Dag 6: Makadi, Egypte

Dag 6: Makadi, Egypte

Vandaag dan toch echt onze eerste echte relaxdag: we hebben tot ca. 10 uur op bed gelegen, en zijn toen rustig gaan douchen en aankleden. Rond 11 uur kwamen Leon en Ilja ons halen, en hebben we een laat ontbijt op bij het zwembad.

Na dit ontbijtje hebben we onze zwemkleding aangedaan, en zijn we op het strand gaan liggen met onze boeken en puzzelboekjes. Hier hebben we heerlijk een paar uurtjes doorgebracht, en uiteraard ook nog wat gesnackt.. Het is vandaag wel lekker warm: weer rond de 25 graden, maar de wind is ook erg hard, dus dat maakt het dan weer wat frisser.

Rond half 3 besloten de vrouwen op bezoek te gaan bij het Spa van het hotel, om een afspraak te maken voor een massage. We konden al om 2.45 uur terecht, dus dat was nog even snel terug naar het strand om de mannen te informeren, om vervolgens om te kleden naar “massagekleding” (oftewel: bikini).

We kregen een full body massage van een uur. Ze begonnen bij de rug globaal masseren, en vervolgens begonnen ze “goed” bij de voeten, dan de kuiten, vervolgens de hele benen. Toen de gehele rug, inclusief het stuitje, de nek en de schouders. Daarna de nek en de armen, en zelfs de handen werden uitgebreid behandeld. Toen ze hier mee klaar waren, moesten we op onze rug gaan liggen, en begonnen ze weer bij de voeten, benen en vervolgens armen, schouders en nek. Als laatste nog een heerlijke hals- en gezichtsmassage.. Heerlijk!

Na de uitgebreide massage werden we naar de sauna begeleid. Nu zijn we daar allebei niet heel erg dol op, dus daar zijn we na 7 minuten zelf maar weer uitgelopen. We verder gelijk weer opgevangen, en naar de jacuzi begeleid, waar we een half uur heerlijk met z’n tweetjes in hebben liggen bubbelen. Als allerlaatste werden we nog voor 10 minuten naar het turkse stoombad gebracht, om ons daarna heerlijk af te douchen en weer aan te kleden.

Ondertussen was het 5 uur, en zijn we op zoek gegaan naar de mannen in de lobby. Daar zaten ze een beetje te puzzelen en te lezen. We besloten ieder op onze kamers nog wat te gaan relaxen. Op onze kamer hadden we weer een fantastische creatie: een krokodil dit keer! Echt zo leuk om te zien hoe de schoonmakers hier hun best doen voor ons!

Rond 7 uur kwam Leon ons weer halen voor het avondeten. Blijkbaar zijn de masseurs wat te hardhandig te werk gaan met Ilja’s nek, want die ligt nu met hoofdpijn/migraine en een zere nek op bed. Dat is wel heel erg jammer/sneu! Hopelijk voelt ze zich weer een heel stuk beter na een paar uurtjes slapen..

Toen zijn we maar met z’n 3-en gaan eten. Vanavond was italiaanse avond, dus we hebben ons tegoed gedaan aan pasta, pizza en lasagna, heerlijk allemaal weer! Na het eten gaat Leon snel weer naar Ilja om te kijken hoe het met haar gaat, en Robert en Corine gaan weer even in de lobby zitten met (puzzel)boekjes en laptop.

Ook vanavond zal het weer niet al te laat worden, want als het kan gaan we morgen weer om 9.00 uur 2 bootduiken maken (als het oor van Corine dan helemaal over is, en als Ilja haar hoofd- en nekpijn dan over is).

We houden jullie op de hoogte!

Groetjes

4 Comments

  1. Theo & Annie

    Die massage lijkt me ook wel wat (zonder hoofd/nekpijn) :-).
    Klinkt allemaal heerlijk.
    Ik hoop idd dat de oorpijn van Corine morgen over is en dat Ilja zich ook weer wat beter voelt.
    Ja wat een kunstwerken maken ze van de handdoeken zeg, erg leuk.
    Liefs en groeten vanuit een winderig, regenachtig en koud Nederland.
    Ma ( ook groetjes van pa natuurlijk)

  2. Dagmar

    Wat lijk mijn zo een relaxdag leuk! Heerlijk de massages en alles. Maar misschien hebben hun bij Ilja gewoon te veel losgemaakt?? Hoop dat het morgen weer beter gaat.Sterkte Ilja!
    Oorpijn is zeker niet leuk,bah,hoop dat je morgen wel kan duiken-ilja natuurlijk ook!!
    Volgens mijn kunnen jullie er beter nog een week aanplakken?! hahahaha Komen jullie straks helemaal donkerbruin/rood en volledig relax terug?!
    Hier heb je een stormparaplu nodig, dus jullie zitten er ook met al de kleinere ongemakken alsnog beter bij!
    Verwachten wel weer veel mooie foto`s !! Dus kom op dames!! Veel plezier morgen en robert nu zeker met zijn nieuwe zwembroek?!!
    Geniet ze groetjes Huib en dagmar

  3. Reny

    Dat klinkt weer als een heeelijke dag! Op Ilja’s rug/nekpijn na dan… En dat Corine d’r oor nog niet over is. Maar zo’n lekker relex dagje zou ik ook wel willen! Veel plezier met duiken morgen, als het gaat tenminse.
    Groetjes, van een snotterende Reny en een hard werkendeTony. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *