Dag 2

Dag 2

Om half 7 ging de wekker, maar ik was al een tijdje wakker, dat kwam vast door de jetlag. Om 7 uur zaten we met z´n allen aan het ontbijt. Ik had een Vallodalid-ontbijt besteld: scrambled eggs met kruiden. Was op zich wel lekker. Om 8 uur vertrokken we richting Chichen Itza, waar we om 9 uur (openingstijd) aankwamen. We kregen eerst een uitgebreide rondleiding tot 10.15 uur, waarna we tot 12 uur vrij rond mochten lopen op het complex. Helaas mochten we de tempels niet meer beklimmen, omdat er zoveel mensen zijn doodgevallen. Vooral de tempel met 4x 91 traptreden (van de bekende foto´s) heeft veel indruk gemaakt. Echt een hele fascinerende cultuur! Om 12 uur reden we naar een restaurantje waar we met z´n allen gingen lunchen. We konden hier allerlei typisch mexicaanse gerechten proberen. Op zicht vind ik al die gerechtjes maar wat flauwtjes. Na de lunch reden we naar een zogenaamde Cenote, dat is een grot met water. Het was een klein, armoedig huisje waar je een glad, klein en lage trap af moest om in de grot te komen. De maya´s gebruikten de Cenotes voor hun watervoorziening, wij gingen er in zwemmen. Na al de hitte en benauwdheid was het wel even lekker om af te koelen. We hadden daar ongeveer een uurtje de tijd, en we vertrokken om 3 uur richting Merida. Om 15.15 uur begon het te regenen, wat ongeveer een half uurtje aanhield. Helaas verkoelde deze regen helemaal niet: het bleef zo benauwd. Om 4 uur kwamen we aan in Merida. We zijn gelijk met 9 man de stad in gegaan. We zijn wat kerkjes in gegaan. 1 daarvan had echt een megagroot beeld van Jezus aan het kruis voorin de kerk staan, zo´n grote had ik nog nooit gezien: best indrukwekkend! Verder hebben we nog wat pleintjes bekeken en wat rondgelopen. Dit moet dus een grote stad zijn, maar het stelt eignelijk helemaal niets voor. We hebben ook nog even op een terrasje gezeten om wat te drinken. Om 7 uur waren we terug in ons hotel, om snel even te douchen om vervolgens om half 8 met de hele groep ergens wat te gaan eten. Ook nu weer stonden er typisch mexicaanse gerechten op het menu. Ik heb taco´s op met kip en een maya-sausje. Dit was wel erg lekker. Dit gerecht kostte 4 euro, echt geen geld! Om 9 uur waren de straten in Merida afgezet voor verkeer, overal stonden salsabandjes te spelen en overal dansten de mensen op straat. Erg apart om mee te maken, maar wel echt een supergoede sfeer! Uiteraard hebben we daar een tijd naar zitten kijken, onder het genot van een drankje, op een terrasje. Rond 11 uur gingen de meesten richting het hotel. Het was een vermoeiende, maar erg leuke en gevarieerde dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *