Dag 4

Dag 4

Net een heel lang bericht getikt over vandaag, viel de internetverbinding uit! Baal, baal.. Dus ik hoop dat ik niets vergeet nu dat ik het de 2e keer moet tikken.

Vandaag was erg koud: 1 graad, ten opzichte van de 7/8 graden van de afgelopen paar dagen.

Vanochtend zijn we begonnen bij Hverir. Dit is 1 van de mooiste en grootste solfatarenvelden van IJsland. Hier zijn kokende modderpoelen, zwavelbronnen en stoomgaten te zien. De grond is gekleurd door de vele mineralen die in het gesteente zijn opgelost. En uiteraard stinkt het hier dus verschrikkelijk naar rotte eieren (zwavel)..
Het was heel erg leuk en interessant om door dit gebied heen te wandelen.

Hierna zijn we naar Krafla gegaan. Het gebied rond de Krafla is een vulkanisch gebied, met lava en kraters. Overal komt er stoom uit de grond en ruikt het naar zwavel. De unieke kleuren in dit gebied zijn fantastisch. In het gebied ligt ook een krater met een meer erin, de Viti. Deze krater is ongeveer 300 meter in omtrek en is gevormd tijdens een enorme explosie in 1724. We zijn rondom deze kraterrand gelopen. Heel erg leuk!

Toen we het Krafla-gebied uit kwamen, zijn we langzaam weer richting Husavik gaan rijden. Dit maal via een weg die we nog niet gereden hadden.
Hier zijn we nog gestopt bij Grenjadarstadur. Dit is een heel klein dorpje (4 huizen en een kerk). De huizen zijn bedekt met gras, en het kerkje is in IJslandse steil gebouwd (simpel, van hout, gekleurd). Heel erg sfeervol!

We hebben ondertussen even gebeld naar de walvistour-organisatie, of er nog een tour zou varen deze middag, en dat was het geval!
Dus wij hebben vanmiddag weer een whale watching tour gedaan..
En weer hebben wij geen walvissen gezien..
Wel hebben we dit keer 2 dolfijnen gezien (heel even), dus de tour is niet helemaal voor niets geweest.
Het walvisseizoen is in juni/juli, dus het had sowieso heel erg veel geluk geweest als we er nog wel 1 hadden gezien. Maar het is nu dus helaas maar jammer..

Wel hebben we nog even in het walvismuseum rondgekeken, dit was ook wel heel erg leuk.

En Linda: inderdaad het penismuseum! Helaas is dit museum al gesloten voor de winter, dus wij hebben ook alleen de grote penis voor de deur gezien.. (en by the way: gefeliciteerd met je 3e man hé, leuk zeg!)

We hebben in Husavik nog even wat warme chocolademelk gedronken, en zijn toen naar het Nature Bath Myvatn gereden. Hier hebben we eerst diner op, en hebben toen zeer relaxed 2,5 uur in het water gelegen.
Het bad stinkt wel naar zwavel, maar dat moet je maar voor lief nemen.. Het is wel lekker warm: tussen de 30 en 40 graden..

Toen we uitgebadderd waren, zijn we op ons gemak teruggereden naar ons guesthouse, waar we rond 21.30 uur weer aankwamen.

Morgen gaan we verder naar het oosten, richting Egilsstadir.
Hopelijk kunnen we jullie vanaf daar ook op de hoogte houden van onze reis!

Iedereen trouwens heel erg bedankt voor de berichtjes, dit is voor ons erg leuk om te lezen!

Groetjes,
Robert & Corine

PS Lisette & Mike: hebben jullie het wel lekker gehad op Kreta?

3 Comments

 1. Ilja

  Heel erg gaaf allemaal om te lezen!! En die foto’s… Wow! 😉

  En dan zitten er al weer 4 dagen op! Ik hoop dat jullie in Egilsstadir ook lekker kunnen schrijven… 🙂

  Veel plezier iig.

 2. Theo en Annie

  Wat een foto’s zeg……………
  Idd hopen wij ook dat jullie weer kunnen berichten vanaf de volgende lokatie erg leuk.
  Veel plezier! p.s.kunnen jullie het wel warm houden 🙂 daar.
  xx Theo en Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *