Eenmaal buiten, werd ik gelijk al echt overvallen door de hitte: half 10 ‘s ochtends en al dik 28 graden! Maar daar hoor je me niet over klagen hoor 🙂 Na even zoeken had ik het kantoortje gevonden, vanwaar ik een taxirit zou krijgen naar mn hotel. Ik stond netjes aangemeld, en na 10minuten wachten kwam een chauffeur me ophalen, om me in een half uur naar mijn hotel te rijden. Wat een luxe hotel zeg! Ik zit op de 29e verdieping, en heb dus een prachtig uitzicht. De kamer is echt supergroot, met heerlijke airconditioning, een groot lekker hard bed, een bad en een douche. Heerlijk!

En als klap op de vuurpijl: gratis internet! Nadat ik eerst even een uurtje ben gaan liggen, ben ik eens op zoek gegaan naar alle mogelijkheden van het hotel. ‘s ochtends wordt er een ontbijtbuffet geserveerd, en er is een fitnessruimte en een klein zwembad.. (en dus de beste ontdekking: internet op de kamer!)

Ik moet even wat dingen doen voor mijn werk (want ja, ik zit hier toch echt niet alleen maar om vakantie te houden), en dan ga ik zometeen lekker uitgebreid de stad proberen te ontdekken..

Jullie horen nog van me!

Groetjes,

Corine

17 Comments

 1. robert

  Ha lieverd,

  gaaf dat je de vliegreis achter de rug hebt, en je in een goed hotel zit. (dat hotel is echt hoog zeg!)

  De foto’s zien er prima uit! Ik hoop dat je naast je werk nog veel tijd hebt om leuke dingen te doen/zien.

  geniet er van!

 2. Linda

  Zo, dat ziet er niet verkeerd uit zeg!! En dan kan het hier wel mooi weer zijn maar 28 graden is natuurlijk nog beter.

  In ieder geval heel veel plezier!

  Groetjes Barry, Linda, Noud & Krijn

 3. dagmar

  Hoi Corine
  Wat een reis!De uitzicht uit je kleine kamer is wel geweldig!
  Werk ze ! Geweldig dat je internet hebt,kunnen wij elke dag meegenieten!
  Veel plezier
  Huib en dagmar

 4. pa en ma

  Vervelend dat het reizen wat minder ging.Maar idd wat een luxe kamer heb je (foto’s) en heerlijk internet op je kamer zodat we elke dag wat van je kunnen lezen :-). We horen wel van je hoe het was in de stad! Succes en toch ook wel plezier! Heel veel liefs, pa en ma xx

 5. Anneke

  Tsjonge-jonge wat een mooi uitzicht en ook zo’n krap kamertje. Leuk, hoor!
  Tip voor een volgende benauwde vlucht: neem in een zakje wat knoflookteentjes mee en open het zakje in noodsituaties/gedragen sokken helpen misschien ook wel. Misschien is er ook wel een superstinkend parfummetje in de handel.
  Neem na het duiken een paar visjes mee….
  Sorry hoor misschien iets teveel van het goede, maar wat leuk voor je, geniet er (maar weer eens) van.

 6. Karin

  Hi Corien,

  Moest je ook door zo’n bodyscan?

  Goed dat je heelhuids bent aangekomen, moet bij die bestemmingen altijd denken aan LOST, haha.

  Benieuwd naar je foto’s! Have fun en werkze.

  Groetjes,

  Karin

 7. tamara

  Hoi,

  Fijn dat de reis goed is gegaan op een beetje krap zitten na. Wat een hoog hotel zeg!! Je hebt in ieder geval uitzicht. Fijn dat je gratis internet heb; kunnen we goed op de hoogte blijven!!

  groetjes tamara

 8. Mascha

  Hoi hoi,

  Klinkt goed zeg!
  Jammer van die brede mannen, maar ach …
  Geniet ervan en niet te veel werken, dan heb je veel vrije tijd over!

  Groetjes van Mascha.

 9. Reny

  Jammer van de mensen naast je in het vliegtuig, maar ja, zulke asosiale mensen heb je altijd wel…

  Het uitzicht van je hotyel kamer is echt gaaf, om het nog maar niet over de temperatuur te hebben! WOW!

  Succes met de cursus, en we wachten op de foto’s!

  Groetjes,
  Tony en Reny

 10. Tamara

  Hoi Corine,

  Fijn dat je weer veilig aangekomen bent. Heerlijk zeg 28 graden! Ziet er goed uit. Vervelend hoor zulk werk.

  GEniet ervan, Groetjes Tamara, Richard Christie en Emily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *