Dag 3: Makadi, Egypte

Dag 3: Makadi, Egypte

Vandaag zijn we eerst weer heerlijk uitgebreid gaan ontbijten, van weer een overheerlijk ontbijtbuffet (ja, we zullen inderdaad 10kg per persoon aankomen deze week!), om ons vervolgens om te kleden en ons om half 11 te melden bij het duikcentrum op het strand.

Nadat we alles hadden klaargezet, ons in de duikpakken hadden gehesen, en onze eerste briefing hadden gehad, zijn we om 11.00 uur het water in gegaan. Naast ons vieren is er nog een stel wat ook met onze divemaster mee duikt. Deze eerste duik was voor ons allen eigenlijk meer bedoeld als een “opfrissingsduik”, aangezien het voor ons allemaal al meer dan een jaar geleden is dat we hebben gedoken.

Helaas is het stel wat met ons mee dook, heel erg onervaren, waardoor we heel lang op 1 plek hebben gelegen, omdat de vrouw haar oren niet geklaard kreeg, en niet onder kon blijven op de een of andere manier.. Tja, niets aan te doen.

Het was ook even een momentje toen Leon zijn vin los schoot. Het bevestigingsstukje is afgebroken… Leuk hoor, nieuw materiaal aanschaffen :-S Gelukkig mocht hij de vin van de divemaster lenen, en ging daarna het duiken wel goed.

Na een half uur kwamen we weer boven. We hebben tijdens deze duik vooral heel veel kwalletjes gezien, en veel van dezelfde gekleurde vissen die we gisteren ook al tijdens het snorkelen hadden gezien. Maar nu hebben we ook een blauwgevlekte pijlstaartrog gezien! Echt super gaaf om die te zien! Knalgeel met blauwe stippen, hoe verzinnen ze het! Heel gaaf!

Nu hadden we even de tijd alles alvast klaar te zetten voor de tweede duik, ons lekker te douchen, om te kleden en te lunchen.

Om 14.00 uur gingen we voor de tweede keer het water in. Dit keer ging het met ons alle 4 heel goed. Helaas nog steeds met die vrouw niet… Maar we hebben nu wel veel meer gezien: weer een blauwgevlekte pijlstaartrog, een baracuda en een octopus. Helaas kon die vent zich niet in balans houden, en joeg hij de octopus weg, maar…. we hebben hem gezien! En verder uiteraard weer veel van hetzelfde..

Toen we bijna klaar waren met de duik, en onze safety-stop deden van 3 minuten op 5 meter diepte, bleek opeens Robert zijn zuurstof op te zijn.. Dus die moest helaas snel naar boven.. Later bleek dat de meter kapot was, want daarop stond dat hij nog steeds 80 bar had, terwijl de fles toch echt helemaal leeg was..
Gelukkig dat dit op het eind gebeurde, en niet op 19 meter diepte, maar alles is dus ok gegaan, en hij heeft gelijk een nieuwe meter gekregen voor de duiken as woensdag en vrijdag.

Na deze duik hebben we alles weer afgespoeld en opgeborgen, en konden we weer gaan douchen en ons omkleden. Vervolgens hebben we even een paar uurtjes gerelaxed op de kamer, om om 17.00 uur weer naar de lobby te gaan met z’n vieren. Daar hebben we op ons gemakkie was spelletjes en puzzelboekjes gedaan, en wat koffie en sap gedronken.

Om 19.00 uur konden we weer gaan dineren, wat nu ook weer zeer uitgebreid en zeer gevarieerd was (tot nu toe elke dag anders, ongelofelijk!)

Het was vandaag trouwens 25 graden, dus heerlijk weertje! Beetje windje erbij, laat ons hier het komende jaar maar zitten hoor!

Dus jullie kunnen wel lezen: we doen helemaal niets, behalve eten, eten, eten, relaxen, af en toe duiken, en o ja: eten 🙂

Morgenochtend gaan de mannen Quad rijden en de vrouwen naar de Turkse Hamam, om vervolgens ‘s middags weer helemaal niets te doen 🙂

Groetjes van 4 genietende mensjes

6 Comments

 1. Theo & Annie

  O zeg dat is echt genieten (jullie van harte gegund :-)), leuk en fijn dat Corine ook mee kon gaan duiken. Leuke foto’s!. Veel plezier heren op de Quad en dames geniet van die heerlijke Hamam. Niet aan lijnen denken hoor, neem het er maar van ….

 2. Dagmar

  Ha, het klinkt leuk!! En Corine heb nog Kleding genoeg in G R O T E MATEN!!!!
  Dus genieten en eten maar- thuis herhaald zich alles maar bah , zuurkoolschotel- en nog meer van de ovenschotels!! Hahahahaha
  Zolang jullie de zonneschijn maar mee hier naartoe brengen is het wel goed!
  Krijg bij jullie verhalen gewoon trek in iets lekkers en natuurlijk ook zin om op vakantie te gaan
  Goed blijven smeren en genieten
  Groetjes Huib en Dagmar
  Wachten al met spanning op de verhalen van morgen van de boys!!

 3. Erik & Jasmijn

  Ha vier genietende mensjes,

  Wat een leuke verhalen! Fijn dat jullie het goed naar jullie zin hebben! Wel balen van die zuurstof meter! Moet er niet aan denken! Oeh en die pijlstaartrog ziet er super uit! Lijkt me een fantastische ervaring.

  Heel veel plezier nog in jullie paradijsje! (word niet te bruin, aub, lijken wij alleen maar witter van..)

  Liefs,

  Erik & Jasmij

 4. Tamara en Richard

  Hoi Robert en Corine,

  Wat een heerlijke zomerse plaatjes. Ziet er erg goed en gezellig uit. Jammer dat de vakantie er weer op zit. Geen slecht idee Egypte in december.

  groetjes Tamara en Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *