Dag 4: Makadi, Egypte

Dag 4: Makadi, Egypte

Vandaag moesten de mannen al om 8.20 uur klaar staan in de lobby, dus zijn ze al lekker vroeg om 8 uur gaan ontbijten. Gelukkig werden ze op tijd opgehaald, en na een hobbelig ritje van 20 minuten kwamen ze bij het beginpunt van de quadsafari aan.

Leon had een Arabische hoofddoek gekocht, die hier met hulp van egyptenaren werd omgedaan. Robert had een doek van Corine geleend. Dit alles tegen het stof-happen tijdens de tocht. Na een korte uitleg zijn ze op pad gegaan in een groep van ongeveer 8 quads. Leon reed achteraan, en hij had de langzaamste quad, dus af en toe zag hij alleen nog maar stofwolken in plaats van quads voor zich. De quads gingen rond de 60 km per uur, en zo hebben ze een rit gemaakt van ca. 45 minuten door de woestijn naar een bedoeinendorpje.

Doordat de rit ging over heuvels en over stenen, werd je van alle kanten door elkaar gerammeld, en stond je dus veel op de quad.

Eenmaal in het bedoeinendorpje aangekomen, kregen de mannen de kans om waterpijp te roken (geen gebruik van gemaakt) en om thee te drinken. Ook konden ze daar een rondje maken op een kameel, wat ze uiteraard gedaan hebben!

Na een lekkere pauze begon de quad-rit terug naar het beginpunt, via een andere route, waar ze ook weer zo’n 3 kwartier over deden. Nu gingen ze ook over hogere en stijlere heuvels, wat de mannen uiteraard wel erg leuk vonden om te doen.

Rond 12.15 uur waren Leon en Robert weer terug in het hotel. Toen hebben ze eerst het stof uit hun kleren geklopt, om vervolgens een broodje kebab en pizza te gaan halen bij de strandtent. Rond twee uur gingen ze in de lobby zitten wachten op de vrouwen, die zo’n vijf minuten later binnen kwamen.

Ilja en Corine zouden om 9.40 uur opgehaald worden voor hun Turkse Hamam-ervaring. Dus om 9.00 uur zijn we op ons gemakkie gaan ontbijten, om vervolgens in de lobby te wachten op onze chauffeur. Om 9.55 uur begonnen we toch te denken dat we niet meer opgehaald zouden worden, maar om 10.00 uur kwam onze chauffeur dan toch eindelijk aan. We gingen samen met nog 2 (nederlandse) mensen richting Hurghada.

Na een rit van ongeveer een half uur, en nog een tussenstop om nog 2 mensen op te halen, kwamen we aan bij het Turkish Bath. Dit lag in een vervallen winkelcentrum, waar bijna geen winkels meer zaten. We werden ontvangen door een kenau, die alleen maar russisch sprak. (Achteraf bleek dat we ook de enige 4 nederlanders waren in het resort, de rest was allemaal russisch). Dus wij hadden geen idee van het hoe of wat, maar we werden richting de kleedkamers geduwd, waar we dus onze zwemkleding maar hebben aangetrokken.

Toen we uit de kleedkamer kwamen, kregen we een doek, waarmee we naar de stoomkamer werden geloodst. Hier hebben we zo’n 10 minuten zitten stomen en zweten. Daarna werden we naar de Hamam begeleid, waar we moesten gaan zitten en eerst warm water over ons gegoten kregen. Vervolgens werden onze armen, benen en hals al even gescrubd. Hierna moesten we op verwarmd marmer gaan liggen, waar onze voor- en achterkant uitgebreid werd gescrubd en gemasseerd. Zelfs onze oren en tussen onze tenen werd niet vergeten, haha. Heerlijk!

We werden vervolgens weer overgoten met water, om vervolgens een enorm sopbad te krijgen, met daarbij weer een top-tot-teen massage. Hierna werden we begeleid naar een hoek om ons af te spoelen, en werden we bij onze hand genomen om ons weer naar de uitgang te brengen. Dit was eigenlijk het ‘einde’ van de Turkse Hamam, we konden tegen betaling nog een full body massage krijgen, en we konden nog (gratis) gebruik maken van de sauna en de jacuzi. We hebben nog zo’n minuut of 10 in de sauna gezeten, en zijn op zoek gegaan naar een plekje in de jacuzi, maar dat hebben we helaas niet meer gevonden.

We zijn ons op het gemakkie gaan afdrogen en omkleden, en toen moesten we helaas nog een uur wachten voordat we weer teruggebracht werden naar het hotel… Dat was even jammer, maar goed: de hammam zelf was heerlijk!! Lekker ontspannend!

Rond 2 uur kwamen we terug in het hotel, waar we dus gelijk de mannen in de lobby hebben opgepikt. We zijn even naar de kamer gegaan om onze spullen weg te brengen, en onze schoonmaker had er weer een kunstwerk van gemaakt hoor!

Aangezien Ilja en Corine nog niets hadden gegeten, zijn we gaan lunchen, en uiteraard vonden Robert en Leon het ook errug vervelend om nog een keer te moeten eten 🙂

Na de lunch hebben we ons in onze badkleding gehesen, en zijn we bij het zwembad gaan liggen. Het is vandaag 22 graden, maar door de constante wind, en doordat we in de schaduw lagen (vanwege de extreme bleekscheten onder ons, haha), was het nog best fris. Leon, Ilja en Robert waren nog zo dapper om te zwemmen in het niet verwarmde zwembad. Corine vond het wel goed, en is aan de kant gebleven om een boek te lezen.

Op een gegeven moment was het wel erg frisjes, en zijn we naar onze kamers gegaan om een warme douche te nemen en even te relaxen.

Om 19.00 uur gingen we weer naar het restaurant om te dineren. We werden opgewacht en opgepikt door de chef-kok, die persoonlijk voor ons een pasta-maaltijd ging staan klaarmaken. Wat een luxe zeg! En een heeeeerlijke pastamaaltijd!

Na weer uitgebreid getafeld te hebben, zijn we weer een tijdje in de lobby gaan zitten, om weer op tijd naar bed te gaan, want morgen gaan we al weer vroeg weg om te duiken!

Groetjes van 4 nog steeds heel erg genietende mensjes!

3 Comments

  1. Dagmar

    Wat vervelend,he al het genieten!! hahahaa
    Komt het eten jullie nog niet de nek uit?Maar ja thuis is het weer over,hahaha
    Geniet ze
    Dikke knuffel huib en Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *