7 oktober, aankomst / 8 oktober rustdag

7 oktober, aankomst / 8 oktober rustdag

IMG_0005kHet was best zwaar, om 11 uur ‘s avonds pas naar bed gaan (waarom pakken we onze koffers nou nooit eens ruim van te voren in??) en er om 1 uur al weer uit moeten komen. De autorit ging voorspoedig, en we konden P6 ook gelijk vinden. Binnen 2 minuten was het Holiday Valet Parkeren geregeld en konden we de weg oversteken naar vertrekhal 1. Heerlijk zeg, zo dichtbij parkeren! We konden gelijk onze koffers inchecken (we hadden onszelf gisteren al ingecheckt), en toen kon de 10km lange wandeltocht via vertrekhal 3 naar gate D43 beginnen. Pffff. .. Daar kwamen we iets voor half 4 aan en we konden om 4.20 uur gaan boarden.IMG_0012k

De vliegreis ging voorspoedig, en we kwamen netjes op tijd aan in Djerba, onze tussenstop in Tunesie. Deze tussenstop zou 35 minuten duren, maar duurde uiteindelijk ruim een uur. Toen de slurf weer was weggehaald, en het vliegtuig weer wilde gaan taxieen, werd de meneer naast ons opeens helder, en kwam er achter dat dit zijn stop was… Nee he! Dus weer wachten tot de slurf terugkwam, en de man alsnog uit kon stappen. Vervolgens weer een keer koppentellen (wat dus ook niet goed was gebeurd), en identificatie van al de handbagage. Toen nog het laatste stukje vliegen naar Enfidha, daar kwamen we uiteindelijk aan met maar een kwartiertje vertraging, dus dat was netjes. We waren binnen 5 minuten door de douane, en 10 minuten later hadden we onze bagage al te pakken. Buiten stond onze transferbus al te wachten, die ons al snel naar ons hotel bracht, waar we iets voor 11 uur ‘s ochtends (lokale tijd, 1 uur vroeger dan in Nederland) aankwamen.

IMG_0016kWe konden onze bagage in een afgesloten kamer achterlaten, en alsvast wat gaan etimg_0006ken (pizza, patat, salades en brood). Om 12 uur mochten we gelukkig al terugkomen om onze sleutel van de kamer op te halen. Doordat we zo weinig geslapen hadden, zijn we allebei gelijk neergestort op bed, en werden we om half 4 wakker van onze wekker. Om 4 uur hadden we een afspraak met de reisagent, die ons het een en ander over excursies zou vertellen. We hebben 2 excursies geboekt. As vrijdag gaan we een halve dag diverse berberdorpen in het binnenland bezoeken. Volgende week dinsdag gaan we een hele dag weg: naar Tunis, het Bardo museum, de Romeinse ruines van Carthago en naar Sidi Bou Said. We zijn ook van plan om zelf het stadje Hammamet te gaan bezoeken, maar dat zien we wel wanneer we dat doen.

Na deze bijeenkomst zijn we een rondje over het terrein van het hotel gaan doen (het ziet er allemaal heerlijk en perfect uit), en we zijn nog even in de schaduw op het strand gaan liggen. Lekker leven zo hoor! Om half 7 zijn we naar het diner-buffet gegaan, waar ze heerlijk eten hadden, en daarna zijn we gelijk naar de kamer gegaan, waar Corine gelijk in slaap viel, en Robert rond 9 uur ook zijn oogjes dicht deed…

Woensdagochtend hadden we lekker geen wekker gezet. We werden rond 9 uur wakker, en na een heerlijke douche zijn we lekker gaan ontbijten om vervolgens onze luie achterwerken op het strand te installeren. Hier hebben we een paar uurtjes gelegen en boeken gelezen en zweedse raadsels gedaan. Daarna hebben we lekker geluncht, om vervolgens weer even te chillen in onze hotelkamer (het is toch wel erg warm). Nu even dit blogje tikken met wat jaloersmakende foto’s zoals beloofd 🙂 en dan weer verder genieten.

Tot de volgende blog!

IMG_0009kIMG_0026kSAM_9454k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Comments

 1. Theo & Annie

  Haha ik stuurde Corine een smsje met o.a. de vraag hoe jullie het hebben en keek daarna op mn email en voila het antwoord (en meer) op al mn vragen :-). Wat ziet het er goed uit zeg en fijn dat jullie lekker kunnen relaxen. Jullie kamer ziet er ook goed uit. Heel veel plezier!! Knuffel van de konijntjes 🙂 Pa en Ma x

 2. Dagmar

  hihihi jullie slapen lekker rustig apart !!! Dus Corine je hebt lekker plek !
  Jullie hebben wel het mooie weer meegenomen, pakken jullie het wel straks weer in !!
  Zo te zien lukt het relaxen jullie wel goed!! Veel plezier en denken jullie ook aan ons hier in de regen???
  groetjes huib en dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *