de goede dingen van de reis

de goede dingen van de reis

Nou, na het slechte nieuws, nu weer de overweldigend veel goede dingen van mijn vakantie!

In Nakuru NP in Kenia heb ik weer vrij veel wild gezien, en nu eindelijk de eerste (witte) neushoorn, dus dat was wel leuk.

Verder was Kenia erg mooi, maar eigenlijk te kort om daar echt iets van te zeggen. Vooral Eldoret vond ik erg mooi 😉 (zie vorige berichtje)

De Serengeti was natuurlijk geweldig! Maar zo droog is het daar nog bijna niet geweest, dus we hebben niet erg veel hoefdieren gezien.
Wat we wel gezien hebben daar: 21(!) leeuwen, waarvan 8 mannetjesleeuwen! En daarvan 4 echt heel dicht bij de truck, dus helemaal geweldig!!! (hopelijk ook geweldige fotos)
Ook heb ik daar wel 3 luipaarden gezien. Dit schijnt echt mega-uniek te zijn, want luipaarden zijn echt mega-moeilijk om te spotten. Ik heb ze niet echt heel dicht bij op de foto, maar toch!!

Ngorongoro was echt helemaal overweldigend, zo ontzettend veel wild heb ik nog nooit in mijn leven gezien! Gelijk de eerste 5 minuten in de krater zagen we al een cheeta lopen, dus mijn dag was toen al goed. 5 minuten daarna zagen we 3 leeuwen liggen, waarvan 2 mannetjes en een uurtje later ofzo zagen we (wel op hele grote afstand) een attack van een leeuw. Wat een opschudding brengt dat met zich mee zeg! Echt werkelijk waar: geweldig!!!!

Ook hebben we vanaf Ngorongoro tot en met nu in Arusha heel veel masaidorpjes gezien, en we hebben er vanochtend ook 1 bezocht. En ja: dit zijn inderdaad stronthutjes! Het was wel ontzettend fascinerend om dat allemaal zo te zien en er uitleg over te krijgen!!

Er is nog zoveel meer te vertellen, en ik heb zulke leuke verhalen, maar ik heb te kort de tijd om dat hier nu allemaal neer te zetten.

Ik heb het echt nog steeds onwijs naar mn zin, het is hier echt overweldigend mooi, de groep blijft gezellig, en ik wil nog lang niet naar huis toe!!!

PS. Ma: heb je mn sms-je gisteren nog gehad? Anders: bij deze alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!

11 Comments

  1. Dagmar

    Hoi Corine
    Wat leuk,eindelijk weer een bericht van je.Jij maakt dus in Afrika reclame voor Tomatensoep??? Blij toe dat je benen weer opgeknapt zijn, die heb je er toch echt nog nodig!!!
    Laat je nog een paar dieren over voor de andere bezoekers?? En geen koekhapper mee brengen!!Liever zo een leuk knuffelbeest, achter in je Rugzak. Kijk maar past er zeker in.
    Gisteren Verjaardag geviert, was heel erg gezellig,je post + bericht gingen er door de ronde met veel positieve commentaar.
    groetj dagm

  2. Ma

    Hoi, je sms-je gisterenmorgen gekregen, bedankt hebben er gelijk een terug gestuurd. Heb jij die niet ontvangen? Bedankt ook vj felicitaties.Gelukkig dat je weer bent opgeknapt en weer kan genieten vj reis.xxxMa

  3. corine

    Alles gaat echt helemaal goed!
    En inderdaag veel dieren gezien: 3 luipaarden, 1 cheeta, in totaal 29 leeuwen, waarvan 10 mannetjes, 6 witte neushoorns, 1 zwarte neushoorn, en onnoemelijk veel andere dieren (waaronder dus ook de olifant!)

    Nu is het gedaan met de dieren! Morgen naar Dar Es Salaam met een openbare bus. Dan komen we ook langs de Kili (manjaro), dus ik ben benieuwd.

    En dan Zanzibar nog onveilig maken!!! (als ik het water nog in ga, doe ik dat met een legging en een tshirt aan)

  4. Karin

    He Corien,

    Echt weer wat voor jou om pas te vertellen dat er iets niet helemaal goed is gegaan als het al weer opgelost is. Gelukkig maar! Bedankt voor de verjaardagskaart voor Jurgen. Ik wil ook nog even je moeder feliciteren (1 dagje te laat) en haar bedanken voor het posten van de kaart, haha.
    Nog heel veel plezier tussen de wilde dieren. En zorg dat je niet opgegeten wordt door een leeuw.
    Ik wil graag al die leuke verhalen horen als je terug bent!
    Groetjes, Karin (ook van Jurgen)

  5. tamara patrick ian

    Hoi,
    leuk weer eens wat te horen. Ik ben blij dat je niet zoveel last meer hebt van die verbranding. Wel even balen dat je dat had. Super dat je het zo naar je zin hebt.

    groetjes tamara patrick ian

  6. Cecilia

    He daar!! Tjeetje ik ben alweer aan ‘t werk geweest. Althans werken ben een tijdje bezig geweest met jou reisverhaal! Het klinkt allemaal top! Volgens mij heb je enorme marsel, op de rode benen na dan, want je hebt wel al heel veel dieren gezien. Gewoon legging aan doen zijn trouwens weer in hoor!! hihi Je kunt wel aardig wat avondjes plannen om de foto’s aan iedereen te laten zien. Ik ben dan ook van de partij.
    Geniet nog van je vrije dagen en see you later!!! Groetjes Ceci

  7. Jan

    Hallo Corine
    Ontdek je Afrika niet iets te grondig?
    Het ziekenhuis aan de binnenkant hoef je nu in ieder geval niet meer te ontdekken hoor!
    Heb je wel een foto gemaakt van je mooie rode beentjes?
    Nog veel plezier verder en hartelijke groeten.
    Jan, Sjanie en Noraly

  8. ad en yvonne

    Hoi corine,

    Nog even lekker genieten en dan is de reis al weer voorbij. Doe wel voorzichtig als je het water weer in ga. Zo te lezen heb je wel erg veel gezien nou geweldig hoor daar maak je ook zo’n reis voor toch ? Zo te lezen ga je nooit meer ? (grapje)

    Groetjes Ad en Yvonne

  9. Tamara Richard Christie

    Hoi Corine,

    He he ik kan eindelijk je reisdagboek weer lezen na de verhuizing. Gelukkig dat het weer goed gaat met je benen. En geniet nog even van de laaste paar dagen. Zo te horen heb je nog een aardig beesteboel te zien gekregen.

    Heel veel groetjes Tamara, Richard en Christie

  10. dick en anneke

    Hoi, wat een avonturen, gaaf hoor Ik voor de zekerheid nog even gecheckt op de lijst met nieuw ontdekte diersoorten maar een rode-kreeft-achtige met 4 uitsteeksels waarvan 2 permanent op de grond en 2 diverse bewegingen makend komt er nog niet op voor, dus je kunt met een gerust hart langs de douane. Let wel goed op in de vertrek-aankomsthal in Zanzibar dat je niet niet verdwaald en het goede loket uitzoekt! Nog veel plezier en zwem ze, met of zonder dolfijnen en we horen je binnekort wel Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *