13 Oktober (rusten) & 14 Oktober (Carthago, Sidi Bousaid, Tunis)

13 Oktober (rusten) & 14 Oktober (Carthago, Sidi Bousaid, Tunis)

IMG_0241kIMG_0259kMaandag  hebben we nog een dag heerlijk niets gedaan. Een beetje gelezen, een beetje bij het strand gezeten, een beetje bij het zwembad gezeten, een beetje gehangen bij het muntthee-cafe, een beetje gepuzzeld. Heerlijk hoor, zo’n luie vakantie! Deze avond zijn we vroeg naar bed gegaan, aangezien we dinsdag al weer om half 8 ‘s ochtends opgehaald zouden worden.

Dinsdag stonden we dus om half 7 op, om 7 uur even snel ontbeten, en om iets over half 8 werden we opgehaald bij het hotel om op excursie te gaan. Allereerst zijn we naar Carthago gereden (ca. een uur rijden). We waren ons er geen van beiden van bewust dat Carthago zo ontzettend dicht bij Tunis lag. Allebei hadden we iets van een soort van Efese verwacht: een opgegraven stad, waar je doorheen kunt lopen. Maar helaas was dat niet waar. Het is meer als een kleine versie van Rome: hier en daar is er wat opgegraven, maar het merendeel ligt nog begraven, en daar staan gewoon nieuwere gebouwen op. We zijn eerst naar het gedeelte gegaan waar wat funderingen van huizen te zien waren (Carthago had in hoogtijdagen 300.000 inwoners), en waar ook het museum gevestigd was. Daarna zijn we langs het amfitheater gereden (daar konden we niet uitstappen) en vervolgens gingen we naar het badhuis. Hier konden we wel doorheen lopen, en dat hebben we uiteraard ook gedaan. Wat je van de stad kon zien, was leuk & interessant, maar nogmaals: het viel een beetje tegen met wat we er van verwacht (en gehoopt) hadden.

IMG_0350kIMG_0316kNa Carthago zijn we naar de stad Sidi Bousaid gereden. Dit is een stadje dat mediterraanse invloeden heeft. Vrijwel alle gebouwen waren wit met blauwe accenten. Heel erg leuk om te zien! We hebben nog een traditioneel huisje bezocht, en van het uitzicht genoten vanaf het dakterras (helaas was het vandaag nogal heiig, dus we konden niet heel veel zien). En we hebben lekker op een terrasje genoten van een arabische muntthee en een glas verse aardbeiensap.

Na Sidi Bousaid zijn we naar de rand van Tunis gereden, waar we onze lunch kregen in een groot restaurant: verschillende soorten kool met tomaat en een aardappel-rol, rijst met een kippenpoot en een chocoladecakeje. Niet super lekker, maar ook zeker niet verkeerd.

Na de lunch gingen we dan eindelijk Tunis in. We zijn een wat oudere medina in gegaan, en werden langs zilver/goud/kleding/etc. winkeltjes geloodst. Hier komen vrijwel geen toeristen, dus konden we uitgaan van de authentiekheid en goede prijzen volgens onze gids. We zijn nog op visite geweest bij “Palais du Yasmine”, 1 van de 4 families die hier nog op traditionele wijze parfum maken, zonder bijvoorbeeld alcohol te gebruiken. We kregen hier wat uitleg, en mochten zelf alle geuren ruiken, en uiteraard ook kopen. Nou Jasmijn, 3x raden waar jij je souvenir vandaan krijgt… 😉

Eind van de middag stapten we weer in de bus om terug naar Hammamet gereden te worden. We kwamen rond half 7 aan bij ons hotel. We zijn gelijk doorgelopen naar het avondeten, en zijn daarna zeer vermoeid (vooral Corine natuurlijk) in onze kamer op bed geploft. Het was een vermoeiende, maar wel zeer interessante en informatieve dag!

5 Comments

  1. Jasmijn

    Hmmmm…. ik heb nog een hint nodig. 😛 Maar leuk joh allemaal! En die wit-met-blauwe huizen zijn indrukwekkend! (ME WANT!!) Echt superkick. Cool shot ook trouwens, met dat kronkelige boompje… Erg mooi! Oude funderingen zien er ook bijzonder uit, jammer dat het niet zo uitgebreid was als jullie hadden gehoopt. Veel plezier nog!

  2. Theo & Annie

    Jullie hebben toch weer leuke dingen gezien. Leuke foto’s weer. Met de konijntjes gaat het prima, jullie krijgen ze niet meer terug hihi. Nog veel plezier kinders xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *