weer thuis helaas!

weer thuis helaas!

Nou, vanochtend stipt om half 6 geland op schiphol. De reis is helemaal goed gegaan (we begonnen met een valse start: een uur vertraging vanaf zanzibar). Helaas, helaas!
Wat zou ik graag nu alla minute weer teruggaan naar afrika zeg!
Een maand is echt veel te kort hoor!

Ik weet het: ik heb veel gezien en beleefd:
Veel dieren gezien, naar een schooltje, theeplantage, speksteen”fabriek” en de masai geweest.

Wat ik jullie nog niet verteld had (ik vond het veiliger om dit pas thuis te vertellen 😉

1. We zijn bijna “opgegeten” door een leeuw. Dat zit zo: in Queen Elizabeth NP in Uganda was er een leeuw op de campsite gekomen. Toen 3 mensen van onze groep naar het toilet wilden ‘s avonds (toen wisten we dus nog niet dat die leeuw daar zat), kwamen zij blijkbaar te dicht bij naar zijn zin (ca. 2 meter), en begon mega te brullen.
Iedereen moest gelijk in de truck gaan zitten, en gelukkig bleek dat de leeuw alleen het vlees dat hij had aan het verdedigen was, en was hij na die brul al snel verdwenen..
(Maar toch een leuk verhaal dacht ik zo)

2. Ik heb oog in oog gestaan met een buffel. In Serengeti NP in Tanzania stonden we weer op de campsite, toen Esther (=reisgenote) en ik moesten plassen. Onze reisleider liep ook met ons mee om te gaan plassen. Toen we bij het toiletgebouw aankwamen, stonden we oog in oog met de buffel. In kuddes zijn ze niet heel erg gevaarlijk, alleen wel. Laat deze nou alleen geweest zijn! Maar hij doet je in principe niets, tenzij je op hem af komt lopen (en dat deden we tot dat punt ook nietsvermoedend). Hij zette 3 stappen naar voren als waarschuwing, en wij zijn heel braaf weer omgedraaid en weggelopen. Even later zagen we de buffel achter de tenten langs weglopen, dus konden we alsnog gaan plassen.

Dat waren de “schokkende” dingen hoor!

Nog wat nieuws over de laatste paar dagen:
De busreis van Arusha naar Dar Es Salaam heeft 10 uur geduurd, maar het was een redelijk mooie bus (zeker voor afrikaanse begrippen), dus het was wel vol te houden.

Zanzibar was wel leuk voor een paar dagen:
Ik heb de spicetour gedaan over het eiland, die was best heel interessant: ik wist bijvoorbeeld niet dat kaneel gewoon schors van een bepaalde boom was.

Die middag ben ik met 2 anderen naar Prison Island gegaan. Daar leven hele grote landschildpadden. Deze mochten we voeren & aaien. Echt heel erg gaaf!

De laatste volle dag op zanzibar heb ik de dolfijnentour gedaan. We hebben ze wel gezien: heel dicht bij de boot zelfs, maar helaas bleven ze niet lang genoeg bij de boot zwemmen, om zelf ook met de dolfijnen te kunnen zwemmen. Maar ik heb ze wel gezien: dat was het belangrijkste! Echt heel erg leuk!

Verder heb ik de rest van mijn geld uitgegeven aan souvenirs & heb ik mijn oude tshirts weggegeven & ingeruild voor leuke souvenirtjes.

Kort samengevat: De vakantie van mijn leven: ik heb veel gezien & meegemaakt en ik vind het echt heeeeel erg jammer dat die maand zo snel is gegaan! Volgend jaar toch maar eens kijken wat ik kan regelen….

Voor de geinteresseerden: ik ben op dit moment mijn foto’s een beetje aan het bekijken, en ik probeer bij de berichtjes op deze site nu ook wat foto’s te plaatsen.

Bedankt voor jullie belangstelling!
Vind ik echt heel erg leuk!

12 Comments

  1. Marielle

    Hoi Corine, jammer hé, weer thuis! Zal wel weer even wennen zijn. Geen jetlag?

    Maar het was erg leuk om zo een beetje op de hoogte te blijven van je avonturen! Het klonk echt SUPER.

    We horen graag je verhalen en zien je foto’s wanneer je een keertje tijd hebt. Groetjes Roel, Mariëlle & Noa

  2. Joke

    Wat fijn dat de reis goed is gegaang en ik ben verschrikkelijk benieuwd naar je verhalen ,bovenstaand verhaal is toch wel iets schokkend hé????? Geniet nog even van je vrije dagen en laat alles nog even lekker op je in werken. Tot gauw hé doeeeeg groetjes van Joke.

  3. Jan

    Hallo Corine,
    Fijn dat je het zo goed naar je zin gehad hebt, nu maar weer sparen voor volgend jaar zeker he.
    De foto’s zien er veel belovend uit we zijn benieuwd naar de overige.
    Groetjes Jan en Sjanie

  4. Dagmar

    Gelijk thuis en op de pc!!! Goed zo, Eindelijk de lang verwachte fotos!!! Mooi, zeg. Stuur maar een paar op naar National Giografhic?? Of zo!! Niet lachen = bent buitenlander !!!!!!!!!!!!!
    Wat is de Meerkat mooi, angela nu begrijp ik je verhaal!! De apen , tja wat is niet mooi,alles. Dus wij gaan even sparen met zijn alleen , kunnen wij temindest volgende keer ook mee!! Leuk toch.
    Je verhalen en de rest van de fotos bij een glas of???? hoeveel fotos ook al weer??? Nou dat wordt dus flessenwerk

  5. Cecilia

    Hoihoi,

    Jeetje wat een mooie foto’s!! Wat een lief meisje. en dan dat wilde water eng gewoon.

    Fijne daagjes nog en tot volgende week.

    doei doei

  6. Dagmar

    Hoi , Gewoon te leuk- prachtig – mooi.
    En had je mijn kaart ook met muziek beluistert???
    Veilig weer thuis,zoals gezegd aan oude kleding zal je volgende vakantie niet hoeven te stoppen!! Heb gelijk mijn kast opgeruimt- helemaal voor jou- om te kunnen ruilen- tegen leuke souveniers!!!!!!!!!!!
    Zie je
    Slap ze en probeer weer in nederland voet te vatten
    Groetjes en tot ……
    Dagmar en de rest

  7. Tamara

    Hoi Corine,

    Jeetje wat is dat snel gegaan zeg 30 dagen. Fijn dat je weer goed bent aangekomen. Ik hoop voor je dat je volgend jaar zo’n mooie reis kan gaan maken.

    Groetjes Tamara Richard en Christie

  8. Angela

    Hey, gelukkig dat je weer veilig thuis bent gekomen, maar wel jammer voor jou dat het er weer op zit. Sorry dat ik niet elke keer een reactie heb kunnen geven ivm mijn vakantie, maar ik vind al je verhalen super en de foto’s zijn helemaal geweldig en dan zeg je altijd dat je niet zulke mooie foto’s kan maken 😉
    Rust nog lekker ff uit thuis en dan hoop ik dat we snel kunnen bijkletsen!
    Liefs Angela

  9. Lisette

    Hey Corine,
    Wat is die maand snel gegaan zeg. Ga zo je foto’s bekijken., Het regent hier en moet tot 8 uur op de bus wachten…

    Liefs Lisette

  10. Lisette

    Net even snel (nouja de pc hier is echt super traag) bekeken. Wat een super gave en mooie foto’s zeg. Vooral die van die schilpadden vind ik helemaal geweldig. Hoeveel heb je er in het totaal gemaakt? Verheug me er nu al op om ze in december te bekijken (wij hebben er nu al meer dan 1000)
    Groetjes

  11. Karin

    He Corien,

    Balen voor je dat het zo snel weer voorbij is, maar ik ben blij dat je weer heelhuids (nou ja, wel wat roder) thuis bent. Wil je graag vanavond bellen, maar onze telefoon ligt eruit. Je kunt aan je foto’s goed zien dat je geoefend hebt met fotograferen, zijn heel mooi geworden! Ik bel je zodra onze telefoon het weer doet. Groetjes, Karin

  12. Mascha

    Hoi hoi,

    Welkom terug! Jammer dat het te snel voorbij ging, maar gelukkig heb je erg genoten.
    Ben benieuwd naar je foto’s en verdere verhalen.
    Zie je gauw,

    groetjes Mascha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *