Dag 24 t/m 27

Dag 24 t/m 27

Hoihoi,

Hier weer een berichtje vanuit Zuid-Afrika, Oudtshoorn dit keer.

Woensdag ben ik gaan duiken met de haaien. Ik had echt geluk: de weken hiervoor zijn alle tours afgezegd vanwege het slechte weer, en afgelopen donderdag is ook niet doorgegaan. Woensdag dus precies wel. Maar wel met een harde wind, dus echt een grensgevalletje (aan het eind van de dag werd ik zelfs een beetje misselijk van die golven).
Om 5.00 uur werd ik opgehaald door een busje, en rond 8.00 uur kwamen we aan in Kleinbaai (een klein plaatsje vlak naast Gansbaai). Hier kregen we onze briefing en de what-to-do’s & what-to-don’ts. Vervolgens gingen we op de boot, naar de haaien!
Na een tijdje gezocht te hebben, waren ze er toch echt: de witte haaien! Je gaat met 4 personen tegelijkertijd in de kooi. Er waren 3 ronde’s, ik zat bij ronde 3 (maar toen waren er ondertussen lekker veel haaien & de grootste haaien). Er was nog een ronde 4 voor vrijwillligers, en uiteraard ben ik toen in de kooi blijven zitten!
Vanaf de boot hadden we onwijs goed zicht op de haaien, die af en toe boven water kwamen jumpen, maar onder water was echt super: een van 3,5 meter kwam langs de kooi schuren, dus was nog geen 10 cm bij me vandaan! Letterlijk oog in oog met de great white!
Het was echt een superdag!
Op de terugweg zijn we nog een half uurtje in Hermanus gestopt om walvissen te spotten. In dat half uurtje hebben we er 5 gezien, waarvan er 1 een showtje aan het geven was: allemaal sprongen etc. Supergaaf!

Donderdag ben ik mn auto op gaan halen & ben ik naar Hermanus gereden. Wel een avontuur hoor, aan de rechterkant in de auto zitten, en dan links rijden! Maar het went al snel genoeg.
Rond 11.30 uur was ik gesetteld op de rotsen aan de kust van Hermanus & daar heb ik gezeten tot ca 17.00 uur.
Het was deze dag rotweer, allemaal (miezer)regenbuien & koud, maar ja, je moet er wat voor over hebben om de walvissen te zien! Uiteindelijk heb ik deze dag denk ik zo’n 50(!) walvissen gezien.
De een uiteraard dichterbij & beter dan de ander, maar toch.
Deze dag was ook zeer zeker weer een geslaagde!

Vrijdag had ik een lange reisdag: van Hermanus naar Bloukrans Bridge (van half 9 tot half 3).
Maar ik had mn chalet voor deze nacht niet beter kunnen boeken: nog geen 5 minuten lopen van de brug (en de bungy) vandaan!
Na een jump bekeken te hebben, besloot ik toch ook de (letterlijke) sprong in het diepe maar te wagen!
Na de Foofie slide (een slide van 200 m naar het midden van de brug), werd ik klaargemaakt voor de jump.
Damn, 216 meter is toch wel errug hoog hoor!
Maar goed, ik moest het doen natuurlijk!
En na 7 sec. vrije val te hebben ervaren, trok het elastiek me weer een stuk omhoog. Wat is dit ontzettend gaaf zeg, echt super!
Echt heel erg gaaf, en zeker geen spijt van!

Zaterdag ben ik van Bloukrans Bridge naar Oudtshoorn gereden. Na ingecheckt te hebben in mn hostel, ben ik naar de Cango Caves gereden. Deze grot is wel echt supermooi om te zien! Ongeveer te vergelijken met 1 van de betere grotten van Frankrijk! Wel heel erg leuk.
Hierna ben ik naar een struisvogel-farm gereden, waar we een rondleiding kregen.
Helaas mocht ik niet op een struisvogel zitten/rijden omdat ik te zwaar was 🙁 (dat wordt weer flink lijnen na de vakantie!).
Als je te zwaar bent, kan je de benen van de struisvogel breken, waardoor hij mogelijk kan overlijden, en dat wil je natuurlijk niet!

Morgen ga ik ook nog rondbrengen in & rond Oudtshoorn & dan maandag de lange reis maken van Oudtshoorn naar Kaapstad terug.

Ik hoop jullie weer op de hoogte te kunnen houden!

Groetjes,
Corine

PS Helaas is de USB hier geblokkeerd, dus kon ik alleen de bungy-foto’s van cd uploaden. Hopelijk volgende keer meer foto’s!

12 Comments

 1. Dagmar

  Hoi Meisie
  Wat doe je allemaal enge dingen!!! Alleen al lezen jagd je de stuipen op het lijf !!Maar het is wel helemaal iets voor jou!! Hoop niet dat je nu volledig je laatste stuk kwijt geraakt ben aan Afrika, maar ben bang van wel /en blij voor jou !
  Geniet , maar zo te horen lukt dat wel helemaal!!
  Nog heel veel plezier en tot de volgende update/verheug mijn er al op!!!
  Groetjes dagmar

 2. Erik

  Heyhey,

  klinkt allemaal nog steeds erg goed. Wel cool dat je dit keer wel met de haaien hebt mogen zwemmen en gelukkig geen Jaws praktijken.

  En eindelijk toch ook de bungy jump gedaan. Mooi niet dat ik dat ooit doe, maar ben blij dat jij het wel gaaf vond hehe.

  Tot de volgende update!

 3. Noraly

  hey,

  echt gaaf wat je allemaal gezien en gedaan hebt tijdens je vakantie! Geniet nog van de laatste dagen en je hoort wel van me vanuit Nieuw Zeeland, haha :-D.

  x Noraly

 4. Danielle

  Hee Corine,

  Super gaaf zeg! die dingen die je gedaan hebt! Ben je nu alleen deze dagen of doe je dit met iemand of met een paar mensen? (groepje). De foto’s die je hebt gestuurd zijn wel mega gaaf! 😀 Ben ook zeer benieuwd naar de overige foto’s.

  Jouw reis zit er bijna op en Noor en ik zijn ons aan het klaarmaken voor onze reis. Wij vertrekken maandagochtend om 6 uur richting Schiphol!

  Fijne laatste dagen nog, geniet ervan, en een veilige terugvlucht!!

  Groetjes, Danielle

 5. Ad en Yvonne

  Hoi Corine,

  Het klinkt weer allemaal erg griezelig, ik ben erg nieuwsgierig naar de foto’s . Nog heel veel plezier.

  Groetjes Ad en Yvonne

 6. Tamara

  Hoi,

  Wat gaaf voor je dat het zwemmen met de haaien doorgegaan is. Moet wel een unieke ervaring voor je zijn zeg. Goed te horen dat de jump helemaal goed is gegaan. Ik had ook niet anders verwacht dan dat je het zou doen.
  Geniet nog even goed van die laatste dagen!!
  Groetjes Tamara, Richard en Christie

 7. Kees en Elly

  Hoi Corine,
  Allemachtig prachtig zegt Kees en ik kan er niets beters aan toevoegen.
  Nog een goede reis toegewenst!

  Groeten, Kees en Elly

 8. Sandra

  ha Corien,
  Nou als ik het zo eens lees heb je al je doelen wel bereikt voor deze trip. Nou nog ff genieten die laatste paar daagjes! wanneer kom je ook alweer terug?

  Groetjes Sandra

 9. Karin

  Jij bent echt lekker gek en bent volgens mij nergens bang voor!

  Ik ben blij je binnenkort weer aan 1 stuk te zien (geen afgescheurde lichaamsdelen door de jump, geen afgegeten delen door haaien, etc.).

  Nog heel veel plezier t/m vrijdag!

  Groetjes,

  Karin

 10. Sandy Wingen

  Hey meid, jeetje jeetje jeetje en nog een keer jeetje wat ben jij een kei zeg nou dat doe ik je allemaal niet na hoor!!!! ik merk in de manier van schrijven dat je het super naar je zin heb fantastisch voor je geniet er nog maar even van en tot snel weer ziens groetjes sandy

 11. Cecilia

  Wauw!!
  Wat een verhalen heerlijk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. We kunnen hier bijna niet wachten tot er weer een berichtje komt. Ik ben ontzettend benieuwd naar de foto’s! en of je uberhaupt terug komt en niet stiekem probeert daar te blijven 🙂
  See You……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *