zo 10 & ma 11 sept.

zo 10 & ma 11 sept.

Ja, ja, nu al internet! Niet te geloven he?

De vlucht is helemaal goed gegaan. Ik vertrok daadwerkelijk om 21.05 uur vanaf Schiphol (met een vliegtuig van Kenya Airways, dus niet van KLM). Het was een Boeing 777-200. Dat is een vliegtuig met 3x 3 stoelen. Ik zat in het midden van het midden. Het was een erg luxe vliegtuig, met al een kussentje en deken klaarliggend op elke stoel, en bij iedere stoel een apart tv-schermpje. Daarop kon je tv-series en films zelf uitkiezen en kijken op de tijd die je zelf het beste vond. Dus dat was wel relaxed, en daardoor ging de vlucht ook een stuk sneller. We kwamen om 6.15 uur lokale tijd aan in Nairobi, en konden gelijk weer boarden bij de volgende vlucht. Deze vlucht had uiteindelijk wel een vertraging van een half uur met opstijgen, dus we vlogen pas weer om 8.00 uur. De wind zat mee, dus we kwamen om 9.00 uur aan in Entebbe. Daar hebben we heel lang in de rij gestaan bij de douane, en moesten we nog een visumformulier invullen. Mijn paspoort is wel 3x helemaal doorgebladerd, voordat ik door kon lopen, maar uiteindelijk was alles akkoord. Ondertussen waren alle tassen al van de band af gehaald, en de mijne was gelukkig aanwezig! (die van een reisgenoot niet, en die krijgt hem waarschijnlijk pas morgenavond).

Nadat iedereen met iedereen kennis had gemaakt konden we vertrekken richting Lake Mburu Conservation. We reizen met een 4 meter hoge truck, met ope zijkanten en busstoeltjes erin. Uganda is echt ontzettend groen! En waar je ook kijkt, je ziet overal bananenplantages. Rond 1 uur hebben we gelunchd op de evenaar. We hebben daar ook een demonstratie gekregen dat water op het noorderlijk deel de andere kant op draait dan op het zuidelijk deel. Was wel erg grappig om te zien.

Het was die dag trouwens ook gelijk al bloedverziekend heet: ca. 32 graden. Die nacht was het nog 26 graden, dus echt zweten in het tentje!

Rond half 6 kwamen we aan bij Lake Mburu Conservation. Daar zijn we al gamedrivend richting onze campsite gegaan. We hebben de eerste dag onder andere al gespot: Topi’s, waterbokken, impala’s, wrattenzwijnen (die liepen ook gezellig op de campsite rond), zebra’s, buffels, groene meerkatten (angela, dit zijn die blauwbalapen! helaas heb ik de blauwe ballen niet op de foto staan 😉

Hier is het om half 7 licht en om half 7 donker. Tegen de tijd dat we op de campsite aankwamen was het dus al donker. Gelukkig zijn dit de zelfde tentjes als 5 jaar terug, dus het lukte aardig snel om ze op te zetten. Daarna kregen we macaroni te eten, dus ik heb mijn buik lekker vol gegeten!

Dit is ook de campsite waar vorig jaar dat nijlpaard op iemands been was gaan staan, en met al die harde nijlpaardgeluiden bij de tenten, was dat een leuk vooruitzicht voor de nacht 🙂

Iedereen was nog doodmoe van de vliegreis, en we lagen dan ook met zn allen al om half 10 op bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *