Dag 16: Danum Valley, reis naar Kuala Lumpur

Dag 16: Danum Valley, reis naar Kuala Lumpur

Vandaag moeten we helaas Danum Valley al weer verlaten. We hebben allebei het gevoel dat we hier wel een paar maanden kunnen doorbrengen, maar helaas zit dat er voor nu niet in..

Voordat we weggaan, gaan we eerst om half 7 ‘s ochtends nog een keer een ochtendtrail lopen. Dit keer gaan we de route lopen langs de Danum rivier, met als doel de gibbons te vinden. In het begin ziet het er niet naar uit dat we ze gaan vinden, dus gaan we op zoek naar ander wild. We hebben wel weer diverse insecten, hagedissen en vogels gezien. Ook een heel klein, schattig slangetje. Maar na een tijdje leek het er op dat we toch de gibbons zouden gaan zien: we hoorden een koppeltje naar elkaar ‘brullen’. We liepen naar de kant van de rivier, en aan de overkant van de rivier, hoog in 2 bomen: meneer en mevrouw gibbon! Ook wel heel erg gaaf om te zien! We hebben hier een flinke tijd naar staan kijken, en hebben beide gibbons vele indrukwekkende slinger-sprongen zien maken. Super weer! Nadat de gibbons verder de jungle in zijn gegaan, zijn wij langzaam terug gaan lopen naar de lodge. Ik heb aan den lijve ondervonden dat we niet voor niets bloedzuiger-sokken hebben gekocht: Op een gegeven moment liep er een tijger-bloedzuiger vrolijk over mijn broek omhoog. Wel erg interessante beestjes!

Om 8 uur waren we terug in de lodge, waar we eerst even lekker onder de douche gingen staan. Toen ik mijn broek uittrok, en deze over de waslijn hing, ging mijn vinger langs iets glibberigs: ja hoor, nog een tijger-bloedzuiger! Ik pakte hem op, en wilde hem over de balkonrailing heen gooien, maar voordat ik dat kon doen, had hij zich vastgezogen aan mijn duim. Robert moest te hulp schieten om hem van mijn duim af te krijgen! Grappig…

Na het douchen zijn we weer uitgebreid gaan ontbijten, helaas dit keer zonder orang oetan in de achtertuin.. Na het ontbijt moesten we helaas onze spullen al weer pakken, want vandaag begint de lange reis naar Kuala Lumpur..

Om 10 uur werden we weer opgehaald door de 4×4 die ons naar het vliegveld van Lahad Datu zou brengen. We werden uitgezwaaid door 5 man personeel, erg apart maar wel leuk. Onderweg kwamen we een dood wrattenzwijn op de weg tegen, echt zielig! Onze chauffeur heeft het beest even aan de kant gelegd, zodat er niet meer auto’s overheen zouden rijden. Vlak voordat we de kern van Danum Valley uit reden, spotte onze chauffeur nog de red leaf monkey voor ons. Deze zat klem naast de weg in een boom op ons te wachten leek het wel. Het was een hele familie. Ook wel heel stoer dat we last minute toch nog wat wild zien! Ook dit zijn hele mooie aapjes.

Rond 12 uur arriveren we op het vliegveld van Lahad Datu. Dit is een erg klein vliegveld, met een soort van kantine als incheckbalie/controle/restaurant etc. in 1. We hebben hier lekker ons lunchpakketje, wat we nog uit Danum Valley hebben meegekregen opgegeten, en hebben wat spelletjes yathzee gespeeld. Om 14.40 uur vlogen we dan eindelijk naar Kota Kinabalu, waar we 15.35 uur aankwamen.

Op het vliegveld van Kota Kinabalu moesten we onze bagage ophalen, en vervolgens weer inchecken voor onze vlucht naar Kuala Lumpur. Hier hadden we nog even de tijd om naar de McDonalds te gaan voor onze late lunch/vroeg diner. Om 17.30 uur vlogen we dan toch eindelijk naar Kuala Lumpur, waar we rond 19.45 uur aankwamen. Eindelijk, we zijn er bijna, na de lange reis van vandaag!

Ook hier op het vliegveld werden we weer netjes opgewacht door iemand die ons naar ons hotel zou brengen. Ons hotel ligt in de “Golden Triangle” van Kuala Lumpur, in het zakelijke gedeelte van de stad. De rit hiernaartoe was toch nog een uur, dus het was al behoorlijk laat voordat we eindelijk in konden checken in ons hotel. Gelukkig ging dit allemaal goed. De kamer die was gereserveerd, was niet beschikbaar, dus hebben ze ons gratis geupgrade naar een betere kamer. Prima, je hoort ons niet klagen!

Onze kamer is schitterend: op de hoek van het gebouw, dus aan 2 kanten uitzicht, op de 10e verdieping, en met uitzicht op de Petronas Twin Towers EN de Kuala Lumpur tower. Heel gaaf!

Na deze lange reisdag zijn we versleten, dus duiken we lekker gelijk ons bedje in.

2 Comments

 1. Anja

  Hi Corine,
  Wat even met dag 16. Ik was nog niet klaar met het lezen van de verslagen week 14 en 15… zit ik nu te lezen met veel interesse.
  Wat een reis!! Geweldig.

  Groet,
  Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *