Dag 5: Makadi, Egypte

Dag 5: Makadi, Egypte

Vandaag moesten we weer erg vroeg op, want om 9.00 uur zouden we met de Feluka-boot 2 ochtendduiken gaan maken. Dus om 8.00 uur zaten we met onze slaperige hoofden aan het ontbijt. Helaas heeft Ilja erg last van haar onderrug, dus we hopen dat het duiken bij haar zal lukken…

De mannen van de duikschool zorgden dat we niet hoefden te slepen met onze spullen, zij tilden alles aan boord van de boot. Helaas waren de twee van maandag ook weer aanwezig.. Na een kwartiertje varen kwamen we aan bij onze eerste duikplek: Abu Hashish. Toen we alle apparatuur hadden klaargemaakt en aangetrokken, maakten we letterlijk onze sprong in het diepe vanaf de boot.

We moesten door een soort van kloof tussen het koraal door zwemmen, dat was best even hard peddelen, want we hadden best een behoorlijke stroming. Het koraal is hier wel mooier en groter dan dat van de twee duiken die we eergisteren hebben gemaakt, maar verder hebben we eigenlijk niet heel veel nieuwe dingen gezien (het is uiteraard wel weer prachtig duiken).

Toen we weer terug moesten door de kloof, om naar de boot te komen, was de stroming nog veel sterker geworden. De divemaster zei later zelfs dat hij het nog nooit zo sterk had meegemaakt daar. Helaas was Corine wat achterop geraakt, en raakte uiteraard veel te vermoeid door het peddelen tegen deze stroming in (en het niet vooruit komen), hierdoor heeft zij weer flink over haar grenzen moeten gaan om weer bij de anderen te komen. Eenmaal boven water, zorgde de stroming er nog steeds voor dat we steeds verder van de boot vandaan dreven (Leon en Ilja lukte het wel om zwemmend bij de boot te komen). Gelukkig werden we opgepikt door een zodiak-bootje (een soort van speedboot met rubberen zijkanten), want anders hadden we daar nu nog gedobberd! Met het naar binnen halen in de boot, is Corine (uiteraard, ik zal eens geluk hebben) haar duik-oordopjes verloren (hoppa, weer 40 euro foetsie), en had ze zwaar verzuurde benen en een zeer rechteroor.

Ik heb dus eenmaal op de boot weer even een flinke dip gehad, en heb het er eens even lekker uitgehuild. De divemaster was helemaal bezorgd, echt lief.

Na een uur rondgedobberd en uitgerust te hebben, en naar de volgende duikplaats gevaren te zijn, zagen we het gelukkig alle 4 toch wel weer zitten om weer te gaan duiken. Met Ilja haar rug ging het gelukkig ook allemaal goed, dus dat is wel fijn.

De divemaster garandeerde ons dat hier absoluut geen stroming zou zijn, en dat het dus een rustige duik zou worden, en daar heeft hij gelukkig gelijk in gekregen.

Dit was echt een fantastische duik, en wat hebben we veel moois gezien! We hebben een giant murray gezien. Zijn kop was denk ik wel een halve meter ofzo, echt een enorm beest! Zo super! Hij lag lekker naar ons te kijken, en af en toe zijn mond aan het open en dicht doen.

Ook hebben we een aantal octopussen gezien, waarvan 1 echt heel erg goed. En als klap op de vuurpijl: een tiger stingray! Die was zo’n 2,5 meter in doorsnede, en hebben we op nog geen meter afstand gezien. Echt super! Ongelofelijk om zo’n enorm beest in het echt te zien!

Helaas was de oorpijn bij Corine alleen maar erger geworden, dus toen we terug waren aan de kant, kreeg ze van de divemaster oordruppels die wel zouden moeten helpen. Waarschijnlijk was het puur de kou op de oren… Tja, daar had ik die oordoppen voor gekocht…

Dus nadat we weer terug waren in de hotelkamer, heb ik eerst maar een warme douche genomen, en deze lekker lang op mijn oor laten sproeien, dat hielp wel gelijk pijnverminderend, dus dat was wel fijn. Na de douche maar even weer de oordruppels gebruikt, en met 2 paracetamol op even een half uurtje gaan liggen. Gelukkig ging het toen wel snel beter. En we hadden weer een mooie handdoeken-creatie op bed liggen, dus dat maakt ook veel goed 🙂

We waren pas om 14.00 uur terug bij het hotel, en hadden dus ondertussen wel weer honger gekregen, dus jawel, om 15.00 zijn we even lekker gaan lunchen. Na de lunch besloten we om lekker relaxed op het strand te gaan liggen met onze boeken/puzzelboekjes. Rond half 5 begon dat toch wel wat frisjes te worden, dus toen zijn we weer even 1,5 uur gaan relaxen op onze hotelkamers.

Om 19.00 uur zijn we weer gaan dineren, wat weer een heerlijk en gevarieerd buffet was. Na het uitgebreide eten zijn we weer in de lobby gaan zitten, waar Leon, Robert en Ilja zich waagden aan een potje yathzee, en waar Corine weer haar blog aan het typen is.

Aangezien vandaag toch best wel weer vermoeiend was, zullen we het vanavond ook weer niet zo laat maken. Morgen hebben we helemaal niets gepland staan, dus zullen we voor het eerst een keer uit gaan slapen. Heerlijk, ik kijk er nu al naar uit!

4 Comments

 1. Theo & Annie

  Och Corine toch…….
  Maar bij de 2e duik toch gelukkig veel moois gezien.
  Komt goed uit morgen een daagje niks doen.
  Plezier nog en groeten aan allen, vanuit een winderig, koud Nederland.

 2. Dagmar

  Wat voor mooie onderwaterfoto`s! Echt schitterend!!
  En je pech, ach Corine .. het komt wel weer goed!! Het geluk komt zeker ook weer jullie kant op!!
  Blij dat je hoofdpijn weer gezakt was en je weer effe aan kon schuiven aan het lekkere Buffet! hahaha
  Vergeet niet dat je nu in een paar dagen wel extreem veel gedaan hebt !! Dat houd
  geen normaal mens vol.Goed dat je morgen effe een klein beetje bij kan komen.
  Geniet ervan- hier is het een stuk kouder ( brrrrrrrrrrr)
  Zou er maar blijven hahahahaha
  Dikke knuffel aan alleen en nu wel iets rustiger aan

 3. Reny

  Wat een prachtige dingen hebben jullie in de onderzeewereld gezien! Echt heel bijzonder lijkt me. Jammer dat de stroming zo erg was, zodat het veel te veel werd voor Corine… Jullie doen ook veel te veel eigenlijk he? Maar ja, van de andere kant; nu ben je er en zolang je maar geniet!! Morgen in iedergeval jullie voornemen waarmaken en helemaal NIETS doen! Lekker slapen en … jawel; LEKKER ETEN! (moeten we wel weer flink op de WII fit, niet dat we dat heel vervelend vinden, hahaha)

  Groetjes, Reny – ook van Tony!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *