kort berichtje

kort berichtje

Zoveel te vertellen, zo weinig tijd om alles hier nu op te schrijven…
Allereerst: dank jullie voor jullie leuke berichtjes, leuk om te lezen!

De gorilla’s waren echt helemaal geweldig! Zo indrukwekkend en zo mooi!
We hebben ze al met 1,5 uur gevonden, dus dat viel alles mee! Maar je kunt echt niets doen om je voor te bereiden op die tocht hoor! Tropisch regenwoud: veel klimmen, geen paden, boven de 30 graden, luchtvochtigheidsgraad van bijna 100% echt wel zwaar.
Maar het was de moeite!
Op een gegeven moment kwam er een jongetjesgorilla op een halve meter langs mij heen, niet te geloven wat gaaf! Verder hebben we ze een uur lang op ongeveer 3 meter afstand gezien.
Ik heb volgens mij erg mooie foto’s, maar daar moeten jullie op wachten tot ik thuis ben, want je wilt niet weten hoe langzaam internet hier is…

De 2e dag in Bwindi gingen we een wandeling doen naar de watervallen daar (die tocht heeft uiteindelijk in totaal 5,5 uur geduurd, dus langer dan naar de gorilla’s), wat denk je? Komen we nog een groep gorilla’s tegen!!! Dus ik heb gewoon 2x gorilla’s gezien! Mijn vakantie kan echt niet meer stuk!

Gisteren naar de chimpansees geweest. Deze tocht heeft in totaal 2,5 uur geduurd (heen en terug). We hebben ze wel gezien, maar een stuk minder goed dan de gorilla’s. Ik heb er dan ook geen foto’s van, maar ik heb er wel van genoten!

Vandaag zijn we van Kibale naar Kampala gereden. Wat een enorm grote stinkstad is dat zeg! Ik ben blij dat we morgen al weer verder rijden naar Jinja. Overmorgen ga ik daar raften.

Queen Elizabeth NP was erg mooi. Ze hebben daar geen giraffen, zebra’s, neushoorns, maar wel olifanten (we hebben ze heel mooi & dichtbij kunnen zien en de weg over zien steken). Ook hebben ze veel herten/antilopensoorten, en die hebben we dan ook veel gezien. De Ugandese Kob komt alleen hier voor, en die staat dus ook veelvuldig op de foto’s 🙂
Verder hebben we een groep van 4 vrouwtjesleeuwen en 1 mannetjesleeuw gezien.
Erg geweldig allemaal!

Kortom: ik heb het hier nog steeds ontzettend goed, en wil nog lang niet naar huis komen 🙂

Wat betreft het weer: het regenseizoen is half september begonnen (in de boeken staat half oktober, maar dit klopt dus niet), wat betekent dat we vrijwel iedere dag 1 of meerdere stortbuien hebben. De regen in Nederland valt echt nog niet half zo hard als hier! Niet te geloven!
Voordeel is wel: de meeste buien duren niet langer dan 1 a 2uur. En bij de gorilla’s, bij de chimpansees & bij queen elizabeth np hebben we het droog gehouden, ik heb zelfs mijn poncho nog niet gebruikt, dus maak je geen zorgen (al die regen voelt wel vertrouwd 😉
We trekken nu steeds verder naar het oosten, en daar schijnt het nog steeds verschrikkelijk droog te zijn, dus over een paar dagen geen regen meer 🙂
Alle dagen is het rond de 30 graden, dus erg warm.

Dus: alles gaat goed, ik heb het enorm naar mn zin & verheug me op wat nog komen gaat!

15 Comments

  1. Erik

    Leuk dat je weer een computer hebt kunnen vinden!

    Het was dus wel erg leuk bij je familie ;P Ik stem voor meer foto’s! hehe

    Veel plezier nog en tot het volgende bericht!

  2. Pa en Ma

    Hoi wat harstikke leuk dat je weer wat hebt kunnen schrijven(en je berichtjes te lezen) Wat een vakantie he Corine, volgend jaar weer ;-)??
    Liefs en veel plezier! groetjes Theo en Annie

  3. Dagmar

    Hoi Corine
    Leuk,had je bijna een vriendje mee gebracht na huis??!!!Wij wachten inderdaat hier op de FOTOS!!!!!Wij willen ook een klein beetje meegenieten van je Gorillas!!! Kom op !Doe je best!!
    Tja,je moet er iets voor over hebben 2 uur heen om iets te zien,maar je hebt wel goed getraind.En straks als je weer thuis bent ,heb je alle tijdt om uitte rusten??!! Toch?
    Dus op na het volgende Bericht,wachten alle hier in spanning af,en verheugen ons al op de FOTOS>
    Groetjes dagmar + de rest

  4. Jan

    Fantastisch dat je die gorilla’s zo goed hebt kunnen zien, dat was toch je liefste wens.
    Dat is wel zweten met zo’n luchtvochtigheid en af en toe een buitje zeker?
    En hoe bevalt het eten eigenlijk?
    We hebben nog wel meer vragen maar dat komt nog wel. We vinden het in ieder geval ontzettend fijn dat je het zo goed naar je zin hebt.
    Dit weekend gaan we je vader en moeder eens wat plagen.
    Nog heel veel plezier en tot ziens.
    Groetjes Jan, Sjanie en Noraly

  5. Dick en Anneke

    Leuk, zeg die knuffeldieren op ware grootte. Ik heb geprobeerd Dick ook enthousiast te krijgen voor zo’n dierenparade, dat lukt aardig: we zijn lid geworden van Vrienden voor Blijdorp(lidm.= 2 vrijklaartjes?!) Toch kan ik me niet aan een gedachte onttrekken van: geef mij maar een koud blikkie HHH dan kan jij mooi langs die hokken sjokken. Raar, he? Maar een mens kanniet alles hebben, toch? Dus: oren en ogen open, af en toe neussie dicht en genieten maar. Kan je douchen in die regen? gr. Anneke

  6. Theo

    Hai Corine,
    met al die regen krijg je misschien wel een wilde rivier om op te raften.
    Veel plezier daar en ook bij de watervallen.
    gr. Theo

  7. Mascha

    Hoihoi,

    Super dat je de gorilla’s zo goed hebt kunnen bekijken!! En alle andere dieren en natuur mag er ook wezen lees ik. Je verhalen zijn erg mooi, zou er erg graag de foto’s bij bewonderen. Hoop dat je nog veel moois tegenkomt, geniet er nog van!

    Liefs Mascha.

  8. yvonne

    Hoi Corine,

    Het klinkt weer geweldig , heel veel plezier met
    raften en geniet er nog maar lekker van.
    Nog bedankt voor de verjaardagskaart.
    Wij hopen gauw weer wat van je te horen.

    Groetjes Ad en Yvonne

  9. tamara

    Hoi Corine,

    Leuk weer een berichtje van je te lezen. Volgens mij is het echt een super reis. Geniet er maar lekker van wat voor je het weet ben je weer in Nederland. Succes met raften.

    groetjes tamara patrick en ian

  10. Lisette

    Supersupersuper gaaf dat je ze van zo dichtbij hebt gezien!!! Ben echt super benieuwd naar je foto’s, hopelijk zijn ze goed gelukt!!!

  11. Wilma Mooij

    Wat leuk dat je de apen in ieder geval gezien hebt, want daar ging je toch voor. Als ik het zo lees is de reis in iedergval geslaagd. Nog veel plezier.

  12. Marielle

    Hoi Corine,

    Het klinkt echt allemaal super! Een studiereisje voor mij die kant op zou ook niet verkeerd zijn!Nog heel veel plezier en geniet ervan……

    Groetjes Roel, Mariëlle & Noa

  13. ma

    Hey, hoe was het met het raften en heb je nog kunnen abseilen bij de Sipiwatervallen?? We zijn net terug van een heel leuk weekend met Sj. en J. Heel veel plezier!! Ma xx

  14. Pa, ma en Erik

    Hoi, harstikke leuk een kaart van jou, bedankt (heeft er maar 3 dg over gedaan!!)Jammer he dat je verder geen kaarten kan kopen.Hoe is het met je verbrandde benen? Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt.Heel veel plezier nog! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *