Voorbereidingen / hotels

Voorbereidingen / hotels

Hoihoi,

Weer eens even een update!
Nog maar 5 weken en dan ga ik EINDELIJK naar Zuid-Afrika!
Ik heb er echt al zo ongelofelijk veel zin in!

Voor het vrijwilligerswerk hoef ik niet zoveel voorbereidingen meer te treffen: ik ga werken en kost & inwoning zijn geregeld.
Morgen ga ik nog wel even langs de Travel Clinic. Al m’n vaccinaties heb ik ondertussen gehad voor de komende zoveel jaar, dus die hoef ik niet meer te halen. Maar uiteraard moet ik nog wel even mijn malariapillen-recept ophalen.

Voor dat weekje Kaapstad moet ik natuurlijk nog wel veel regelen! Wat ik op dit moment al geregeld heb, zijn de eerste 2 hotels, en het haaienduiken.

Voor de geinteresseerden de hostels die al definitief geboekt zijn:
29 sept. t/m 2 okt. Hostel Zebra Crossing, Kaapstad (www.zebra-crossing.co.za)
2 okt. t/m 3 okt. Hostel Hermanus Backpackers, Hermanus (www.hermanusbackpackers.co.za)

Ik ga naar Hermanus, omdat daar dan de grote walvissen-trek gaande is, en Hermanus is de enige plek op aarde, waar je ze soms op 10 meter vanaf de kust voorbij ziet trekken. Dat wil ik uiteraard niet missen! 🙂

Waarschijnlijk ga ik vanuit Hermanus vandaan naar Bloukrans Bridge, en vervolgens naar Oudtshoorn, om vervolgens weer in Kaapstad te eindigen, maar dat heb ik nog niet vastgelegd.

Wat al wel ook definitief is vastgesteld, is het haaienduiken!!
Wat 7 jaar geleden niet doorging, vanwege slechte weersomstandigheden, ga ik nu alsnog doen: in een kooi naar witte haaien duiken.
Dit gaat gebeuren op 1 Oktober!

Vandaag heb ik alvast 2 (weggooi)onderwatercamera’s gekocht, zodat ik hopelijk de haaien goed kan vastleggen 😉

As zaterdag ga ik met ma samen de rest van de benodigdheden kopen: uiteraard zoveel mogelijk bij de Perry Sport (dank aan iedereen die mij daar bonnen voor heeft gegeven op mijn verjaardag!).
Waar we bij de Perry Sport niet voor kunnen slagen, gaan we vervolgens bij JoHo halen in Rotterdam. Aangezien ik vrijwilligerswerk ga doen, krijg ik daar 25% korting & een survivalkit gratis, dus dat is altijd de moeite waard!

Wat ik nog nodig heb: Goed wind/waterdicht jack, lichtgewicht/goed-ademende/snel-drogende blouse, en een zelfde soort broek. Verder heb ik voornamelijk nog kleine dingetjes nodig, zoals DEET, kleine hangslotjes voor mijn rugtas, ORS, muskietennet, etc.

Ik hou jullie verder op de hoogte!

Groetjes, Corine

3 Comments

  1. Lisette

    hoi!het begint nu echt al op te schieten zeg, leuk hoor!
    Gaaf dat je het haaienduiken al geboekt hebt, dan weet je zeker dat je een plekje hebt. Die walvissenplek klinkt ook erg leuk!

    Groetjes lisette

  2. pa en ma

    Hoi lieverd, ik heb het al in mn agenda gezet : 1 okt. Corine haaienduiken :-). Inderdaad walvissen te zien is prachtig. Veel plezier met de voorbereidingen. Liefs, pa en ma

  3. Elly

    Hoi Corine,

    De echte reiskriebels zijn al binnen begrijp ik.
    Het roofdierenprogramma lijkt me fantastisch. Dat met de haaien doodeng. En Hermanus moet je- als het even kan- zeker niet missen. Wij waren er in februari, dus geen walvis te zien. Maar ik heb foto’s gezien -ja van oktober, die grote dieren liggen echt voor de kant!
    En de Bloukransbrug is DE bungyjumpbrug. De hoogste , men komt overal vandaan om daar te springen. Ook alweer brrrrr…. maar daar ben je wel te vinden.
    Groeten, Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *