wo 13 sept.

wo 13 sept.

Vandaag konden we uitslapen: we hoefden er pas rond half 8 uit. Om 8 uur ontbijten, en om 9 uur gingen we weer op stap.

Vandaag zijn we met een boot naar een pygmeeenstam toegeweest. Het was 1,5 uur varen, maar zo lang leek het helemaal niet met die adembenemende natuur om naar te kijken. Het is gewoon echt niet te beschrijven hoe mooi het hier wel niet is. Gewoonweg prachtig!

Onderweg werden we weer heel veel nagezwaaid & en geroepen door kinderen aan de kant, dus we hadden weer lamme armen van het terugzwaaien.

Toen we op plek van bestemming aankwamen, stonden zo’n 40 kinderen ons op te wachten (als het er niet meer waren), en die zijn helemaal met ons meegelopen naar de pygmeeenstam. Het was eerst een erg pittige klim, en daarna nog zo’n 20 minuten lopen.

De pygmeen dansten en zongen voor ons, en we mochten in hun huis rondkijken. Dat huis moet je je niet te veel van voorstellen: 4m2, waarin gekookt, geslapen en geleefd wordt door het hele gezin. Ik werd er gewoon een beetje claustrofobisch van! (en ma: dit zijn geen strondhutjes, maar hutjes van klei 🙂

We konden ook nog wat zelfgemaakte dingetjes kopen van de pygmeen, dus ik heb mn eerste souvenir gescoord. Het nadeel hiervan was alleen: die 40 kinderen hadden nu gezien dat we allemaal geld bij ons hadden, dus de hele weg terug naar de boot hebben ze bij ons lopen bedelen, dat was wel erg jammer.

Halverwege de boottocht terug zagen we een lokale markt aan de oever, dus daar zijn we ook nog even naar toe gegaan. We hadden echt mazzel want deze markt wordt maar eens per week gehouden. Er zijn hier (aan de reacties van de mensen af te lezen) ook nog nooit toeristen geweest, dus dat was wel erg leuk. De markt op zich stelde niets voor: 1 kraam met “nieuwe” kleding, 1 met schoenen, en uiteraard 1 met bananen.

Daarna zijn we weer verder gevaren naar de camping. Hier kwamen we rond 2 uur aan, en de rest van de dag hebben we aan onszelf. dus ik heb mijn reisdagboek bijgewerkt, mijn accus opgeladen, en zit nu dus dit berichtje te typen.

Deze vakantie is echt nu al ontzettend geweldig! De natuur is echt onbeschrijflijk mooi, de mensen ontzettend aardig (sommigen bedelen, dat is wel erg jammer), de reisgroep is erg gezellig, en ook al heb ik nog niet zoveel dieren gezien, wat ik gezien heb was ook echt heel erg mooi!

Jullie hoeven je dus om mijn geen zorgen te maken 🙂

Morgen vertrekken we naar Bwindi, waar we vrijdag naar de gorilla’s zullen trekken.

Hopelijk kan ik jullie snel weer wat berichten.

Groetjes

15 Comments

 1. Angela

  haha…nou we maken ons wel een beetje zorgen, maar we zijn meer jaloers hoor op alle leuke en mooie dingen die je ziet en meemaakt!! Nogmaals geniet er lekker van, je hebt het verdiend!!

  Liefs Angela

 2. Dagmar

  ik wil ook naar Afrika!!! Het lijkt ontzettend leuk allemaal. Jammer wij zitten hier en………..
  Geniet maar , je hebt erlang genoeg voor gespaart!!!!!!!!
  En nu wordt het echt tijdt voor FOTO`S!!
  Kom op!!!!
  en corienen ,denk er aan geen aapje in de rugzak!!
  dagmar en rest

 3. Tamara, Patrick en Ian

  Hoi, hoi

  Nou wij worden allemaal jaloers van die mooie verhalen. erg leuk dat we zo op de hoogte blijven via de e-mail. geniet maar lekker.

  groetjes patrick,tamara en ian

 4. Ma

  Hoi Lieverd, wat ontzettend leuk om zo’n uitgebreid verslag van je te krijgen.Zo te lezen heb je het prima daar en geen blauwe plekken van de neushoorns.Gelukkig dat de huizen van de pygmeeen van klei waren.Heel veel plezier nog!!!

 5. Ma

  Ik bedoelde dus blauwe plekken van de nijlpaarden ipv de neushoorns. Laat je niet ‘pakken’ door de gorilla’s 😉 en ik hoop dat je binnenkort weer mazzel hebt met internet zodat we weer snel wat vj horen. Ma xx

 6. Jan

  Hoi Corine,
  We reizen helemaal met je mee, iets minder echt maar toch.
  We weten inmiddels alles van blauwbalapen (= groene meerkat) met een helder blauw scrotum en een fel rode penis. Een gekleurd beestje hoor!
  Geniet van de gorilla’s en veel plezier!!

  Groetjes Jan, Sjanie en Noraly

 7. Karin

  Hé Corien,

  Klinkt allemaal super. Nog vrienden gemaakt bij de pygmeeën? Altijd handig om een adresje te hebben om naar terug te gaan, haha.
  Ben erg benieuwd naar de foto’s. Niet te veel souvenirs kopen, hè? Want dan moet je al je onderbroeken achterlaten voor een beetje ruimte in je tas (of je trekt ze gewoon allemaal aan!). Lekker dat het eten en douchen de eerste dagen een succes zijn geweest. Heeeeel veel plezier bij de gorilla’s. We horen graag snel weer van je.

  Groetjes,

  Karin

 8. Tamara

  He corine,

  Ik krijg echt zin in vakantie. En kijk uit voor de gorilla’s he. Niet te dicht bij foto’s maken.

  Echt leuk om te lezen wat je allemaal doet.

  Groetjes Tamara en ook van Richard en Christie

 9. Barry en Linda

  Hé Corine,

  Het klinkt allemaal geweldig!! We zijn ook erg benieuwd naar de foto’s…

  Marleen is net terug uit Kenia dus daar heb ik ook al veel over gehoord. Zij heeft haar souvenirs via ruilhandel gekocht. Kleding die ze toch weg wilde doen en een oud horloge voor leuke souvenirs. Heb je gelijk weer wat meer ruimte in je tas om leuke dingen mee te nemen.

  Geniet er van en na je reis komen we snel een keer langs voor de verhalen inclusief foto’s.

  Groeten Barry en Linda

 10. Pa en Ma

  Wat leuk om zaterdagavond een sms te krijgen dat je de gorilla’s op 1,5uur loopafstand heel goed hebt kunnen zien en zelfs een aantal leuke foto’s hebt kunnen maken.We vinden het allemaal geweldig fijn vj dat het allemaal goed gaat en je zoveel te zien krijgt.Veel plezier lieverd!!!!

 11. Lisette

  Hoihoi!
  Wat leuk dat je al zo’n uitgebreid verslag hebt kunnen schrijven.
  Heb het net even snel gelezen, maar als ik thuis ben ga ik het zeker nog een keer lezen.
  Hoe is de groep verder. Zijn het leuke mensen?

  Liefs Lisette

 12. Teunie

  Hai, Muzungi! Je bent nu een roodhuid, noemen ze je nu anders?
  Ik geniet van je berichtjes. Wat een reis. Je maakt me helemaal jaloers. Jammer dat ik je net gemist heb op de dag van vertrek. ‘k Belde rond 14.00 Uur.
  Desalniettemin leef ik intens met je mee!!
  Lieve groet van bleekscheet Teunie.

 13. Joke

  Hoi Hoi wat gaaf hé en kostelijk hoor, voor de thuisblijvers, zo’n reisverslag geniet er nog met volle teugen van nog heeeeel veel plezier en de groetjes van Joke

 14. Pa en Ma

  Hoi Corine, is het nog gelukt om naar de chimpansees te gaan? We lazen op de weersverw. dat er bij jou kans op onweersbuien waren.Hoe is het verder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *