di 12 sept.

di 12 sept.

Deze dag ging om 5.15 uur de wekker (lekker hoor!). Om 6 uur moesten we ontbijten, en om 7 uur zaten we al weer in de truck om een uitgebreide gamedrive te maken door Lake Mburu Conservation. Voordat we de truck in gingen hebben we natuurlijk ook nog even foto’s gemaakt van die lawaaimakers van en nijlpaarden. (maar er is bij ons niets geks gebeurd gelukkig) In dit park leven geen olifanten, neushoorns, giraffen en dat soort beesten, dus daar moeten we nog even op wachten.

Onze campsite was niet voorzien van een douche, en alleen een longdrop wc als “toilet” dus we waren allemaal weer fris en fruitig (not!)

Tijdens de ochtenddurende gamedrive hebben we onder andere gezien: zebra’s, parelhoenders, topi’s, wrattenzwijnen, groene meerkatten (daar zijn ze weer), bavianen, waterbokken, bufels, bushbokken en impala’s.
dus toch een mooie score voor een eerste nationaal park zou ik zo zeggen!

Wat ik al eerder zei: de natuur is hier echt helemaal geweldig! Zo groen allemaal, echt niet te geloven! (dus als ik over 4 weken niet terug kom, weet je waar ik uithang 😉

Na de gamedrive vertrokken we richting Lake Bunyonyi. Onderweg kwamen we weer ontzettend veel bananenplantages tegen, en ook hebben we onze eerste kroonkraanvogels gezien (nationale dier van uganda).

Er wordt continu naar ons gezwaaid, en we worden nageroepen: Muzungi, wat blanken betekend. dus dat is wel grappig. Vandaag geeft mijn thermometer 28 graden aan, dus weer erg warm. Doordat de zijkanten van de truck open zijn, valt de hitte wel goed te doen als we rijden, het nadeel is wel dat ik nu alweer zo rood als een kreeft ben (maar dat gaat vanzelf weer over).

Om half 2 begint het echt te stortregenen, niet normaal zo hard! Maar een kwartier later is het weer droog en schijnt de zon weer. Echt een teken dat we dichterbij het tropisch regenwoud komen.

Eind van de middag kwamen we aan in Kebale, waar we wat rond hebben gekeken voordat we weer verder trokken. Hier kennen ze geen toeristen, en was het dus een “echt” afrikaans dorpje. Maar wat een armoede zeg! Dat is echt niet leuk om naar te kijken: straatkinderen die met hun 8 jaar al lijmsnuivers zijn enzo.
Gelukkig zijn we daar niet al te lang gebleven, en trokken we verder richting Lake Bunyonyi. Deze wegen waren enorm slecht, en smal en door de bergen, dus qua afstand hebben we niet zoveel afgelegd, maar we zijn wel lang onderweg geweest!

Eenmaal op de campsite aangekomen, bleek dit een ontzettend mooie camping te zijn aan het meer, met een barretje, normale toiletten en een douche (ja,ja, niet te geloven!). Later bleek dus dat hier ook internet was op een hele slome, maar toch werkende computer.

Rond half 8 gingen we eten: kippenvleugels met rijst dit keer, dus het eten valt nog niets tegen, ik heb nog geen honger geleden hier!

Na het eten ging ik douchen. De eerste 5 minuten waren echt ijs-en-ijskoud, maar daarna kreeg ik weliswaar zomaar warm water, dus dat was echt een feest!
Achteraf bleek dat ik echt geluk had gehad: met mij waren er nog maar 2 anderen geweest die ook warm water hadden.

Na het douchen heb ik met een paar reisgenoten nog wat gedronken in de bar, en daarna lekker mn bed (nou ja, tent) ingedoken.

6 Comments

 1. Erik

  Leuk om nu al wat van je te horen!

  Zo te lezen gaat het allemaal wel goed daar, houden zo! Hoop dat het foto’s nemen ook goed gaat want ben wel benieuwd naar blauwbalkatten 😛

  Oh en voortaan niet al het warme water hoggen he!

 2. Dagmar

  gaaf,nu al bericht.Wij leven helemaal mee.Ook wij hebben hier tropische temperatuuren=29 graden!!!Maar jammer genoeg geen buffels of andere exotische dieren.
  Da je nu weer fris gedoucht bent ,zou je allicht ook weer beter ruiken!!
  Veel plezier ,ik wacht op het volgende bericht en zeker op de fotos.
  groetjes dagmar en de rest

 3. Angela

  Hey meis, wat leuk om wat van je te lezen. Zit hier met een big smile achter de computer (en heb gelijk Nicole en Christa aangespoord om ook je verhaal te lezen) en we zijn onder de indruk. Fijn dat je een goede vlucht hebt gehad en dat je al zoveel dieren hebt gezien. Jammer dat de blauwbalapen niet mooi poseerden… hihi…Wel mooi dat het eten deze 2 dagen al meevalt. Ik wens je heel veel plezier verder daar!! Geniet ervan!!! Liefs Angela

 4. yvonne

  Hoi Corine,

  Wat leuk om nu al te lezen dat het geweldig is,
  wij leven met je mee hoe het allemaal met
  je gaat . Hopelijk lezen wij binnenkort weer wat van je.

  Groetjes Ad en Yvonne

 5. Tamara Richard en Christie

  Hoi Corine,

  Fijn dat je goed aangekomen bent. Heerlijk om te horen dat je zo aan het genieten bent. Ik ben benieuwd hoeveel foto’s je al gemaakt hebt.

  Groetjes Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *