Dag 16 en 17

Dag 16 en 17

De terugweg van honduras naar guatemala stelde helemaal niets voor: we mochten zo doorrijden zonder ons paspoort te laten zien. Begin van de middag kwamen we aan in Rio Dulce bij de eco-lodge. Inge en ik hadden een lodge direct aan het water. Echt een schitterende omgeving hier: midden in de jungle/mangroven. Heerlijk! ´s middags ben ik nog meegeweest met een jungletocht van 2,5 uur. Helaas hebben we geen speciale dieren gezien, maar de tocht op zich was erg leuk. We zijn ook over meerdere (lange) hangbruggen geweest, dus dat was ook wel erg leuk. ´s avonds met z´n allen eten in het restaurant van de lodges, en vervolgens vroeg mijn bed in.

Dag 17 ging om 4.45 uur de wekker. Inge, Rieneke, Ha en ik hadden een kayaktocht geboekt, en die vertrok om half 6. Na een half uurtje varen gingen we de mangroven in, op zoek naar de brulapen. In het begin leken we hier geen succes in te hebben, maar toen toch: een hele familie brulapen kwam in de bomen over onze kayaks heen trekken. Echt super!
Om 8 uur waren we terug bij de lodges, waar we ontbijt kregen & om half 9 vertrokken we met een boot voor een 2 uur durende tocht door de mangroven naar het plaatsje Livingston. In dit water leven ook zeekoeien, maar helaas hebben we die niet gezien. Toen we om 1 uur terug kwamen bij onze lodges, kregen we lunch en vertrokken vervolgens met de boot weer naar onze bus: op naar Flores.
Hier kwamen we rond 6 uur aan. eerst even opfrissen en toen weer met z´n allen eten. Inge en ik zijn vroeg naar bed gegaan, aangezien het vanochtend erg vroeg was en we morgen er ook al weer om 4,15 uur (ja, je leest het goed) uit moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *