Mijn 1e blog op Zoover World!

Mijn 1e blog op Zoover World!

http://weblog.zoover.nl/niet_ingedeeld/hoi-ik-ben-corine/

Een droomreis naar Maleisië!!

1 april 2010

Corine Vleugel (29) is de winnares van de Droomreis die ze invulde op de vakantiebeurs januari 2010. Hier haar reactie:

‘Natuurlijk is het ongelofelijk om zoiets te winnen. Ik heb altijd gedacht dat dit soort grote prijzen nooit worden uitgereikt, omdat je nooit iets terugziet of terughoort over deze prijzen. Pas toen de prijs daadwerkelijk werd uitgereikt door Anouk en Sandy van Zoover, besefte ik echt dat ik zo’n geweldige prijs gewonnen had.

Ik werk als Project Controller bij de Internationale Organisatie voor Migratie. In 2001 ben ik een maand op reis geweest naar Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana en Namibië. En daar is mijn enthousiasme en interesse in verre reizen / vreemde landen bezoeken pas echt begonnen! Sinds die tijd ben ik o.a. in Mexico, Guatemala, Honduras, Belize, Oeganda, Kenia, Tanzania, Turkije en Marokko geweest. In 2008 heb ik zelfs een aantal weken vrijwilligerswerk gedaan op een cheetah-breeding centre in Zuid-Afrika.

Eind 2008 heb ik mijn vriend Robert leren kennen en samen met hem ben ik afgelopen jaar naar IJsland geweest. Ook hij heeft sindsdien de smaak van het reizen te pakken gekregen.

Ik had op de vakantiebeurs ingevuld dat Oeganda mijn droombestemming was. Ik ben er al eens geweest en heb daar de berggorilla’s en chimpansees van dichtbij mogen bewonderen! Daarom wilde ik daar graag nog eens naar toe, ditmaal met mijn vriend, om deze unieke ervaring samen te beleven.

Helaas was het niet mogelijk om naar Oeganda te gaan dit jaar, dus heb ik een andere droombestemming gezocht. En gevonden! Robert en ik gaan 8 juni tot en met 5 juli naar Maleisië. We beginnen de eerste 2,5 week op Borneo: eerst het westelijke gedeelte Sarawak en daarna het oostelijke gedeelte Sabah. We gaan hier (hopelijk) onder andere oerang oetangs, neusapen en zeeschildpadden zien, en natuurlijk trekken we ook diep de jungle in!

Na deze 2,5 week gaan we naar het schiereiland van Maleisië, waar we Kuala Lumpur, Malacca, Cameron Highlands en de eilanden Penang en Langkawi nog gaan verkennen, en de laatste paar dagen ook het onderwaterleven nog bewonderen door te gaan duiken.

Ik ga tijdens mijn reis een blog bijhouden voor Zoover, zodat iedereen een klein beetje kan meegenieten van mijn gewonnen droomreis.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *