Onze huwelijksreis

Onze huwelijksreis

5 September 2013 is onze trouwdag! Natuurlijk is dit een ontzettend belangrijke dag, en we kijken daar ook erg naar uit, maar ook de huwelijksreis is niet mis!

Hieronder vinden jullie alvast het voorlopige reisschema, we hopen dat jullie het leuk vinden om weer op de hoogte gehouden te worden.

Zaterdag 7 september 2013
Vlucht Brussel (Belgie) 19:15 uur – Madrid (Spanje) 21:45 uur, IB3205

Zondag 8 september 2013
Vlucht Madrid (Spanje) 12:45 uur – Quito (Ecuador) 16:55 uur IB6463, hotel Villa Nancy

Maandag 9 september 2013
Quito (Ecuador), hotel Villa Nancy
Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2850 meter hoogte in een brede bergvallei en heeft daardoor een prettig klimaat. De stad valt onder te verdelen in een nieuwe en een oude stad, van elkaar gescheiden door twee grote parken. De oude stad heeft zijn koloniale karakter goed weten te bewaren. De kathedraal uit de 16e eeuw is maar 1 van de vele kerken die naast grote paleizen aan grote pleinen staan. De gezichten en de kleding van de mensen in dit deel van de stad verraden dat Ecuador 1 van de landen in Latijns-Amerika is met de meeste Indiaanse invloeden. De nieuwe stad heeft een moderner karakter. Hier vindt u talloze restaurants, terrasjes en souvenirwinkels. Een populaire excursie voert u naar ‘het midden van de wereld’. Een paar kilometer ten noorden van de stad zijn op de plaats van de evenaar een groot monument en een museum neergezet. Vanuit Quito is het mogelijk een dagtocht te maken naar de Cotopaxivulkaan, met ruim 5.800 meter de op 1 na hoogste van Ecuador. Eventueel kunt u zelf op 4.500 meter worden afgezet en met de fiets weer naar beneden gaan.

Dinsdag 10 september 2013
Busreis van Quito (Ecuador) naar Otavalo (Ecuador), hotel Santa Fe

Woensdag 11 september 2013
Otavalo (Ecuador), hotel Santa Fe
Otavalo ligt in een schitterend gebied even ten noorden van Quito. Op zaterdag speelt zich hier de grootste Indianenmarkt van Latijns-Amerika af. Ook op niet marktdagen is dit een sympathiek Latijns-Amerikaans dorpje in koloniale stijl in een prachtige omgeving.

Donderdag 12 september 2013
Busreis van Otavalo (Ecuador) naar Quito (Ecuador), hotel Villa Nancy

Vrijdag 13 september 2013
Vlucht Quito (Ecuador) – Galapagos, San Cristobal Island (Ecuador), boot Yate Flamingo
Vanaf hier maakt u een cruise waarbij er gegeten en geslapen wordt aan boord van een boot. Overdag worden 1 of 2 eilanden bezocht en ‘s nachts wordt er vaak gevaren. Hierdoor kunt u ook de wat verder afgelegen eilanden bezoeken. Bovendien brengt u veel tijd door aan boord waardoor u kunt zwemmen, zonnen en snorkelen.
De eilanden hebben elk hun eigen unieke flora en fauna die nergens anders op de wereld voorkomt. De oorspronkelijke dieren en planten hebben zich namelijk volledig aangepast aan de eisen die de omstandigheden op de eilanden aan hen stellen en hierdoor hebben ze unieke uiterlijkheden ontwikkeld. Zo heeft de zeeleguaan in onze ogen veel weg van een prehistorisch monster.
Omdat de mens zich pas heel laat op deze eilanden vestigde, kennen de dieren geen enkele angst voor ons en doordat ze niet van ons weglopen, -vliegen of -kruipen, is wandelen over de eilanden een wonderlijke ervaring. In feite is ieder eiland een dierentuin zonder tralies. U zult onder meer zeeleeuwen, land- en zeeleguanen, reuzeschildpadden, flamingo’s, pinguins, dolfijnen, albatrossen, haviken, pelikanen, fregatvogels en Jan-van-Genten tegenkomen.

Zaterdag 14 september 2013
Galapagos (Ecuador), boot Yate Flamingo

Zondag 15 september 2013
Galapagos (Ecuador), boot Yate Flamingo

Maandag 16 september 2013
Galapagos (Ecuador), boot Yate Flamingo

Dinsdag 17 september 2013
Vlucht Galapagos, Baltra Island (Ecuador) 11:15 uur – Quito (Ecuador) 15:45 uur XL1550
Vlucht Quito (Ecuador) 20:15 uur – Lima (Peru) 22:30 uur LA2589
Vlucht Lima (Peru) 1:35 uur – Santiago (Chili) 6:50 uur LA601, geen hotel (nacht in vliegtuig)

Woensdag 18 september 2013
Vlucht Santiago (Chili) – Paaseiland (Chili), hotel Rapa Nui
Paaseiland (Chili), hotel Rapa Nui
Paaseiland is een van de meest afgelegen Polynesische eilanden. Naast prachtige stranden vindt de bezoeker hier de overblijfselen van een mysterieuze beschaving. Bekend zijn de metershoge beelden die over de oneindige oceaan uitkijken. Over het eiland heen staan ruim 600 van deze “Maoi”, sommigen tot 9 meter hoog. Deze beelden werden op een plaats gemaakt en vervolgens over het hele eiland heen gesleept. Ze waren waarschijnlijk vooral bedoeld om de kracht van de lokale bevolking te symboliseren.

Donderdag 19 september 2013
Paaseiland (Chili), hotel Rapa Nui

Vrijdag 20 september 2013
Paaseiland (Chili), hotel Rapa Nui

Zaterdag 21 september 2013
Vlucht Paaseiland (Chili) 14:10 uur – Santiago (Chili) 20:55 uur LA842
Vlucht Santiago (Chili) 22:30 uur – Lima (Peru) 00:10 uur LA600, hotel Mami Pachita

Zondag 22 september 2013
Vlucht Lima (Peru) 9:15 uur – Cuzco (Peru) 10:35 uur LA2075, hotel Corihuasi
Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca’s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden van verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca’s altijd blijven staan. Een mooie wandeling buiten de stad voert in 6 kilometer langs 3 ruines naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag. In de vele musea in de stad kunt u meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad. Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om door heen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet u een keer iets drinken in 1 van de restaurants of cafes met uitzicht over het levendige centrale plein. Ook kunt u een dagexcursie maken naar Pisac en Ollantaytambo. In Pisac is er elke zondag en donderdag een grote, kleurrijke Indianenmarkt. Ollantaytambo ligt aan het eind van de weg door de Urubamba vallei. Dit dal was het hart van het Incarijk. Bij de verovering van het fort boven Ollantaytambo leden de Spanjaarden ooit 1 van de grootste nederlagen tegen de Inca’s.

Maandag 23 september 2013
Cuzco (Peru), hotel Corihuasi

Dinsdag 24 september 2013
Cuzco (Peru), hotel Corihuasi

Woensdag 25 september 2013
Treinreis Cuzco (Peru) – Machu Picchu (Peru), hotel Wiracocha
Een schitterende treintocht door de Urubamba vallei en het aansluitende gebergte brengt u bij het plaatsje Aguas Calientes. Hier overnacht u en kunt u de namiddag doorbrengen in een van de warmwaterbronnen.

Donderdag 26 september 2013
Treinreis Machu Picchu (Peru) – Cuzco (Peru), hotel Corihuasi
Bij zonsopgang kunt u naar de ontzag inboezemende ruines van Machu Picchu gaan. De hoge toppen om de opgravingen heen zorgen ervoor dat u zich op het dak van de wereld waant. Op dit vroege uur zijn er bijna geen toeristen en is het weer over het algemeen helder. In de namiddag rijdt u weer terug naar Cuzco.

Vrijdag 27 september 2013
Vlucht Cuzco (Peru) 7:40 uur- Lima (Peru) 9:05 uur LA2016
Vlucht Lima (Peru) 13:10 uur – Sao Paulo (Brazilie) 19:55 uur LA5223
Vlucht Sao Paulo (Brazilie) 23:50 uur – Foz do Iguacu (Brazilie)01:35 uur LA8063, hotel San Martin

Zaterdag 28 september 2013
Foz do Iguacu (Brazilie), hotel San Martin
Next stop: Brazilie!
Op het drielandenpunt met Argentinie en Paraguay strekken zich de watervallen van Iguacu uit. Dit zijn de meest overweldigende watervallen van Zuid-Amerika. De Rio Iguacu, die ontspringt in de heuvels bij Curitiba, ontvangt het water van wel 30 rivieren op weg naar zijn eindpunt. Daar heeft hij een breedte van 4 kilometer om tenslotte via 275 verschillende watervallen over een front van 2.470 meter met een donderend geraas naar beneden te storten.
Aan de Braziliaanse zijde van de watervallen krijgt u het beste overzicht over de waterstromen en aan de Argentijnse zijde kunt u het dichtstbij komen. Bovendien ligt deze kant in een Nationaal Park, zodat u al wandelend langs de watervallen jaguars, tapirs en miereneters kunt tegenkomen. Van belang verder is de immense Itaipudam, die voor de energie van heel zuidelijk Brazilie en veel van Rio, Sao Paulo en Minas Gerais zorgt.

Zondag 29 september 2013
Foz do Iguacu (Brazilie), hotel San Martin

Maandag 30 september 2013
Vlucht Foz do Iguacu (Brazilie) 9:30 uur – Rio de Janeiro (Brazilie) 11:25 uur JJ3186, hotel Copa Sul
Brazilianen zeggen wel: God schiep de wereld in 6 dagen, de 7e dag wijdde hij aan Rio. De combinatie van een diepblauwe zee, waarin kleine rotseilandjes, met de bosrijke bergen die de stad omringen is erg indrukwekkend. De stad heeft bovendien 1 van de gezondste klimaten van de tropen.
Rio was een paar eeuwen de hoofdstad van de zuidelijke provincie, waar Salvador da Bahia dat van de noordelijke provincie was. Na de onafhankelijkheid in 1834 werd Rio de enige hoofdstad tot de stichting van Brasilia begin jaren 60 van de vorige eeuw. De bezienswaardigheden van de stad zijn te veel om op te noemen. Wat iedereen echter moet hebben gezien en bezocht is het immense Christusbeeld dat hoog boven de stad uittorent. Daarnaast natuurlijk de kabeltram naar het Suikerbrood met een perfect uitzicht over de schitterende baai en de stad zelf.
Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan 1 van de vele voetbalwedstrijden een must. Het mooiste is dat natuurlijk wanneer deze wordt gespeeld in het grootste stadion ter wereld, het Maracana. Ook voor niet-voetballiefhebbers is dit een belevenis, al was het maar vanwege de sfeer die wordt opgeroepen door de vele sambabands gedurende de wedstrijd.
De wijk Santa Teresa ligt in het koelste gedeelte van de stad en heeft veel koloniale en 19e-eeuwse gebouwen. Door de nauwe, bochtige straatjes en de gezellige pleintjes lijkt het soms wel of u in een klein dorpje bent.

Dinsdag 1 oktober 2013
Rio de Janeiro (Brazilie), hotel Copa Sul

Woensdag 2 oktober 2013
Rio de Janeiro (Brazilie), hotel Copa Sul

Donderdag 3 oktober 2013
Vlucht Rio de Janeiro (Brazilie) 18:45 uur – Madrid (Spanje) 9:50 uur IB6024

Vrijdag 4 oktober 2013
Vlucht Madrid (Spanje) 12:00 uur – Brussel (Belgie) 14:25 uur
Aankomst thuis

7 Comments

  1. Carla

    Corine en Robert
    Dit wordt werkelijk een schittetende reis.
    Jullie trouwen en huwelijksreis wordt volgens mij helemaal te gek.
    Geniet van de voorbereidingen en straks van jullie trouwdag en reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *