Dag 18

Dag 18

Vanochtend ging om 4.15 uur de wekker. Om 5 uur vertrokken we naar Tikal, waar we de zonsopgang zouden gaan bekijken. Helaas kregen we onderweg pech met de bus: de gaskabels waren afgebroken of zoiets. Gelukkig liepen we niet heel veel vertraging op, wan t er was snel vervangend vervoer geregeld. De zonsopkomst konden we helaas wel vergeten. Om 7 uur kwamen we aan in Tikal. Deze ruines liggen echt letterlijk in de jungle. We hebben dan ook oa tarantulas en brulapen gezien. De ruines zijn echt iindrukwekkend hoog, de hoogsten die tot nu toe opgegraven zijn. Na Palenque is dit de enige plaats waar de piramides nog beklommen mogen wordne, dus dat heb ik uiteraa<rd ook gedaan, echt een schitterend uitzicht.

Deze ruines staan wel op nummer 1 hoor. We zijn hier tot ongeveer 12 uur gebleven, en daarna zijn we doorgegaan naar een plaats, waar je kon tokkelen, hangende aan een touw tussen de bomen door gaan. UIteraard heb ik dit ook weer gedaan. Het waren in totaal 11 lange tokkelstukken, met een totale lengte van ca. 2,5 km. Echt super. Op een gegeven moment stonden we in een boom te wachten op onze beurt om te gaan, zagen we in de boom klem naast ons brulapen naar ons kijken. En wij konden hen dus ook echt onwijs goed zien. Erg leuk

Daarna zijn we terug gegaan naar ons hotel in Flores, waar na we de rest van de middag vrij hadden. Inge, Rieneke en ik zijn het stadje ingegaan, wat souvenirs gekeken, de kathedraal bekeken, op terrasjes gezeten en gegeten. Nu nog even snel internetten en zo weer snel naar bed, want we vertrekken morgen om 5 uur rcihting Belize. Dit vanwege opstoppingen vanwege de verkiezingen van 4 november en wegopbrekingen.

Als het goed is komen we dan halverweg de middag aan in Caye Caulker. De dag erna ga ik snorkelen en hoop ik wat zusterhaaien en roggen te zien. De dag daarna vertrekken we naar Mexico, Playa del Carmen en daarna moeten we helaas al weer naar huis….

Pa en ma, willen jullie aub schoenen van mij meenemen naar het vliegveld, de bergschoenen hebben vandaag helaas niet overleefd, ze zijn nu definitief overleden. 😀

Groetjes weer, en tot in nederland.

7 Comments

 1. Patrick, Tamara en Ian

  bedankt voor de kaart. Erg leuk. We hebben hem erg snel ontvangen meestal krijg je de kaart als je zelf al weer terug bent. loop je nu op je blote voeten of had je nog extra schoenen bij je??

  goede terugreis patrick tamara en ian

 2. pa en ma

  Hoi vakantiegangster, wat een leuke berichten, jammer dat je de zonsopgang bij Tikal niet kon meemaken.
  Tuurlijk nemen we schoenen voor je mee. Loop je nu op je sandalen? Nog fijne dagen en goede terugreis en tot zaterdag op schiphol! pa en Ma x

 3. Mascha

  Hoi,

  Echt super wat je allemaal hebt meegemaakt!
  Ben erg benieuwd hoe je foto’s zijn geworden.
  Nog even genieten en dan begint de terugreis weer. Fijne reis alvast en tot gauw!

  Mascha.

 4. Dagmar

  Hoi Corine
  Jammer voor jou het zit er bijna op!!! Maar je hebt er zoveel gezien-genoeg voor een vakantie!
  Verheugen ons al op je foto`s en zeker op de verhalen. Goed dat je zo weinig slaap nodig hebt , zou het zeker niet voor elkaar krijgen.
  Nog veel plezier zonder schoenen
  Dagmar

 5. Tamara

  Nog heel veel plezier de laatste dagen. En alvast weer een goede reis. Het was erg leuk je ervaringen te volgen via internet.
  Tot snel!! groetjes Tamara, Richard en Christie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *