Reizigerscafe

Reizigerscafe

Afgelopen zaterdag (19 augustus) ben ik naar het reizigerscafe geweest van Koning Aap. Op die dag kon iedereen die op reis zou gaan in september, daarnaartoe gaan om medereizigers te ontmoeten.

Aangezien het reizigerscafe in het centrum van Amsterdam gehouden zou worden, besloot ik dat het makkelijker zou zijn om met het openbaar vervoer daar naar toe te gaan. Natuurlijk heb ik overal wel vertragingen opgelopen, en wat aansluitingen gemist. Daardoor was ik pas om 14:00 uur aanwezig, in plaats van de geplande 13:00 uur. Altijd goed dat openbaar vervoer! 🙁

Toen ik aankwam, kreeg ik bij de ingang een sticker op mn borst geplakt, met mijn bestemming erop geschreven en de vertrekdatum. Zo kon je er dus makkelijk achter komen wie er op dezelfde reis mee zou gaan.
Verder kreeg ik 3 consumptiebonnen en een Nomad rugzak(!).
Alleen die rugzak maakte het dus al de moeite waard om naar dat reizigerscafe te gaan!

Ik liep verder naar binnen, en tot mijn grootste verbazing kwam ik 2 mensen tegen die 5 jaar geleden mee waren op mijn reis naar zuidelijk afrika!
Zij herkenden mij ook nog, dus we hebben een tijdje gezellig bij zitten kletsen, zij gaan nu in september naar china en tibet.

Toen ben ik op zoek gegaan naar mensen van mijn eigen reis. Bij de ingang hadden ze al gezegd, dat er wel al mensen binnen waren van mijn reis, dus ik wist dat ik niet voor niets aan het zoeken was.

Er waren uiteindelijk van mijn reis 3 mensen aanwezig. Een stelletje: Sandra en Willem, en een jongen alleen: David.
We hebben zo’n anderhalf uur gezellig met elkaar zitten kletsen, en tips en e-mailadressen met elkaar uitgewisseld.

Ook waren er landenspecialisten aanwezig, dus daar hebben we nog wat algemene tips & tips voor leuke excursies van gekregen.

Na die anderhalf uur zijn we alle 4 weer weg gegaan.
Ik heb er wel een goed gevoel aan over gehouden: het wordt ongetwijfeld een gezellige groep!

Op mijn terugweg naar het station, heb ik nog wat laatste kleine dingetjes aangeschaft in de winkeltjes die ik nog tegen kwam.

Ik was uiteindelijk om 18:15 uur weer thuis. Ik was ‘s ochtends al om 11:15 uur vertrokken, dus het is een hele rit geweest om anderhalf uur te kletsen, maar goed, je moet er wat voor over hebben he 🙂

Nog 3 weekjes, dan is het eindelijk zover!!!

5 Comments

  1. Lisette

    Toevallig, had net vanmorgen op je site gekeken of je er al wat had bijgeschreven. Vlak daarna kwam jemailtje binnen 🙂

    Leuk dat je al wat mensen van je reis bent tegen gekomen. het begint nu op te schieten he, nog maar 3 wkn werken.

    Ik hoef nog maar 2 wkn te werken, kan echt niet meer wachten en wil het liefst nu gewoon al weg.

    Leuk trouwens dat je een Nomadtas kreeg, is altijd handig.

    Groetjes Lisette

  2. Ma

    Hoi Corine, wat fijn dat je een leuk gesprek gehad hebt met 3 reisgenoten.Jammer dat het openbaar vervoer weer vertraging had.Leuk van de rugtas, inderdaad niet voor niets gegaan.Aftellen maar.Liefs,ma

  3. Angela

    Hoi, hoi

    Het gaat nu spannend worden he? Nog maar 3 weekjes…. Wel ontzettend leuk dat je in ieder geval al 3 mensen hebt leren kennen van de mensen die meegaan. En natuurlijk dat je al anderhalf uur gezellig met ze heb gekletst. Hopen dat aankomende 3 weken snel voorbij gaan en dat de 30 dagen daar niet al te snel gaan voor je.

    Openbaar vervoer is altijd een probleem, maar je hebt er wel wat voor teruggekregen…

    Liefs Angela

  4. Tamara

    Leuk dat je op zo’n manier al mensen kan leren kennen. Handig als je nog dingen wilt weten dat je dat kan overleggen met de andere. Nog even en dan begint de reis……. echt super!

    tamara

  5. Jan van Houwelingen

    Hallo Corine, leuk dat je op die manier alvast je reisgenoten leert kennen. Die 3 weekjes vliegen vast voorbij en als het goed is die 30 dagen ook. (Dan heb je het in elk geval goed naar je zin).
    Ik kijk uit naar de foto’s en de verhalen, het lijkt me ontzettend gaaf zo’n reis.

    Groetjes Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *