Dag 14 en 15

Dag 14 en 15

Gisteren de lange reis van Guatemala naar Honduras gehad. De grensovergang stelt echt helemaal niets voor, Rik haalde onze paspoorten op, ging stempels halen en 10 minuten later stonden we in Honduras.
We waren er redelijk vroeg in de middag, dus we konden nog op ons gemakje in het dorpje rondkijken. Ik dacht dat het een hele stad was, maar dat is dus niet zo, het is maar een klein dorpje.
‘s avonds met zn allen uit eten geweest. Was weer erg gezellig.

Vanochtend zijn we naar de ruines van Copan geweest. Hier staan niet van die imposant hoge gebouwen, maar de gebouwen die er staan zijn wel erg mooi. Wat Copan zo onderscheidt van de andere ruines, is dat er hier heel veel beelden en steles, dat zijn een soort van obelisken, in hoogrelief te vinden zijn, in plaats van het vlakke laagrelief wat we tot nu toe gezien hebben. Ook heeft Copan de trap van de hieroglieven, hier hebben ze heel veel kunnen ontcijferen over de geschiedenis van de mayas. Het was weer heel erg mooi om te zien.
Daarna ben ik met een groepje ook nog het museum ingeweest wat er bij hoort. Dit was ook heel erg leuk! Hier staat 1 van de tempels, zoals die er vroeger uit moet hebben gezien. Dan is het toch wel imposant hoor, ondanks dat hij niet zo groot is.

‘s middags is weer vrij om te doen wat je wilt. iedereen gaat zonnen en zwemmen bij een warmwaterbron, maar daar had ik geen zin in. Gelukkig had Arthur daar ook geen zin in, dus zijn we samen op pad gegaan. Eerst even op ons gemak ergens geluncht, en vervolgens hebben we een tuktuk gepakt naar een vogelpark hier vlakbij. Dat was wel heel erg leuk om te zien! Heel veel verschillende soorten papegaaien en toekans. Papegaaien hadden we trouwens bij de ruines ook al gezien, dat was wel grappig. In het vogelpark mochten we ook nog met papegaaien op onze armen op de foto, dus ik heb in Honduras een ware Gran Canaria foto gemaakt, hihi.

Morgen gaan we weer weg uit Honduras, en gaan we naar Rio Dulce in Guatemala. Dit is een lodge in de jungle, waar ook vogelspinnen etc. rondlopen, dus ik ben benieuwd!

Ik heb het hier nog steeds onwijs naar mijn zin, en het kan me niet lang genoeg duren!
We zijn nu weer het hoogland uit, sinds Antigua, en hebben als het goed is tot het eind van de reis weer zon en minimaal 20 graden, en dat klopt tot nu toe wel aardig! Ik heb mijn truien en ponchos weer opgeborgen onderin mijn rugzak en mijn petje en zonnebrand in de handbagage zitten.

Tot het volgende berichtje..

Groetjes,
Corine

8 Comments

  1. Dagmar

    Ik blijf jaloers!Maar de vogelspinnen mag je helemaal hebben!! Hoef je ook niet mee te brengen!
    Nog veel plezier
    Groetjes dagmar + de rest

  2. pa en ma

    Hoi lieverd,
    Hoe is het met je schoenzolen(hihi), we lazen in de krant deze week dat salsadansen iedereen kan!
    Het lijkt ons erg leuk om in een lodge in de jungle te slapen maar vogelspinnen zijn wel erg groot!
    Geniet ervan, groetjes, pa en ma

  3. Teuny en Jan Oudheusden

    Hallo Corine, wat leuk om je reisdagboek te lezen, zo kunnen wij tenminste wat meegenieten. Zo te lezen doe jij dat met volle teugen. Hartelijke groeten en liefs, Teuny en Jan

  4. Yvonne

    Hoi Corine,

    Wat een mooie foto’s prachtig, heel indrukwekend
    als je dit allemaal lees. Wij maken de reis zo ook een beetje mee.

    Groetjes Ad en Yvonne

  5. Patrick, Tamara en Ian

    Hoi
    Namens ons allemaal mag je de spinnen daar laten. Ben wel benieuwd hoe je het vindt tussen al die spinnen!!! geniet lekker van het zonnetje!!

    groetjes patrick tamara en ian

  6. Joke

    Hoi Hoi nou ik ga strakjes wel naar Drente hoor het zal best wel leuk zijn maar wat jullie allemaal meemaken!!!!!! geniet ervan zet het allemaal op de foto zodat wij ook een beetje mee kunnen genieten. dddoeeeeegggg joke

  7. Ma

    Hey, we hebben net je kaart ontvangen(van 17/10) harstikke leuk en bedankt. Nog veel plezier deze laatste dagen (jammer voor je he dat het al bijna over is) Liefs, ma

  8. Dagmar

    Vandaag een kaart gehad!! Bedankt , zou er zo naartoe willen. Geniet van de zon!!
    Hier is het minder gezellig en warm. Dus , misschien daar na werk zoeken ?? Maar de regen ,spinnen? Nee, hoor kom maar gewoon weer terug!!Hopen wel dat je nog veel meer mooie foto`s gemaakt hebt. De Vulkan/Lava foto`s zijn indrukwekkend.
    Geniet nog even!!
    Groetjes H+N+D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *