Dag 3

Dag 3

Om kwart voor 6 ging de wekker, want om half 7 vertrokken we al weer. Ook vandaag is het weer zo warm & benauwd. Het is overdag zo´n 32 graden en ´s avonds zo´n 24 graden, dus echt afkoelen doet het hier niet! Rond half 8 kwmaen we aan in het kleine plaatsje Muna. Daar werden we ontvangen door de gids die ons ook in Uxmal zou leiden. Als eerste kregen we vers fruit als ontbijt, heerlijk! Daarna kregen we een tour door het plaatsje: we zijn oa naar een tortilla bakkerijtje gegaan, waar we uiteraard ook wat van mochten eten. Ook zijn we even over een echt mexicaans fruitmarktje gelopen. Rond half 9 vertrokken we weer, richting Uxmal, waar we om 9 uur (openingstijd) aankwamen. Wel lekker elke keer zo vroeg, want dan is het tenminste nog niet zo druk bij de tempels, en kun je ze nog goed bekijken. We kregen eerst weer een rondleiding van iets meer dan een uur, en vervolgens mochten we dan eindelijk een tempel beklimmen (hier dus nog wel). Op zich viel de hoogte en de steilte me reuze mee. Wat een mooi uitzicht zeg! Ik vond Uxmal mooier dan Chichen Itza, meer heuvelachtig, meer groen en daar ook echt tussen gebouwd, een wat mystiekere sfeer. Echt geweldig! Rond 11.15 uur verlieten we Uxmal weer. Wat me tot nu toe heel erg opvalt aan Mexico is dat er de hele dag overal wel salsamuziek te horen is, dat er veel zwerfhonden rondlopen en dat het land heel erg groen is (komt natuurlijk omdat het regenseizoen net is afgelopen). Verder zijn we bij de 2 tempelcomplexen al ontzettend veel leguanen tegengekomen. Die horen daar ook echt vind ik. Rond half 4 stopten we om te lunchen aan de golf van mexico, waar we ook nog even een duik in het water mochten nemen. Om 5 uur vertrokken we weer verder richting Palenque, waar we rond 9 uur aankwamen. Wat een superdeluxe hotel is dit zeg! Alle 2 de andere hotels hadden al wel een zwembad, maar dit hotel heeft echt nog zoveel meer dan dat! Een beetje het luxte allinclusive hotel in turkije zeg maar, maar dan in Mexico. Hier verblijven we 2 nachten, dus dat is heel vervelend 🙂 Na de tas op de kamer te hebben gezet, zijn we met een groepje nog even wat gaan drinken in de bar. Rond 10 uur gingen Inge (mijn kamergenoot) en ik naar onze kamer, om onze eerste was weg te werken. Om half 12 gingen we naar bed.

One comment

 1. Marijke

  Hoi Corine,

  Echt gaaf om een keer in de Golf van Mexico te zwemmen.Heel leuk om alles te lezen.
  Ik ga weer verder lezen.
  Relex.
  Groeten Marijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *