De eerste paar dagen

De eerste paar dagen

Tot het moment van vertrek, en zelfs op de vlucht naar Frankfurt was ik nog niet echt in de vakantiestemming, ik had nog te veel aan mn hoofd.
Maar op de vlucht naar Johannesburg is die vakantiestemming toch echt wel gekomen: Te laat vertrek, altijd glimlachende, vriendelijke, buiten normale proporties zijnde, stuntelende stewardessen, en als klap op de vuurpijl: de mooiste zonsopgang ooit, van dieprood naar oranje naar geel naar strakblauw. Echt schitterend! Welkom weer terug in Afrika!

In Johannesburg moest ik door de douane, mn bagage ophalen en vervolgens weer inchecken. Wat een gedoe weer! Maar alles is weer gelukt, en op tijd vertrokken we met een klein propellervliegtuigje naar Hoedspruit. De vrouw naast me vertelde me dat Hoedspruit het kleinste vliegveld ter wereld is. Toen we op de landingsbaan aankwamen, geloofde ik haar niet, zo lang was die. Maar toen we eenmaal geland waren, had ik geen twijfels meer: gewoon uit het vliegtuig stappen en naar een gebouwtje lopen even groot als een rijtjeshuis, daar doorheen lopen, en aan de andere kant van het gebouwtje je bagage zelf uit het transportkarretje pakken. Echt supergrappig! Eloise van het project stond ons al op te wachten. Op de zelfde vlucht als ik was een andere vrijwilligster: Vic (25jr, uit Engeland). We moesten nog een uurtje wachten op dit mega-vliegveld, op de volgende vlucht, waar de 3e en laatste vrijwilligster Emma (20jr, uit Engeland) mee aankwam. We ontmoetten nog snel de eigenaresse van het centrum, en ‘s werelds beste dierenarts voor cheetahs. En vervolgens gingen we op weg naar het centrum, dat ca 20 minuten rijden van het vliegveld is. Onderweg hebben we al flink wat giraffen en ree-achtigen gezien. Eenmaal aangekomen bij het centrum, vinden we een mini-dorpje met allemaal ronde hutjes (7 stuks).
Omdat we maar met 3 vrijwilligers zijn, kregen we ieder een hutje apart, dus dat is wel luxe. Om 16.00 uur kregen we onze eerste briefing, Ian is naast Eloise degene die ons gaat begeleiden de komende 3 weken. We krijgen ons eigen project-shirt en studieboek. We moeten vertellen wat onze verwachtingen zijn en Eloise vertelt ons wat ze van ons verwacht.

Verder krijgen we de vraag wie er voor een 3-weken oud OLIFANTJE wil zorgen ‘s nachts. Ja, wij alle 3 wel natuurlijk!

Er is nu een schema opgesteld waarbij we alle 3 voor 5 nachten mogen “waken” bij het olifantje. Hij schijnt elke 15 minuten wel wakker te worden en heeft dan heel erg behoefte aan gezelschap. (Olifanten kunnen sterven van eenzaamheid)
Nou, dat gezelschap wil ik wel zijn hoor 😀

As vrijdagnacht ben ik voor het eerst aan de beurt, ik ben benieuwd! Het is een huisje zo groot als een huiskamer, waar je dan met je slaapzakje naast het fantje ligt.

Na de briefing hadden we de rest van de dag vrije tijd. Ons dorpje is afgeschermd met een hek, tegen de wilde dieren, en we mogen dan ook niet buiten het hek zonder begeleiding.
Onze ” huisdieren” zijn kudu’s en andere hert-achtigen. Erg leuk om te zien.
We hebben deze nacht ook al leeuwen horen brullen, echt geweldig!

Vanochtend om 6.30 uur ging de wekker, want we zouden om 8 uur opgehaald worden door Eloise, en voor die tijd moest er gedoucht en gegeten zijn. De douches en toiletten zijn erg luxe voor Afrika: gewoon normale douches, en normale wc’s, dus daar kan ik zeker wel mee leven! Er komt zelfs lauw water uit de kranen.

We gingen om 8 uur met de open jeep naar het centrum. Daar kregen we eerst een film te zien van een uur over de cheetahs in het algemeen, en toen nog een film van een half uur over het centrum en het ontstaan daarvan. Daarna kregen we de echte rondleiding: eerst naar de slager en de keuken, en toen naar de dieren zelf.

Het jonge olifantje werd net meegenomen voor een wandeling, dus dat was gelijk echt super om te zien!
Verder zijn er ongeveer 70 cheetahs in het centrum, dus daar hebben we er behoorlijk veel van gezien. Ook de wilde katten, wilde honden, zwartvoet-katten, gieren, neushoorn, zebra, schaap, tijger en leeuwen hebben we gezien. Het is echt een supergroot terrein: ca. 13.000 ha.

2x per jaar doen ze 2×2 weken proberen om te paren met de cheetahs, en de kans is groot dat dat gedurende deze 3 weken gaat gebeuren (joepie!). Als dat zo is, dan mogen wij waarschijnlijk assisteren bij het vangen van de vrouwtjes, om ze bij de mannetjes te kunnen zetten.

Dus zoals jullie lezen: ik heb echt een supervervelend leven
😀

Op woensdagen is het ritje naar Hoedspruit, dus vandaar nu al een berichtje, waarschijnlijk kan ik de komende 2 woensdagen weer wat van me laten horen.

Het is hier sinds een paar dagen lente geworden, wat betekent dat het weer echt rigureus omslaat: het was vanochtend om half 11 al 37 graden in de schaduw!
Hopelijk begint de regen ook weer over een paar dagen (het is echt megadroog hier), dan koelt het tenminste nog wat af voor ‘s nachts. Het regent hier in de lente meestal van een uur of 3 tot een uur of 5, dus dat is niet zo erg.

Morgen gaat het echte werk beginnen, erg spannend, maar echt supergaaf!

Groetjes van een super-genietende, nog niet verbrandende Corine

19 Comments

 1. Leonard

  Hoi Corine,

  Wat een bofkont ben jij zeg. Geweldig om te lezen wat je allemaal gaat beleven en al beleefd heb. Wens je nog een paar fantastische weken en kijk uit naar je updates.

  Groetjes

  Leonard

 2. Danielle

  Houi Corine,

  Wat gaaf om te lezen zeg!!! jij zult je zeker niet vervelen komende weken zo te horen! Wat schattig ook van dat olifantje!!! Ik ben onwijs benieuwd naar je foto’s als je straks terugkomt, die zullen zeker prachtig zijn!!!

  Geniet ervan!!!!!! (wij gaan nog even door met aftellen; nog maar 25 dagen!)

  Liefs, Danielle

 3. Joke

  Wat verschrikkelijk gaaf allemaal en wat een belevenissen kostelijk dat je bij het olifantje mag waken ‘s-nachts. Zijn je “collega’s aardig???? ik hoop het want je bent toch wel w eken met z’n drietjes. Mag jij ook wandelen met het olifantje???? dat zou toch te gek zijn. Ik kan me voorstellen dat je het verschrikkelijjk naar je zin hebt en ik wens je echt alle plezier met al je beestenvriendjes/ Doeeeeg Joke

 4. Lisette

  Wat een verassing om nu al een berichtje van je te ontvangen. Echt super leuk en het klinkt allemaal echt super gaaf. Vooral dat waken bij het olifantje is echt iets voor jou. Kan die ook geadopteerd worden, Mike heeft bedacht dat ie een olifant wil adopteren voor de baby (hadden we laatst een folder van gekregen).
  Ik heb net mn laatste werkdag gehad, wat een vreemd gevoel, maar wel erg lekker dat ik nu alleen nog maar hoef uit te rusten en lekker in huis kan rommelen. Groetjes Lisette

 5. Dagmar

  Wouw, het klinkt wel allemaal heel goed!! Had ik dus ook mee gekund= echte wc`s en douchejes!!! hahaha
  Fijn dat het nu al zo leuk is, ben natuurlijk blij voor je. Geniet ervan – sta te trappelen voor het volgende update van je. Je hebt echt die idee dat je het ook mee maakt, ga door zo!! Geniet van je verhalen, nu alleen nog de foto`s die zeker ook wel weer heel mooi zullen worden!!
  En als het kan dit jaar zonder zonnebrand!!!
  Veel plezier en een dikke zoen aan de kleine
  Groetjes Dagmar

 6. Tamara

  Hoi Corine,

  Zo te horen ben je weer helemaal “thuis”. Gaaf zeg van dat olifantje, echt helemaal iets voor jou.
  Je bent zo te horen helemaal in de goed periode aangekomen. 37 graden is wel erg warm zeg, ga maar goed oefenen op je regendans.
  Veel plezier!! Groetjes Tamara, Richard en Christie

 7. Karin

  Hi Corien,

  Dat klinkt goed! Ik wens je heel veel plezier de komende weken. En vergeet niet wat de dame van de reisverzekering heeft gezegd: Je bent niet verzekerd voor als een olifant je kop eraf bijt….Dus wel een beetje blijven opletten als je naast je olifantje gaat slapen he?

  Grtjs,

  Karin

 8. Tamara, Patrick, Ian en Keano

  Wat leuk om zo snel al wat van je te horen/lezen.
  Het klinkt echt super gaaf allemaal. Geniet maar lekker van dat bijzondere leven daar. Goed uitkijken!
  groetjes Tamara,Patrick, Ian en Keano

 9. Yvonne

  Hoi Corine,

  Zo wat leuk om nu al wat van je te horen.
  Het klinkt al erg goed, fijn dat je gewoon naar de wc en lekker douchen kan.
  Ik ben benieuwd wat je de komen dagen allemaal moet doen en te zien krijg.

  Groetjes Yvonne

 10. pa en ma

  Hoi lieverd, wat een verassing, nu al een bericht van je en wat voor 1. Klinkt allemaal fantastisch idd zoals Tamara zei: je bent weer thuis!!! Gent ze meisje en tot je volgende bericht (kijken er naar uit). Liefs, pa en ma

 11. Anneke

  Klinkt wel supergaaf zeg! Zal ik alvast informeren wat de transportkosten zijn voor deze Dombo? Wat dat douchen betreft is wel luxe hoor, maar met een temperatuur van 37 gr. en een stortbui mis je toch ook niet veel?? We blijven je berichtjes met smart tegemoet zien!!
  groetjes Anneke (en Dick natuurlijk)

 12. Ronald

  Hoi Corine,

  Het klinkt nu al geweldig en je bent nog maar net gearriveerd! Ik hoop dat de rest van je verblijf daar net zo leuk zal zijn. Veel succes en plezier

  Groetjes,
  Ronald

  PS
  Kan niet wachten op de foto’s!

 13. Sandy

  Hoi Meis, wat super joh zoals jij je verhaal verteld krijg ik gewoon af en toe kippenvel en waan ik me gewoon ook even in zuid afrika. het klint echt supergaaf. en wat moet dat een super leuke ervaring zijn dat baby olifantje ik hoop dat je ook foto’s van hem maakt en laat zien lijkt me gaaf!!!!!

  Geniet intens want ook deze 4 weken zullen om vliegen.

  hele lieve groetjes sandy wingen

 14. Elly Visser

  Hoi Corine,
  Wat maak jij veel mee in zo’n korte tijd. Fantastisch! Je reisverslag is heel boeiend! Ik kijk uit naar het volgende. Veel succes met de kleine fant en een goede tijd toegewenst.

  Groeten van Kees en Elly

 15. Sandra

  Ik wil ook, ik wil ook, ik wil óók! Wauw, wat klinkt het allemaal gaaf! Het klinkt als ‘a dream comes true’.
  Geniet ervan, elke seconde en geef Dombo maar een aai over z’n bol van me!

  Groetjes Sandra

 16. Gizella

  Hoi Corine
  Ben blij dat het allemaal zo fantastisch is………
  Schrijf me maar vast in voor 2009! ga ik vast sparen….
  Heb erg genoten van je verslag,en kijk uit naar het vervolg ervan.
  Veel plezier verder en geniet er van…….

  Groetjes Gizella.

 17. Paul, Tara en Mascha

  Hoi,

  Wouw zeg, wat een super verslag en dat in die korte tijd!! Wat zal jij genieten, echt geweldig.
  Ben er beniewd wat je nog meer mag beleven.
  Heel veel plezier,

  Liefs Paul, Tara en Mascha.

 18. opa en oma

  Hoi Corine, opa en oma wensen je nog heel veel plezier, ze hebben je reisverslag met veel plezier gelezen en kijken uit naar je foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *