Ons reisschema

Ons reisschema

Na heel wat heen en weer ge-email naar de reisorganisatie, hebben we nu dan toch echt onze droomreis gevonden!

Hieronder de dag-tot-dag-beschrijving.

Ik denk dat jullie het met me eens zullen zijn dat ik de droomprijs van 4000 euro niet beter had kunnen besteden!

Ik zal jullie weer zoveel mogelijk proberen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen..

Groetjes,
Corine

Maleisie 8 juni t/m 5 juli 2010

 

8 Juni

Amsterdam – Kuala Lumpur

Vlucht: Amsterdam – Kuala Lumpur 12.00 uur – 6.05 uur

U vliegt met Malaysia Airlines vanuit Amsterdam direct naar Kuala Lumpur.

9 Juni

Kuala Lumpur – Kuching

Vlucht: Kuala Lumpur – Kuching 10.05- 11.50 uur In Kuala Lumpur stapt u over voor de binnenlandse vlucht met Malaysia Airlines naar Kuching op Borneo. Bij aankomst op de luchthaven van Kuching wordt u opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

10 Juni

Kuching

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Orang Utan Encounter, waar orang oetangs leven die uit gevangenschap zijn gered. Hen wordt geleerd om te leven in de vrije natuur. Op de terugweg bezoekt u een pottenbakkerij.

‘s Middags krijgt u een stadstour door Kuching, ook wel ‘City of Cats’ genoemd. Daarom bezoekt u het gigantische standbeeld en ook het kattenmuseum. Verder ziet u de Chinese Tua Pek Kong tempel, een typisch Maleis dorp en moskee en rijdt u naar de haven van Kuching, waar u de oude gebouwen kunt bewonderen.

11 Juni

Kuching – Longhouse

Na het ontbijt vertrekt u voor een bezoek aan de lokale bevolking van Maleisie. U wordt naar het afgelegen dorp van de Dayaks gebracht, midden in de jungle. Onderweg stopt u bij een pepertuin, alvorens aan boord te gaan van een gemotoriseerde boot waarmee u door de jungle vaart. Bij aankomst krijgt u meer inzicht over de leefwijze van deze mensen en helpt u mee met hun dagelijkse werkzaamheden.

12 Juni

Longhouse

U maakt in de ochtend, onder leiding van een Iban man, een wandeling door de jungle. Deze man laat u zijn blaaspijpvaardigheden zien en wijst u op diverse planten die worden gebruikt als voedsel, medicijnen, etc. Daarna kunt u relaxen of een duik nemen in het frisse rivierwater. Andere activiteiten bestaan uit vissen, zwemmen of met een boot over de rivier varen en luisteren naar de geluiden van de natuur.

13 Juni

Longhouse – Kuching

Na deze indrukwekkende ervaring keert u vandaag terug naar Kuching. U vaart terug door de jungle en bij het dorpje Lachau wordt gestopt voor de lunch. Bij aankomst in Kuching wordt u naar uw hotel gebracht en kunt u heerlijk ontspannen of de stad op eigen gelegenheid verder verkennen.

14 Juni

Kuching – Bako National Park

‘s Ochtends verlaat u Kuching en rijdend langs prachtige Nipah palmbomen en mangrove bossen arriveert u in Kampong Bako. Daar gaat u aan boord van een boot voor een bezoek aan het Bako National Park. Bij aankomst checkt u in en krijgt u meer informatie in het informatiecentrum. U krijgt daarna een eerste kennismaking met het park en gaat op zoek naar wilde zwijnen, eekhoorns en diverse soorten vogels.

15 Juni

Bako National Park – Kuching

In de vroege ochtend wordt u gewekt om op zoek te gaan naar de beroemde Proboscis Monkey, oftewel neusaap, die rond het vroegste uur gespot kan worden. Na de speurtocht keert u terug voor het ontbijt. Daarna heeft u vrij te besteden tot aan de lunch, waarna u het park verlaat en terugkeert naar Kuching en bij kunt komen aan het strand van Damai Beach.

16 Juni

Kuching

Een dag vrij te besteden om heerlijk te genieten van dit prachtige strand en de vele mogelijkheden die het resort biedt. In de tropische setting aan de Zuid-Chinese Zee en omgeven dor het regenwoud kunt u heerlijk ontspannen.

17 Juni

Kuching – Kota Kinabalu

Vlucht: Kuching – Kota Kinabalu 9.00 – 10.30 uur Na een dag heerlijk ontspannen gaat vandaag de tour verder. Een transfer brengt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Kota Kinabalu. Daar wacht een nieuwe transfer die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag is vrij te besteden.

18 Juni

Kota Kinabalu – Sandakan – Turtle Island

Vlucht: Kota Kinabalu – Sandakan 7.00 – 7.40 uur In alle vroegte neemt u deze ochtend de vlucht naar het historische stadje Sandakan, waar u bij aankomst per transfer naar de haven wordt gebracht. U gaat aan boord van de boot die u in een klein uurtje naar Selingan Island brengt. Geniet bij aankomst van een dagje zon, zee en strand. Later leert u meer over de schildpadden, als de grote vrouwtjes aan land komen om hun eieren te leggen. Hierna helpt u de rangers om de nieuwgeboren schildpadden vrij te laten. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk diner in dit tropische paradijs!

19 Juni

Turtle Island – Sepilok Orang Utan – Sukau

U keert vandaag per boot terug naar Sandakan, waar uw chauffeur/gids u opwacht en naar het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre brengt. In dit 43 hectare grote regenwoud leven momenteel zo’n 60 tot 80 orang oetangs. Na de lunch reist u verder naar Sukau, waar u incheckt bij de accommodatie. Vervolgens vaart u over Sabah’s langste rivier, de Kinabatangan en gaat u op zoek naar het wildlife en de vogels die zich verschuilen in de mangrove en het regenwoud. Met een beetje geluk ziet u zelfs de moeilijk te vinden neusaap, die zich verschuilt in de boomtoppen.

20 Juni

Sukau

‘s Ochtends wordt u wakker gemaakt door het geluid van vogels, insecten en dieren. Om 6 uur maakt u een boottocht over de Kinabatangan rivier naar het Kelenanap meer, onderwijl speurend naar vogels en andere dieren. Daar maakt u een korte wandeling door de jungle en maakt u kennis met de wildernis van Borneo, alvorens terug te keren naar de lodge voor het ontbijt. De rest van de dag is vrij te besteden. In de avond maakt u nogmaals een boottocht over de rivier voor een kennismaking met de vele flora en fauna van het regenwoud.

21 Juni

Sukau – Danum Valley

’s Morgens vroeg verlaat u Sukau (4WD) om dieper de jungle van Sabah in te gaan. U gaat naar Danum Valley, het regenwoud in het hart van Sabah. Rond de middag komt u aan in de Borneo Nature Lodge. ’s Middags heeft u een gids en gaat u een Nature trail lopen dwars door de jungle (neem goede wandelschoenen mee). ’s Avondskunt u mee op de avondsafari om nachtdieren te spotten!

22 Juni

Danum Valley

Weer een volle dag in Danum Valley. Ook vandaag staat u vroeg op om met de gids een birdwalk te doen. Tijdens deze ochtendwandeling is de kans groot dat u een Hornbill (neushoornvogel) tegenkomt. Na het ontbijt gaat u in overleg met de gids weer een nature trail lopen naar het uitzichtpunt. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht over de jungle en de lodge waar u verblijft. Na de lunch is er een mogelijkheid voor nog een wandeling op zoek naar orang oetangs, andere apen en vogels. Uiteraard is alles in overleg met de gidsen, u en eventuele andere bezoekers. Mocht u geen zin hebben in nog een wandeling kunt u ook lekker in de lodge blijven en op de veranda van het restaurant onder het genot van een drankje van het uitzicht genieten.

Ook zijn er Canopy walks welke u een heel mooi beeld geven van de jungle. Zeker bij de morning walk is het heel bijzonder om deze Canopy walk te nemen!

23 Juni

Danum Valley – Lahad Datu – Kuala Lumpur

Vlucht: Lahad Datu – Kota Kinabalu 14.40 – 15.35 uur

Vlucht: Kota Kinabalu – Kuala Lumpur 17.35 – 20.05 uur

Het wordt tijd om dit prachtige stukje Borneo te verlaten. Na wederom een ochtendwandeling en het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Lahad Datu gebracht. U keert terug naar Kota Kinabalu, waar u overstapt op het vliegtuig naar Kuala Lumpur. Bij aankomst wacht een transfer om u naar het hotel te brengen.

24 Juni

Kuala Lumpur

De dag is vrij te besteden om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de wereldberoemde Petronas Twin Towers, het bijna net zo beroemde Sultan Abdul Samad gebouw, het treinstation in Moorse stijl of de vele kerken en moskeeen die de stad rijk is.

25 Juni

Kuala Lumpur

Nog een dag vrij te besteden in deze metropool. Ga verder met het verkennen van de stad, koop souvenirs voor thuis of boek een excursie naar de Batu grotten of de historische stad Malacca.

26 Juni

Kuala Lumpur – Cameron Highlands

U wordt deze ochtend opgehaald door uw chauffeur/gids en rijdt naar de Cameron Highlands. Via dorpjes, bossen, valleien en een aboriginal dorp arriveert u in deze vruchtbare streek met theeplantages, aardbeienboerderijen en een vlindertuin.

27 Juni

Cameron Highlands

Deze dag is vrij te besteden en kunt u zelf het gebied gaan verkennen. Enkele aanraders om vandaag te bezoeken zijn natuurlijk de theeplantages, maar ook de aardbeienboerderijen, de lokale markt en de vlindertuin.

28 Juni

Cameron Highlands – Penang

Vanuit de hooglanden rijdt u vandaag terug naar het eiland Penang. Onderweg bezoekt u de stad Ipoh, de Chinese Sam Poh Tong tempel in een kalkstenen grot, waar u zelfs schildpadden vindt, en vervolgens naar Kuala Kangsar, waar u een korte stop maakt bij de Ubudiah Moskee en het Iskandariah Palace. Tenslotte rijdt u over de Penang brug naar het eiland.

29 Juni

Penang

Deze dag is vrij te besteden. Het eiland Penang staat vooral bekend als een cultuureiland. De stranden zijn niet geschikt voor zonnen, geniet daarom van het zwembad bij het resort of breng een bezoek aan Georgetown met veel Chinese gebouwen.

30 Juni

Penang – Langkawi

In alle vroegte geniet u van het ontbijt, waarna een transfer u naar de Port Swettenham Pier brengt. Vanuit daar vaart u met de ferry naar Langkawi Island. Een transfer wacht u daar op en brengt u naar uw hotel. U kunt nog een paar dagen genieten van het prachtige Langkawi Island!

1 & 2 Juli

Langkawi

Langkawi Island is 1 van de mooiste eilanden van Maleisie en u kunt hier genieten van zon, zee en strand. Voor wat meer avontuur kunt u een tour maken over het eiland en ontdekt u groene jungle, steile kliffen, mooi koraal en vele grotten.

3 Juli

Langkawi

Al weer de laatste dag op Langkawi! Geniet nog een laatste maal van alle faciliteiten die uw accommodatie biedt. Relax bij het zwembad of op het strand of boek een boottochtje of ga snorkelen/duiken, de keuze is aan u!

4 Juli

Langkawi – Amsterdam

Vlucht: Langkawi – Kuala Lumpur 21.30 – 22.30 uur

Vlucht: Kuala Lumpur – Amsterdam 23.55 – 6.35 uur

Al weer tijd om afscheid te nemen van Maleisie! U verlaat het resort en wordt per transfer naar Langkawi Airport gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Kuala Lumpur. Daar stapt u over op de international vlucht met Malaysia Airlines naar Amsterdam.

5 Juli

In de ochtend landt u op Schiphol. Het einde van deze prachtige reis!

10 Comments

  1. Karin

    Tja, als er maar aapachtigen in de vrije natuur zijn, vandaar dus Maleisie. Heel veel plezier met de voorpret! Een hele maand op vakantie, wauw.

    Groetjes,

    Karin

  2. Erik

    ‘Ik win nooooooit wat’

    Jaja, zal wel he. 😛

    Maar het ziet er allemaal erg gaaf uit. Ben wel een beetje jaloers hehe. Veel plezier met pakken en voorpret enzo. 🙂

  3. Ada van Ekeren

    Hoi Corine en Robert natuurlijk,
    Ik herinnerde ineens julie website weer die jij Corine me op het werk hebt laten zien. Wat een fantastische reis maken jullie. Ik ben echt jaloers, maar in oktober ben ik weer aan de beurt. Trouwens wat is de website prachtig opgezet, echt heel goed. Ik doe het je niet na.
    Ik zal nu regelmatig de website bezoeken want ik ben echt benieuwd naar jullie ervaringen.

    Groetjes Ada ( je ex-collega bij IOM)

  4. corrie

    Hoi Corine en Robert
    Jullie net naar de trein gebracht. Begin van de vacantie
    Genieten Jullie er maar lekker van Wachten in spanning op verslag en de eerste foto s
    Groeten Ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *