Dag 5 en 6 kort

Dag 5 en 6 kort

hier weer een kort berichtje uit ijsland. dit keer vanaf de telefoon van robert, omdat er verder geen internet beschikbaar is. we hebben het nog steeds naar ons zin, en hebben weer veel gezien. morgen gaan we sneeuwscooteren op/bij de gletsjer. dat lijkt ons erg gaaf!

dag 5 zijn we begonnen door naar de skutustadargygar pseudo kraters te gaan. dit is een cluster van kleurrijke en prachtig gevormde pseudo kraters. heel leuk om te zien!

hierna zijn we begonnen aan de lange rit naar egilsstadir. uiteraard zijn we regelmatig gestopt en hebben we genoten van de prachtige uitzichten. we zijn gestopt bij saenautasel, dit is een boerderij uit de 19e eeuw. ook deze was weer bedekt met gras. toch weer heel leuk om te zien.

toen hebben we geluncht in
egilsstadir en zijn vervolgens doorgereden naar ons guesthouse, dat midden in het bos halormsstadur ligt. we hadden vanuit onze kamer schitterend uitzicht over het bos en het meer.

vanuit hier zijn we naar hengifoss gereden, de op 2 na hoogste waterval van ijsland. het was een uur lopen/klimmen/klauteren naar deze waterval, en jammer genoeg begon het al snel te regenen. maar we hebben hem gehaald, hij was mooi, en we zijn na 2 uur lOpen weer veilig bij de auto aangekomen.

de rest van de avond hebben we lekker gerelaxed.

dag 6 zijn we begonnen met een wandeling van een uur door het halormsstadur bos. heel mooi met alle herfstkleuren. hier hebben we ook de oudste boom van ijsland gezien.

toen zijn we begonnen aan de lange reis via veel mooie fjorden naar het oosten, naar hofn. ook vandaag zijn we weer vaak gestopt om te genieten Van de mooie uitzichten .

in sunnuhlid zijn we naar een stenencollectie gaan kijken. dit is waarschijnlijk 1 van de grootste collecties ter wereld. genieten in deze heel mooi aangelegde tuin.
in dit dorp hebben we ook geluncht.

hierna zijn we doorgereden naar hofn, naar ons guesthouse. we hebben vanuit onze kamer uitzicht op de gletsjer, beter kan gewoon niet.

na onze spullen gedumpt te hebben, zijn we naar hofn gereden, en hebben dat stadje verkend.
we zijn daar ook naar het gletsjer museum geweest, best grappig om te zien.

daarna hebben we in hofn uitgebreid gegeten, en daarna zijn we weer terug gereden naar ons guesthouse, waar we de rest van de avond hebben gerelaxed.

jullie horen verder nog van ons.

groetjes, robert en corine

3 Comments

  1. Theo en Annie

    Leuk om weer wat van jullie te horen. Zo te lezen (en al eerder gezien) is het idd een prachtig land. Sneeuwscooteren, wat leuk, we horen het wel weer hoe dat was. Heeeeel veel plezier en liefs, Theo en Annie xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *