Dag 1 & 2: Makadi, Egypte

Dag 1 & 2: Makadi, Egypte


Hierbij ons eerste berichtje vanuit Egypte.

Vrijdag had Corine nog een mooie fout gemaakt in de maat van Robert z’n zwembroek… Tja…woorden schieten tekort… Dus hij moet het toch de hele vakantie maar doen met de ene zwembroek die hij nu al heeft.

Zaterdag 10 december waren Erik en Jasmijn zo lief om ons om 10:00 uur ‘s ochtends al even naar Schiphol te brengen.
Rond half 12 arriveerden ook Leon en Ilja, waarna we onze koffers konden inchecken. Na een uitgebreide vroege lunch, gingen we door de douane naar onze gate. Helaas bleek dat onze vlucht een half uur vertraging had, dus in plaats van 14.00 uur, vlogen we pas om 14.30 uur. De vlucht is helemaal prima verlopen, en we hebben weer 20 minuten van onze vertraging goed gemaakt. We hebben zelfs nog een gedeeltelijke maansverduistering gezien!

Om 20.10 uur (19.10 uur Nederlandse tijd) kwamen we aan op het vliegveld in Hurghadi, waar we gelijk al werden opgewacht door iemand van Skytours, die ons het visum in ons paspoort gaf. Na de officiele douanecontrole, waar we maar 10 minuutjes hebben gewacht, liepen we naar de band voor de koffers, en onze koffers stonden er al! Dus we konden gelijk doorlopen naar buiten, waar we netjes werden opgewacht door een luxe tourbus van Skytours die ons naar het Prima Life Makadi Resort in Makadi bracht, waar ze vervolgens regelden dat we een goede en snelle check-in hadden.

Alle ellende die we van te voren hebben meegemaakt met Skytours, hebben ze dus nu, gelukkig, alsnog ruimschoots goedgemaakt. Om 22.00 uur waren we op onze kamer, die uitkijkt op het mooie zwembad. Leon en Ilja zitten een stuk verderop, met uitzicht op de zee, dus we hebben alle 4 geen klagen! Het is 22.00 uur ‘s avonds nog 16 graden, dus erg lekker weer!


Aangezien de vroege lunch van deze dag het enige eten is wat we binnen hadden gekregen, hadden we nog wel behoefte aan wat te eten. Dus om 22.30 uur ‘s avonds zijn we in het restaurant nog wat avondeten gaan halen. Wat een heerlijkheid die Ultra all inclusive!

Na de avondmaaltijd zijn we uitgeput naar bed gegaan.

Zondag 11 december

Vandaag zijn we om 9.00 uur gaan ontbijten. Wat een luxe allemaal! Het buffet is ontzettend groot, en heeft onzettend veel variatie in soorten eten. We zitten echt wel in een 5-sterrenhotel hoor 🙂

Om 10.00 uur hadden we een bijeenkomst van Mamdouh, van Skytours, die ons een voorlichting gaf van alle excursies die er mogelijk zijn, en wat tips over wat wel en niet te eten en over het geld.
We hebben besloten dat we maandag, woensdag en vrijdag gaan duiken (Corine onder voorbehoud van conditie, maar in principe wel), dinsdag gaan Robert en Leon een ochtend quadrijden door de woestijn, en dan gaan Ilja en Corine lekker genieten van een 2-uur durende Turkse Hamam. Verder houden we het bij lekker lui niets doen, eten en snorkelen.

Na deze bijeenkomst zijn we naar het duikcentrum gelopen, omdat we wel ons materiaal (duikvest, gewichten, rebreather etc,) nog moesten regelen. Toen we daar vandaan kwamen, hebben we een rondje over het terrein gelopen, en zijn we alvast op het strand geweest.

Vervolgens was het al weer tijd voor de lunch, die ook weer heerlijk en erg uitgebreid was.

Na de lunch waren we toch wel nieuwsgierig geworden naar de visjes, en de temperatuur was intussen opgelopen tot een heerlijke 22 graden, dus hebben we onze shorty’s aangetrokken en zijn we gaan snorkelen. Nou inderdaad: na een paar meter zwemmen is het eerste koraal al te zien, en de mooie gekleurde visjes laten dan ook niet lang meer op zich wachten.

Na een uur in het water gedobberd te hebben, zijn we toch alle 4 wel afgekoeld, dus zijn we het water weer uitgegaan, en hebben we op het strand nog een ijsje en een heerlijke verse pizza gegeten. Uiteraard had Corine weer eens geluk: ze zat met haar shorty op een iets uitstekende spijker, dus er zit nu al een gat van een ruime vierkante centimeter in haar spiksplinternieuwe shorty 🙁 Tja, niets aan te doen..

Na al dat eten en zwemmen zijn we even anderhalf uur gaan uitrusten op onze kamer, om vervolgens even langs de (weinige) winkeltjes in het hotel te lopen, en even in de lobby wat te drinken.

Om 19.00 uur ging het diner-buffet open, dus zijn we WEER gaan eten. Weer was het enorm uitgebreid, en enorm gevarieerd. Ze hadden nu zelfs barbeque buiten. Heerlijk weer!

We zijn allemaal erg moe en uitgeblust van de reis van gisteren, en het heerlijke snorkelen van vandaag, dus we gaan lekker vroeg ons bedje in, en morgen om 11.00 uur onze eerste duik maken, vanaf het strand van Prima Life Makadi Resort, dus dat is wel relaxed.

7 Comments

 1. Theo & Annie

  Klinkt allemaal erg leuk en lekker.
  En wat een heerlijke temp.
  Gut Robert wat een zwembroek, je past daar wel 4 keer in hi,hi.
  Tja jammer van Corine haar shorty en leuke slip eronder en hij is weer oke :-).
  Heel veel plezier!

 2. Dagmar

  Hahahaha, nou Robert een leuke zwembroek heb je !!Kunnen jullie met zijn alleen erin!! Gezellig,hahahaha
  Fijn dat jullie zo een goed Hotel hebben, maar niet goed voor de lijn- misschien was de zwembroek daarvoor bedoeld ??
  Heel veel plezier en proberen jullie wel van het mooie weer te genieten- hier is het nat en koud!
  Heel veel plezier en eet ze
  Groetjes Huib en dagmar

 3. Reny

  Ben blij te horen dat alles goed gaat, en dat jullie het naar het zin hebben!
  Dat goedmakertje van de voorbereidingen was ook wel nodig zeg! Maar ben blij dat alles nu iniedergeval voorspoedig verlopen is.
  hahaha! Mooi verhaal van de te grote zwembroek en kapotte zwempak. Inderdaad niets aan te doen. Gewoon lekker om lachen!!

  Heel veel plezier verder!!!

  Groetjes, Tony en Reny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *