Dag 7: Makadi, Egypte

Dag 7: Makadi, Egypte

Vandaag moesten we weer vroeg op: om half 8 stonden Leon en Ilja al weer voor de deur. Gelukkig was de hoofdpijn en misselijkheid bij Ilja verdwenen, maar haar nek was zo stijf dat ze hem helemaal niet kon bewegen, en haar rechterarm zelfs niet omhoog kon krijgen. Ook Corine haar rechteroor was nog niet helemaal ok, dus we besloten om het duiken voor vandaag (helaas maar jammer) dan dus maar te cancellen.

De divemaster vond het jammer, maar wel een verstandige keuze van ons. Hij gaf ons zelfs nog de mogelijkheid om deze middag alsnog te gaan duiken, als het dan wat beter zou gaan met nek en oor. We hebben toch maar besloten om daar geen gebruik van te maken. We gaan gewoon komend jaar weer terug naar Egypte om te duiken!

We besloten maar wel gelijk een trip te boeken voor morgen: dan gaan we 2,5 uur varen met een boot met glazen bodem. Dus alsnog visjes kijken, maar dan zonder te duiken. Vervolgens zijn we al onze souvenirs gaan inslaan.

Hierna zijn we op ons gemak gaan ontbijten. En we zijn vervolgens weer even 2 uurtjes terug naar onze kamers gegaan om te relaxen. Het was erg vroeg vanochtend tenslotte.

Rond 1 uur zijn we gaan lunchen, om daarna weer op het strand te gaan liggen met onze (puzzel)boekjes. Robert en Leon besloten om nog lekker te gaan snorkelen, en dat hebben ze dan ook wel zo’n 3 kwartier volgehouden. Ilja en Corine bleven lekker op het strand.

Om 4 uur zijn we naar de duikschool gelopen om onze rekening te betalen, en om onze logboeken te laten tekenen door de divemaster. Gelijk daarna gingen we weer door naar het strand: Corine had vanmiddag gezien hoe daar een man zit die flesjes vult met gekleurd zand in allerlei verschillende vormen. Echt heel leuk om te zien hoe dat gebeurd! Ook al hadden we onze souvenirs al gekocht, we besloten toch om nog zo’n flesje voor onszelf mee te nemen. Ook Leon en Ilja lieten een flesje voor zichzelf maken.

Toen de man klaar was met de zand-flesjes was het ondertussen al half 6 geworden, en zijn we naar onze kamers gegaan om alvast onze koffers zo ver mogelijk in te pakken voor het vertrek van morgen.. We willen helemaal nog niet naar huis!…

Om 7 uur zijn we weer lekker gaan dineren, voor het laatst in dit hotel.. Het was vanavond mexicaanse avond: dus taco’s etc. Ook weer erg lekker. Ilja moest weer met haar garnaaltjes spelen, erg grappig 🙂

Na het eten zijn we, zoals gewoonlijk, weer lekker op ons gemakkie in de lobby gaan zitten. Gelukkig gaat het ondertussen al weer een stukje beter met Ilja’s nek, en kan ze weer ietsie naar links en rechts kijken, en in ieder geval haar arm weer omhoog krijgen.

Het is heel leuk, want heel de week zijn ze al bezig om het hotel te versieren naar kerstsfeer. Elke dag ontdekken we weer nieuwe dingen. Het is echt allemaal heel sfeervol! Misschien volgend jaar maar met de kerst met vakantie 😉

Vanavond zal het ook niet laat worden, aangezien we morgenochtend moeten uitchecken, en we willen dan gelijk een verlenging voor 1 dag aanvragen, zodat we tot 18.00 uur op onze kamer mogen blijven morgen, we moeten ontbijten, en we worden om 9.45 uur opgehaald om met de “glazen boot” mee te gaan. Ik ben benieuwd!

3 Comments

 1. Theo & Annie

  Wijs om niet te gaan duiken (en idd jammer). Leuk zo’n tocht met een glasbodemboot. Wat alweer een mooi opgemaaktbed zeg, wat maken ze daar een werk van. We nemen een plaid mee zaterdagavond, dan kunnen jullie daar terug naar huis in de auto lekker onder zitten want het is hier koud en nat.
  Veel plezier morgen en tot zaterdagnacht. pa en ms xx

 2. yvonne

  hoi corine en robert,

  ja jammer he weer naar naar huis toe, een weekje is echt tekort,
  volgende keer wat langer dus !!!!
  goede terugreis.
  groetjes ad en yvonne

 3. Reny

  Hallo Robert en Corine,

  Een wijs besluit van jullie om niet te gaan duiken vandaag. Jammer, maar wel wijs. Nog zo’n lekker relax dagje is toch ook fijn! Haha, we hebben hard gelachen om Ilja d’r garnalen! Geniet van jullie laatste dag morgen!
  Tot snel, groetjes van Tony & Reny.

  …en ook van Mancha & Raya!!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *