Dag 1 & 2

Dag 1 & 2

Hoi allemaal,

Nou, de eerste twee dagen zitten er al weer op.. Het gaat echt snel!
Gisteren is de reis helemaal goed gegaan. We hebben op allebei de vluchten aan de nooduitgang gezeten, dus dat was wel fijn. Zeker voor Robert met z´n lange benen.
De vlucht van Reykjavik naar Akureyri konden we een uur eerder nemen dan gepland, dus waren we lekker op tijd in ons guesthouse.
We hebben een beige Nissan X-Trail tot onze beschikking, dus echt een aso-grote bak, maar wel heel erg comfortabel!

Vanochtend stond er een heerlijk ontbijt op ons te wachten in de guesthouse. Na het ontbijt zijn we op ons gemak nog rond gaan lopen door het stadje Akureyri. Vooral de art-deco kerk en de haven vallen hier erg op.

Nadat we hier waren uitgekeken, zijn we op weg gegaan richting Myvatn. Onderweg zijn we eerst langs de Laufas Boerderij geweest. Deze boerderij huisvest een regionaal museum in een typisch IJslands turf boerderij en kerk uit het jaar 1865. Dit was heel erg leuk om te zien.

Toen zijn we naar Godafoss gereden, dit is een waterval van 12 meter hoog en 30 meter breed. Het schijnt een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland te zijn.

Na deze waterval gezien te hebben, zijn we naar ons guesthouse in Laugar gereden, waar we gelukkig al konden inchecken. (Hiervandaan e-mailen we nu). Het ziet er allemaal erg goed uit, en de ijslandse mensen zijn allemaal heel erg vriendelijk!

Nadat we onze spullen hebben achtergelaten in de guesthouse, zijn we verder getrokken, en hebben we een rondje gemaakt om het Myvatn-meer.

Daar zijn we eerst gestopt bij Höfdi. Dat is een natuurpark met rijke flora en fauna en een prachtig uitzicht over het meer. Hier hebben we een tijdje rondgelopen.

Verderop zijn we gestopt bij Dimmuborgir (ja Erik, wij zijn er echt geweest!). De naam betekent zwart kasteel of donkere burcht en het bestaat uit lava-formaties. Enorme klodders lava zijn gestold in allerlei vormen.
Hier hebben we ook geluncht (nou ja, het was al half 3, dus een verlate lunch), en hebben we een ‘Dimmuburger’ op, haha..

Vlak naast Dimmuborgir ligt Hverfjall. Dit is een zeer grote explosie krater. Het lijkt op een groot stadion met een diameter van 1040-1200 en een diepte van 140 meter. De rand van de krater is 150 meter hoog, en uiteraard hebben we die beklommen!
Ook heel erg interessant om te zien.

Naast Hverfjall ligt Grotagja, dat is een grot met warm water (enorme zwavellucht). We zijn hier heel even binnen geweest, en hebben gecheckt dat het inderdaad warm water is 🙂

Verder hebben we heel de dag alleen maar mooie landschappen gezien, en we verbazen ons er over dat echt alles zo mooi is, en dat we (gelukkig) erg weinig mensen tegenkomen, ook niet bij de ‘toeristische´attracties.

Wij vermaken ons hier dus prima!

Morgen gaan we naar Husavik, eerst om een walvisvaart te doen van 3 uur, en daarna die omgeving verder te bekijken.

We verblijven 3 nachten in dit guesthouse, dus we kunnen echt op ons gemak de hele omgeving bekijken.

Tot de volgende update!

Groetjes van de genietende Robert & Corine

4 Comments

 1. Pa en ma en jasmijn en erik en oma enzo

  Hebben jullie beriicht via mob erik gelezen wat fijn dart het. Goed gaat met jullie en leuk om jullie reisverslag te lezen plezier en liefs jasmijn erik oma pa en ikke

 2. Karin

  Dat ziet er koud oud, brrrr! Maarre, wel supermooi daar zeg. Daar wil ik ook nog wel een keertje naartoe 🙂

  Heel veel plezier samen, ben heel benieuwd naar de geisers en de walvisfoto’s.

  Grtjs,

  Karin

 3. Joke

  Wat is het daar verschrikkelijk mooi zeg en wat leuk dat je ons alles laat zien. Die huisjes met die begroeide daken kostelijk hoor. Nou nog een hele fijne tijd met elkaar en groetjes van Joke doeeg Ceci zit in Italie hoor en komt pas 13 oktober terug anders had ze zeker gemaild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *