Dag 8: Makadi, Egypte / thuis

Dag 8: Makadi, Egypte / thuis

Zaterdag stonden Leon en Ilja om half 9 weer voor onze deur. Ditmaal alvast met al hun bagage, zodat we hen zo kunnen uitchecken en onze kamer kunnen gaan verlengen. Onderweg naar de receptie komen we onze schoonmaker Ahmed tegen, die meteen begreep dat we deze dag met z’n vieren gebruik zouden maken van onze kamer. Hij was dan ook zo lief om de kamer schoon te maken en voor te bereiden voor 4 personen. Heel lief van hem!

Aan de receptie ging het uitchecken van Leon en Ilja, en het verlengen van onze kamer voor 4 personen erg soepel, dus dat was wel erg fijn. We konden dus nog lekker op ons gemak genieten van ons laatste Egyptische ontbijt, voordat we om 9.45 uur werden opgehaald voor onze glazen-catamaran-boot ervaring.

Na een uur opgepropt te hebben gezeten in een busje, waren we eindelijk aangekomen bij de haven in Hurghada, vanwaar de boot zou vertrekken. Om elf uur vertrok de catamaran. Het was een tripje van een half uur, voordat we het eerste koraalrif bereikten. Toen werden alle passagiers verdeeld over het linker- en rechtergedeelte van de catamaran. Door de glazen ramen konden we het koraal goed zien. We moesten alleen wel helemaal in elkaar zitten om goed door het glas te kunnen kijken. Maar goed, dat moet je er dan maar voor over hebben.

We hebben in totaal op 3 plaatsen koraal bekeken, elk een kwartier. We hebben niet heel veel bijzonders gezien, wat we niet al tijdens het duiken en het snorkelen hadden gezien. Wel zagen we onze 4e bluespotted stingray. Die blijven heel gaaf om te zien!

Na deze tour van 3 kwartier, begonnen we weer aan het half uur terugvaren naar de haven. Daar werden we weer opgewacht door het busje, dat ons weer terugbracht naar het hotel.

We kwamen 13.45 uur weer aan bij het hotel, we besloten om gelijk maar door te lopen naar het restaurant voor onze lunch.

Na de lunch zijn we even naar de kamer gegaan, waar de mannen besloten dat ze zich gingen verkleden om te gaan snorkelen. De vrouwen besloten dat niet te doen.

Eenmaal op het strand liepen de vrouwen weer naar de man met zijn zandkunst-flesjes, hij had gisterenavond namelijk aangeboden dat we een ‘cursus’ van hem konden krijgen. En ja hoor, het mocht nog steeds! Dus terwijl de mannen heerlijk lang aan het snorkelen waren, waren de vrouwen bezig om hun eigen zandflesjes-kunstwerk te maken! Echt heel erg leuk om te doen! En die man was zo aardig en behulpzaam, echt geweldig!

Toen we bijna klaar waren met onze flesjes, kwamen de mannen net het water uit. We wilden graag betalen voor de cursus/gebruik materiaal/flesje etc., maar hij vond het zo leuk dat we zoveel belangstelling voor hem hadden gehad, en in de tijd dat wij daar zaten, is al het personeel van het hotel en alle toeristen op het strand even langs gekomen om te kijken wat we aan het doen waren, dus het was ook enorm goede reclame voor hem, dus hij wilde er geen geld voor hebben. Ongelofelijk toch! Natuurlijk hebben we hem nog wel iets toegestopt, maar dat was echt een schijntje van wat het waard was. We hebben het echt allebei ontzettend naar ons zin gehad!

De mannen hadden het ook weer erg naar hun zin gehad met snorkelen, en hadden weer veel mooie en leuke visjes gezien.

We gingen naar onze kamer, om de mannen nog even te laten douchen, en dan alle koffers en tassen definitief in te pakken voor ons vertrek.

Rond half vijf vertrokken we met al onze bagage naar de lobby, waar we ons uitcheckten, en nog een laatste bakkie koffie deden.

Om half zes werden we opgehaald, om met een touringbus weer naar het vliegveld van Hurghada vervoerd te worden. Bij het inchecken moesten we even wachten: de loopband voor de bagage deed het niet. Het was bijna grappig om naar te kijken: 6 Egyptische mannen die elkaar staan aan te kijken, en verder niets ondernemen. Maar na een kwartier ofzo, deed de band het weer, en konden we weer verder gaan met het inchecken.

Na het inchecken, gingen we gelijk door de douane, wat ook weer gewoon soepel verliep. Ondertussen was het wel weer etenstijd, en aangezien we in het vliegtuig niets zouden krijgen, zochten we nog wat te eten op het vliegveld. Onze laatste Egyptische ponden zijn dus opgegaan bij de Burger King, haha.

Om 20.10 uur konden we boarden, en precies om 20.55 uur steeg het vliegtuig op. Het vliegtuig zat niet vol, en we hadden daardoor ieder 3 stoelen voor 2 personen. Dat was vooral voor de mannen met hun lange benen wel heel erg fijn.

Na 5 uur vliegen, kwamen we iets over 1 uur ‘s nachts aan op Schiphol. Rond half 2 liepen we met bagage en al, al weg van het vliegveld. Pa & ma waren zo lief om ons ‘s nachts op te halen van Schiphol, dus zij stonden al netjes op ons te wachten. Leon & Ilja hadden hun auto op lang parkeren staan, dus zij moesten nog even met de shuttlebus en zelf naar huis rijden.

Pa & ma hadden het goed voor elkaar voor ons: Er lagen plaids achterin de auto, zodat we het niet al te koud zouden hebben, ze hadden boodschappen voor ons gedaan, zodat we zondag in ieder geval wat te eten en te drinken hadden, en ze hadden zelfs een ovenschotel voor ons gemaakt. We gaan dus gewoon nog even een dagje door met de 5-sterren luxe 🙂

Eenmaal thuis (2.30 uur) kwamen we er achter dat onze moeders ons huis helemaal hadden schoongemaakt afgelopen week, dus alles was weer netjes en schoon. Dank jullie wel lieve mama’s!

Nog even snel de post doorgenomen, en de medicijnen uit onze tassen gevist, en om 3.00 uur lagen we total loss op bed.

Vandaag was een heerlijke bijkomdag: we hebben heerlijk lang uitgeslapen, en hebben ons verder de hele dag nog niet aangekleed. Wel was Robert zo actief om de eerste wasjes al weg te werken.

Laat ons maar weer snel teruggaan naar Egypte hoor! Al dat natte en koude weer hier in Nederland 🙁

Het was een heerlijke vakantie!

UPDATE:
Ik zag al weer een lastminute voor Marsa Alam, vertrek 10 januari, 399 euro p/p, dus… 🙂
Schade deze vakantie: 1,8 kg, dus dat valt nog reuze mee!

7 Comments

 1. Dagmar

  Welkom thuis in het natte en koude Nederland!!
  Het was wel een geweldige week voor jullie,heel leuk!!
  En nu weer effe wennen…..
  Maar de gezellige en rustige tijd komt er nu wel aan,dus jullie kunnen nog effe wennen.
  Maar ik ben blij dat jullie er weer zijn
  Jullie hebben wel heel veel gedaan in de korte tijd
  groetes huib en dagmar

 2. Reny

  We zijn blij dat de vakantie zo goed geslaagd is ondanks de (kleine) ongemakken. 1.8 kilo valt nog best mee! hahaha! We willen snel de rest van de foto’s zien hoor!

  En bedankt voor de leuke en uitgebreide verslagen! We hebben er van genoten om te lezen hoe jullie het naar ‘t zin hebben gehad!!

  Tot snel, Tony & Reny

 3. yvonne

  Fijn dat jullie zo’n fijne vakantie hebben gehad,
  op naar de volgende keer.
  Nu even bij komen van de reis en dan lekker nagenieten van de
  vakantie.
  Hele fijne feestdagen.

  Groetjes Ad en Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *