Dag 17 t/m 23

Dag 17 t/m 23

Hoi allemaal,

Ook nu allemaal weer heel erg bedankt voor de berichtjes, erg leuk om te lezen!

Afgelopen week heb ik weer veel gezien, gedaan, geleerd & meegemaakt.

Woensdagochtend heb ik het vorige berichtje achtergelaten & zijn we naar de supermarkt geweest. Woensdagmiddag hebben we onze antilopen, buffel & schildpadden gevoerd en hebben we een les gehad over olifanten, met aansluitend een video van een uur over olifanten.
‘s avonds zijn we naar een cultural village geweest: een traditioneel dorpje gevormd met traditionele ronde hutjes. We kregen een rondleiding & vervolgens dansten ze voor ons, om ons daarna zelf te laten dansen. Dat was wel heel erg leuk. Ook hadden ze traditioneel eten voor ons klaargemaakt, maar dat vond ik niet zo lekker: pompoenen’prak’, maismeel, kool & kippenboutjes. Het was allemaal nogal droog & ik ben sowieso niet zo’n fan van pompoen.. Het was wel een hele leuke avond!

Donderdagochtend hebben we 12 kinderen van een klein schooltje uit een hele arme wijk op visite gehad. We moesten hen het een en ander over cheetahs leren, hen rondleiden door het centrum en de cheetahs met hen voeren. Ze waren allemaal heel erg verlegen, en ze spraken geen van allen echt engels, dus het was allemaal nogal moeizaam. We hebben veel met handen en voeten moeten doen, maar dat was dan ook wel weer erg leuk. Het was vooral ook wel heel erg leuk om te zien hoe ze uit hun schulp kropen, en helemaal enthousiast weer weggingen.
‘s Middags hebben we Dolina (neushoorn) weer een modderbad gegeven en hebben we alle cheetahs vers water gegeven. Uiteraard ook weer onze ‘vaste’ dieren gevoerd: de uilen, landschildpadden, nyala’s, tsessebe’s, sabel & buffel.

Vrijdag was het weer Big Feeding Day, dus hebben we een tijd in de slagerij doorgebracht om het vlees te branden, en vervolgens zijn we met Claudia & Eloise alle dieren gaan voeren. Dit vind ik echt 1 van de leukste dingen om te doen! Het was deze dag echt bloedverziekend heet: ca 45 graden. ‘s Middags gingen we weer alle dieren vers water geven, en toen hebben we een watergevecht gehouden. Wel heel erg fijn met zulk heet weer, konden we tenminste weer iets afkoelen!
‘s Avonds zijn we uit eten geweest in een heel gezellig restaurantje. Ik had bobotie, het was heerlijk! (niet te vergelijken met de Knorr-versie uit Nederland).

Zaterdag hebben we de scentic tour gedaan: we zijn begonnen bij de Echo caves, dit is best een leuke grot om te zien, maar als je zoveel machtige grotten in Frankrijk hebt gezien, stelt het hier niet zoveel voor. Hierna zijn we naar een uitkijkpunt gegaan waar we de Blyde River & de dam konden zien van bovenaf (dus ook het stuk wat we per boot hebben gevaren). Daarna zijn we naar Blyde Canyon Nature Reserve gegaan, daar waren allemaal uitgesleten rotsen & kleine watervalletjes te bewonderen. Wel erg mooi, maar doordat het half december afgelopen jaar voor het laatst heeft geregend, is er niet zoveel water meer. Hierna gingen we naar God’s Window, wat een schitterend uitkijkpunt is. Je moet echt mega-veel trappen beklimmen eer je er bent, dus het is wel vermoeiend, maar absoluut wel de moeite waard. Helaas was het weer wat heiig, dus konden we niet superver kijken. Toen zijn we gaan lunchen in Graskop & daar hebben we ook nog wat souvenirshoppen gedaan. In Graskop hebben ze ‘The Big Swing’, dat is een kabel over de Blyde Canyon, waar je een vrije val maakt van 70 meter naar beneden, om in een schommelbeweging (swing) te eindigen. En ja: die heb ik uiteraard gedaan! Supercool! Alvast een goed voorproefje voor de (eventuele) bungyjump bij Bloukrans Bridge. Er zijn foto’s van, echt, ik wist niet dat ik zo’n rare kop kon trekken! 😉
Helaas zijn er vandaag geen foto’s toegevoegd, misschien volgende keer!
Na de Big Swing zijn we weer teruggegaan naar ons kamp.

Zondag werden we om 5 uur al opgehaald, want we zouden naar Camp Jabulani gaan om op olifanten te rijden! We waren er om half 6, zodat we konden zien hoe de olifanten uit hun stal werden gehaald & ‘opgewarmd’ werden voor de komende rit. Vervolgens kregen we een uitgebreide uitleg over dat olifanten geen circusdieren zijn & dat ze hier proberen om de olifanten zo veel mogelijk hun natuurlijke ding te laten doen. Daarna gingen we dik een uur rijden op de olifanten. Onderweg hebben we een aantal giraffen, zebra’s, gnoes en impala’s gezien. Verder niet zoveel spectaculairs. Maar de rit was voor mij al gaaf zat natuurlijk! Na de rit mochten we nog op de foto met de grootste olifant & toen gingen we weer terug naar ons kamp.
Hier kregen we tijd om te shoppen in de shop van het centrum, en om 11 uur gingen we 1,5 uur wandelen met Thandi (olifantje)! Doordat Thandi onze geuren ondertussen wel kent van de nachten daar slapen, vond ze het geen probleem dat we met haar meeliepen. Ze kwam zeer regelmatig dicht naast ons lopen. Het was echt genieten! Na de 1,5 uur was Thandi zo kapot, dat ze gelijk in slaap viel & ze zelfs bijna niet wakker te krijgen was voor haar fles.
‘s Middags hebben we 2 uur les gehad van Ian in geweerschieten: met een luchtdrukgeweer & een ‘echt’ geweer. Dit was wel heel erg leuk om te doen.
Deze avond was onze laatste avond. We hadden Claudia & Heinri ook uitgenodigd voor het eten, en ook professor Meltzer & de leider van Camp Jabulani waren er. We hadden voor Claudia, Heinri, Ian & Eloise kadootjes gekocht & we bedankten hen voor de afgelopen 3 weken.
Hierna werden wij door Eloise bedankt & kregen we ons certificaat uitgereikt. Eloise had voor ons ook een aardigheidje gekocht: een sleutelhanger, ik kreeg er 1 van een olifant (verrassend). Wel heel erg leuk van haar!
Om half 9 vertrokken Claudia & ik richting Thandi, om daar de nacht door te brengen. Er wordt niet meer geslapen in de stal, maar er klem buiten, maar doordat het deze avond dreigde te regenen, zijn we in het dierenhospital gaan slapen. De flessen gingen er erg goed in, Thandi drinkt echt supergoed nu! Het is ook echt een heel verschil hoe Thandi er nu uitziet tov 3 weken geleden: ze is flink gegroeid & is gelukkig ook een stuk ‘dikker’ geworden.

Maandagochtend hebben we weer vlees gebrand in de slagerij, en zijn vervolgens onze cheetahs, de uilen, de landschildpadden, nyala’s, tsessebe’s, sabel & buffel gaan voeren. Hierna was het helaas tijd om te vertrekken richting het vliegveld.
De vlucht naar Johannesburg ging perfect, helaas had de vlucht naar Kaapstad 20 minuten vertraging. Bij het landen in Kaapstad werden we door de piloot gewaarschuwd dat het nogal hard waaide, en dat het dus een ‘bumpy ride’ zou worden, en dat was het! Luchtzakken, trillen, schokken etc., maar het vliegtuig werd netjes aan de grond gezet 🙂
Op het vliegveld stond er al iemand mij op te wachten om mij naar mijn hostel te brengen. Onderweg heeft hij me al van alles en nogwat laten zien, dus dat was wel leuk.
Mijn hostel (Zebra Crossing) is basic, maar goed & schoon. Ik ben nog even blokje om gaan lopen & heb wat dingen bij de supermarkt gehaald & ben bij een restaurantje wat gaan eten, en ben toen weer terug gegaan naar mijn kamer om mijn tas uit te pakken etc.

Vanochtend was het weer best aardig: droog, niet al te veel wind, en in eerste instantie niet al te veel wolken om de tafelberg. Er werd me geadviseerd om de tafelberg dus maar vandaag te beklimmen, dus ik heb een Rikki (taxi) gepakt naar de tafelberg & om half 9 stond ik er al bovenop! Helaas waren er nog steeds wel wat wolken, maar ik kon ook genoeg wel zien. Ik heb daar een tijd rondgelopen & ben daar toen op mn gemak gaan ontbijten. Tijdens mn ontbijt trokken de wolken helemaal dicht, dus was er niet zoveel meer te zien. Rond half 12 ben ik weer naar beneden gegaan & heb ik een Rikki genomen naar Waterfront. Ik hoopte vanmiddag nog naar Robbeneiland te kunnen, maar dat was al helemaal volgeboekt, dus ik heb nu een ticket gekocht voor 8 oktober om 9 uur ‘s ochtends.
Nu ben ik op mn gemak Waterfront aan het verkennen.

Ik weet dat ik nog steeds in zuid-afrika ben, en dus niet moet zeuren, maar ik moet zeggen: ik mis het wildlife-gebeuren nu al! Alle beessies etc, dat is gewoon helemaal mijn ding!

Morgen ga ik (als het weer goed genoeg is) duiken met de haaien, ik ben benieuwd!

Hoe gaat het met al m’n zwangere vriendinnen? Zit alles nog rustig op z’n plaats? 😉
Erik: veel succes & plezier morgen bij de notaris & in je eigen huisje!

Groetjes, Corine

16 Comments

 1. Lisette

  Hey, zomaar een update een dag eerder dan verwacht, raakte al helemaal gewend aan je woensdagberichtjes. leuk hoor, alleen nu heb ik geen tijd gehad om je een mail te sturen, nou die komt nog wel.
  Je verhalen klinken echt geweldig. ben zo benieuwd naar al je foto’s. Die big swing klinkt ook echt gaaf. Ben benieuwd of je de bungy jump nog gaat doen. En hoe het duiken met de haaien gaat.
  Hier gaat alles nog rustig z’n gangetje. De kleine zit nog rustig op zn plek in mn buik. groetjes Lisette

 2. Erik

  Heyhey,

  wat gaat de tijd snel he. Nou je hebt een waanzinnige tijd gehad daar bij de cheetahs en olifanten. Geniet van je tijd in Kaapstad, laat de haaien je niet pakken! 😉

  Groetjes,
  Erik

 3. Dagmar

  Hoi Corine
  Wat voor verhalen!!!!!!!! Het lijkt dat wij erbij zijn!
  Heb je je al opgegeven voor volgend jaar??????
  Kijk uit met de haaien-geef hun eerst iets te eten-wij willen je wel terug zien!!!!!
  Het genieten lukt wel asl ik het zo hoor!!
  Wachten al op je foto`s
  Veel plezier dagmar

 4. Danielle

  Hoi Corine,
  Ik ben zeer benieuwd naar alle foto’s. vooral die van de big swing!!! 😀 klinkt erg cool!! Wat is die tijd op Hoedspruit omgevlogen zeg!!! Geniet nog een weekje in Kaapstad! Lekker bungee jumpen en met de haaizen duiken!! Wanneer kom je terug naar Nederland??!

  Groetjes, Danielle

 5. Tamara

  Hoi,

  Jammer dat je tijd bij de beesten er al weer op zit. Maar je hebt nog lekker wat dagen in het vooruitzicht gelukkig. Met nog een vol programma te gaan zo te horen. Geniet er nog even goed van.
  Hier alles goed, mijn buik groeit al hard.

  Groetjes Tamara en ook van Richard en Christie

 6. pa en ma

  Hoi,leuk weer een berichtje.Idd verwachten wij het al:je mist de beesten. Maar je beleeft gelukkig nu ook nog wat andere dingen. Stoer die big swing, benieuwd naar de foto’s. Blijf genieten lieverd. (met Linda alles ok) liefs, pa en ma

 7. Karin

  Hi Corien,

  Wat jammer dat je nu al weer bij je beesies weg moest, maar je hebt nog een geweldige tijd in/rond Kaapstad voor de boeg! Woensdag leek al vaste prik en nu een berichtje op dinsdag, suprise!
  Laat je niet opeten, he?! Wij vieren by the way Jurgen’s verjaardag op zaterdag 11 okt., als je bijgekomen bent en tijd hebt, ben je van harte welkom, als je geen zin hebt; ook helemaal okay!

  Nog heel veel plezier en houd ons op de hoogte! Ik hoop op veel foto’s!

  Grtjes,

  Karin

 8. Barry en Linda

  Hoihoi,

  Gaaf hoor al die verhalen! Elke week hebben we er weer van genoten. We zijn dan ook erg benieuwd naar alle foto’s. Maar natuurlijk eerst nog even genieten van de dagen die je nog te gaan hebt! Zo te horen staat er nog veel andere gave dingen op de planning. Geniet ervan!!

  Groeten,
  Barry en Linda

  P.S. Ik denk dat ons manneke acrobaat gaat worden. Hij is de hele dag aan het koppeltje rollen in mijn buik. Nog 9 weekjes…

 9. Patrick, Tamara, Ian en Keano

  Hoi Corine,
  Je hebt in ieder geval beter weer dan bij ons. Hier is het echt herfstweer. Je zal je beessies wel erg gaan missen denk ik. Volgend jaar weer??????
  Geniet nog van je tijd in Kaapstad en kijk goed uit.

  Groetjes Patrick,Tamara,Ian en Keano

 10. Marielle

  Wat gaat de tijd snel hé, zeker als je het naar je zin hebt. Geniet nog zeker van de laatste dingen die je gaat ondernemen.

  Ben benieuwd naar de rest van de verhalen en je foto’s als je weer terug bent.

  Mariëlle, Roel, Noa en Fabio

 11. Anneke

  Tja t wordt wel eentonig: mijn jaloezie dan! Zeg Corine, je hostel(Zebra Crossing) heb je daar ook zwart-en/ofwitte bedden zodat je kan kiezen of je licht of donker slaapt? Ik ben stiknieuwsgierig naar je foto’s/verhalen. Hier alles “z’n gangetje”(saai dus!) groetjes Anneke (and family!)

 12. Yvonne

  Hoi Corine,

  Zo dat was weer een leuk bericht.
  Ik ben benieuwd hoe het gaat met haaien zwemmen, ik moet zeggen ik ben niet jaloers.
  Geniet van je tijd in kaapstad, wanneer ga je weer terug ?

  Groetjes Ad en Yvonne

 13. Mascha

  Hoi,

  Je hebt zo te lezen daar echt een super tijd gehad!! Ben erg benieuwd naar al je foto’s.
  Veel plezier met de haaien en heel thuis komen hoor!

  De dakkapel staat erop, wat een ruimte hebben we gekregen!!

  Bij mij geen zwangere buik hoor!

  Tot horens/lezens,

  Liefs Mascha.

 14. pa en ma

  Leuk je smsje over je “gang naar de haaien”. Fijn dat het zo leuk was en je ze van dichtbij mocht bewonderen en bovenal dat je nog heel bent;-).Liefs en gr.

 15. Sandra

  Wow! zit je avontuur bij de cheeta’s er nu al weer op? Ongelofelijk wat vliegt de tijd!
  Je hebt in ieder geval je best gedaan om me héél nieuwsgierig en héél jalours te maken.
  Gezien de reaktie van je ouders heb je de haaien ook overleefd.
  Ik ben érg benieuwd naar je verdere verhalen en de foto’s.

  Groetjes Sandra

  Ps: Nóg een buikbericht; hij begint nu toch wel écht te groeien hoor! Nog 3 maandjes te gaan….

 16. Danielle

  Hoi Corine,

  Ik wil je via deze weg nog superveel plezier wensen de laatste dagen! Gaaf dat het duiken naar de haaien gelukt is en je het overleeft hebt hahaha! Goede en voorspoedige terugreis gewenst! We zien elkaar net niet in de lucht! 😉 hihi
  Geniet ervan he!!!

  Groetjes, Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *