Dag 3

Dag 3

Vandaag was de dag van het walvisspotten! Althans, dat was de bedoeling..
De dag begon goed met een heerlijk ontbijt in de guesthouse. En ook de rit naar de haven van Husavik ging prima!
We werden vriendelijk ontvangen, en gingen precies om 10.00 uur de haven uit..
We hadden heerlijk warme kleding gekregen, dus op naar de walvissen!
Helaas hadden de walvissen bedacht, dat ze zich vandaag niet wilden laten zien.. Dus na 3 uur toch wel wat kou lijden op de boot, kwamen we weer in de haven van Husavik aan, zonder walvissen gezien te hebben 🙁
Ze waren wel zo netjes, om ons nog een walvisvaart gratis aan te bieden, dus we twijfelen nu of we dit morgen nog eens gaan proberen. Zometeen eerst maar eens een leuke route voor morgen uitstippelen..

Husavik zelf is een klein, sfeervol vissersplaatsje, waar we dan ook even in rond hebben gelopen, en daar hebben we na de walvisvaart ook nog heerlijk onze uitgebreide lunch genuttigd (Robert pasta met kip, ik een hamburger met gebakken aardappeltjes).

Na de lunch zijn we over het schiereiland Tjörnes gereden, wat schitterende uitzichten gaf.

We zijn verder gereden naar Nationaal Park Jökulsárgljúfur. Dit park herbergt de grote gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum en een schitterende canyon.

In dit park zijn we eerst naar Hjódaklettar gereden. Deze plek is wereldberoemd vanwege zijn basalt rotsen. Het was daar inderdaad prachtig!

Hierna zijn we doorgereden naar Ásbyrgi. Dit is een hoefijzervormige kloof met steile wanden, waarvan een aantal zelfs 100 meter hoog zijn.
Ook dit was heel erg mooi om te zien.

Toen zijn we over een grindpad gereden richting de watervallen Hafragilsfoss en Dettifoss.
Hafragilsfoss is 27 meter hoog.
Dettifoss is 44 meter hoog en ruim 100 meter breed, en is wat waterverplaatsing betreft de krachtigste waterval van Europa.
Vooral Dettifoss was dus erg indrukwekkend!
We hebben hier genoten van ons ´diner´ (een bakje yoghurt), en van de zonsondergang.

Toen zijn we op ons gemak weer naar ons guesthouse gereden, waar we net weer zijn aangekomen (ca. 21.00 uur).

Wat we morgen precies gaan doen, moeten we dus nog uit gaan stippelen, maar waarschijnlijk zitten daar wel een vulkaan en een kokende modderpoel bij…

We houden jullie op de hoogte!

Groetjes,
Robert & Corine

6 Comments

 1. Linda

  In Husavik heb je ook het enige penismuseum ter wereld… Haha, wij zijn er niet geweest (wel even langsgelopen trouwens en de penis bij de ingang was al indrukwekkend).

  Veel plezier in IJsland. Er staan jullie nog heel veel mooie plaatsen te wachten!!

  Groetjes Linda (en haar drie!! mannen)

 2. Lisette

  Hey, ben net terug van Kreta en zie nu al je geweldige foto’s en verhalen. Leuk om te lezen hoor. jammer dat de walvissen zich niet lieten zien, ben benieuwd of jullie vandaag nog een tweede poging hebben gewaagd. verder klinkt het super gaaf. geniet er nog van.

  Groetjes Lisette

 3. Theo en Annie

  Wat is het weer leuk om jullie reisverslag te lezen, we genieten zo ook een beetje mee. Jammer dat de walvissen ook de 2e keer geen zin hadden om zich te laten zien. En wat een prachtige en leuke foto’s hebben jullie gemaakt zeg. We horen en zien graag weer wat van jullie!
  Pleizierr nog kinders, Theo en Annie x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *