Dag 28 t/m 30

Dag 28 t/m 30

Hoihoi,

Bedankt weer allemaal voor jullie berichtjes!
Hier weer een berichtje, weer uit Kaapstad dit keer.
Ik heb weer 7 foto’s geupload. Dat duurt alleen een eeuwigheid, dus de rest van de foto’s krijgen jullie te zien als ik weer thuis ben!

Zondag ben ik in Oudtshoorn naar Cango Wildlife Ranch geweest, dat is zeg maar een soort ‘dierentuin’. Ik heb daar een rondleiding gehad van een uur, en heb oa gezien: varkens, maraboe’s, diverse vogel en vissen soorten, blauwe duiker, ringstaartmaki’s, krokodillen, schildpadden, leeuwen, tijgers, cheetahs, witte leeuwen & witte tijgers.
Het is echt een schitterend opgezet park.
Hier kan je ook in een kooi ‘duiken’ bij de krokodillen. Uiteraard was ik dit van plan, maar toen ik daar naar toe liep, was er al iemand in de kooi, maar alle krokodillen lagen op de kant, dus ik kon ze beter zien als degene in de kooi. Ze waren ook absoluut niet actief. Ik heb nog gevraagd of de verwachting was dat ze die dag nog actiever zouden worden, maar dat dachten ze niet.
Om nou in een kooi te gaan zitten, puur om te kunnen zeggen dat ik cagediving met krokodillen heb gedaan, zonder echt wat te zien, leek me niet heel erg aantrekkelijk, dus dat heb ik maar niet gedaan.
Je kon ook cheetahs en tijgers aaien. Cheetahs heb ik in mn eerste 3 weken al wel gezien & gedaan, maar tijgers leek me wel interessant!
Dus heb ik 2 tijgers geaaid, die nog erg jong zijn, ca. 9 maanden oud (zie foto).

‘s Middags ben ik door de omgeving gaan rijden. Ik heb oa de Swartberg Pass gereden. Dit is een stijle, onverharde, hobbelige, spoorvormige, smalle, kronkelige weg door schitterende bergformaties. (Mike & Lisette: herinneren jullie het bergweggetje in Marokko nog? Nou, zo dus!)
Ik heb hier dan ook dik 1,5 uur over gedaan (30km ofzoiets)…
Verder heb ik over ‘normale’ wegen rondgereden. De omgeving is hier echt schitterend! Heel veel gele & paarse bloemen. En uiteraard heb ik ook erg veel struisvogels gezien (wild & op farms). Ook heb ik veel bavianen aan de kant van de weg gezien.

Maandag was de lange weg terug van Oudtshoorn naar Kaapstad. Ik heb deze weg voor een groot gedeelte via de Route 62 gereden (dat is de Afrikaanse Route 66). Hier heb ik geen spijt van! Weer een schitterende omgeving!
De reis ging voorspoediger dan verwacht, want rond 12 uur was ik al bij Kaapstad, dus ik besloot om door te rijden naar Boulders Beach (pinguins), Kaap de Goede Hoop & Cape Point.
Omdat het deze dag zo warm was, lagen de meeste pinguins in de schaduw en tussen de bosjes, dus dat was wel jammer, want dan kon je ze ook niet zo goed zien. Op het strand had ik wel goed zicht op een aantal pinguins. De meesten leken hun wintervachtje kwijt te raken, dus ze zagen er niet echt aantrekkelijk uit 🙂
Onderweg naar Kaap de Goede Hoop, heb ik nog 3 walvissen gezien! Echt super! En weer best wel dicht bij de kust.
Bij Kaap de Goede Hoop uiteraard het standaard plaatje even gemaakt (zie foto) & vervolgens doorgereden naar Cape Point. Daar ben ik omhoog gelopen naar de vuurtoren & heb daar nog wat tijd rondgebracht en toen ben ik weer weggegaan & ben ik ingecheckt in hetzelfde hostel als vorige week: Zebra Crossing.

Doordat ik Kaap de Goede Hoop, Cape Point & Boulders Beach nu op maandag heb gedaan, heb ik een dag over in mn schema!

Dus ik ben dinsdag gaan duiken!
Beide duiken hebben we vanaf het strand (wel 2 verschillende locaties) gedaan & zijn we niet dieper dan 10m geweest. Het water was ca 15 graden.
Bij de eerste duik heb ik vooral veel koraal gezien (wat hier verrassend mooi is!), maar ook 2 zeehonden die nieuwsgierig naar ons waren & ons kwamen onderzoeken. Echt super!
De tweede duik hebben we een klein wrakje bekeken, wat ook echt supermooi was & nu hebben we ook veel kreeftjes gezien.
Echt weer helemaal leuk!

Morgen ga ik naar Robbeneiland & donderdag souvenirshoppen (want verrassend genoeg heb ik nog steeds niets gekocht!).
En dan moet ik helaas weer naar huis 🙁
Ik wil nog lang niet!!

Pa en ma: kan ik alvast voor de lunch een broodje kroket en voor diner zuurkool bestellen? Alvast bedankt 🙂

Groetjes,
Corine

11 Comments

 1. Erik

  Heyhey,

  wat een mooie foto’s weer! Prachtig hoor. Veel plezier nog de laatste paar dagen en tot snel.

  Oh en een broodje kroket lust ik ook wel 😛

 2. Annie en Theo

  Alweer een prachtig verslag, pracht foto’s, zijn zeer benieuwd naar de rest. Corine geniet nog verder, hier regent het toch wel. De zuurkool is alweer lekker, dus dat zal geen probleem zijn.
  Tot vrijdag.
  gr. Annie/Theo

 3. Dagmar

  Hoi Corine
  wat voor leuke foto`s!! Zeker kom ik kijken en natuurlijk ook al de verhalen beluisteren!!!!!!!!!!! je hebt zeker weer veel gezien en gedaan,zeg!!
  Nou de meeste dingen doe ik je natuurlijk niet na, maar kan er wel na gaan kijken!!!!!!!!
  Blijf maar da, hier is het weer niets!!!! Ik eet wel je broodje Kroket voor je op!! Davoor hoef je niet terug te komen!!
  Maar wil je wel graag weer zien en natuurlijk de foto`s
  Goede terugvlucht en maak er de laatste dagen noch iets leuks van
  Gro

 4. Tamara, Patrick, Ian en Keano

  Hoi Hoi,

  Wat een super foto’s zeg. Nog een paar dagen en dan kom je weer thuis. Heerlijk weer aan de Nederlandse maaltijd. We wensen je nog een paar fijne dagen en een goede terugreis

  groetjes van patrick, tamara,ian en keano

 5. Mascha

  Hoi,

  Veel plezier nog vandaag en morgen.
  Lekker shoppen en dan inderdaad helaas voor jou weer naar huis. Wij vinden dat wel gezellig hoor!!

  Spreek je snel.

  Groetjes Mascha.

 6. Ad en Yvonne

  Hoi Corine,

  Wat een leuke foto’s. De laatste dagen jammer he!!!!!
  Het is ook zo weer voorbij , je denk 4 weken wat lang.
  Het was heel leuk dat je elke week toch een bericht kon sturen daar hebben wij wel van genoten.
  Nog bedankt voor je mooie kaart.
  Een hele fijne terugreis en tot gauw.

  Groetjes Ad en Yvonne

 7. Sandy Wingen

  Hoi corine,
  jeetje wat zie jij er goed rustig en gelukkig uit wat fijn voor je. en wat heb jij een hoop gezien zeg jeempie!!!!!!!!!!!!! het ziet er allemaal tof maar ook best eng uit.

  aan al het leuke komt een eind helaas ook voor jou, maar denk maar zo thuis komen is ook leuk, je ouders weerzien en mij natuurlijk hihihihihihi (geintje) geniet nog heeeeeel even en tot snel weer ziens groetjes sandy ( ps plannen we een overleg in waarin je je hele verhaal uit de doeken kunt doen?)

 8. Joke

  Tot maandag we zij allemaal ontzettend benieuwd hoor en ook dit verslag was weer te gek en die foto’s schitterend. Een heel goede reis terug en tot maandag doeeeeeg Joke

 9. Karin

  Hoe moet dat nou als je naar Zuid-Afrika gaat emigreren? Neem je dan een hele voorraad diepvrieskroketten uit Nederland mee?

  Zie je zsm! Goede reis, Corien!

  Grtjs,

  Karin

 10. Tamara

  Hoi Corine,

  Welkom thuis. Zal wel weer even weer wennen zijn voor je weer terug in het herfstachtige Nederland. Je hebt gelukkig veel leuke dingen om aan terug te denken.
  Tot volgende week zaterdag.
  Groetjes Tamara, Richard en Christie

 11. Sandra

  hé Afrikaantje,

  welkom thuis weer! Jammer dat het er weer op zit. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat je weg ging. Ben uiteraard nieuwsgierig naar (ál!) je foto’s. Moeten maar snelwat afspreken.

  Groetjes Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *