Dag 10: Kota Kinabalu

Dag 10: Kota Kinabalu

Hoi allemaal, hierzijn we dan eindelijk weer eens met een berichtje. Kennelijk was het op Sabah moeilijker dan op Sarawak om aan internet te komen… We zitten nu in Kuala Lumpur, en dus is het nu weer makkelijker aan een computer komen.

Bedankt allemaal voor jullie leuke berichtjes, heel erg leuk om te lezen! En natuurlijk bedankt voor de felicitaties voor Robert z’n 30e verjaardag!

Voor ons eigen overzicht, zullen we de berichtjes met terugwerkende kracht per dag neerzetten, dus wees er op voorbereid dat jullie nogal wat berichtjes van ons gaan ontvangen! De meeste foto’s zullen echter later pas geplaatst worden, dus bekijk onze berichtjes & gallerie ook later nog eens!

17 juni, dag 10 zijn we om half 7 ‘s ochtends opgehaald bij Damai Beach Resort om naar het vliegveld gebracht te worden, om Sarawak te verlaten, en naar Sabah te gaan.  Hier moesten we dan toch echt definitief afscheid nemen van onze goede gids Joseph, we zijn benieuwd naar onze volgende gids! We hoefden ‘pas’ om 9 uur te vliegen, dus op het vliegveld van Kuching zijn we nog even op ons gemakkie wakker geworden bij Starbucks, met koffie/warme choco en appel/kruimelgebak.  Ze maken hier de appel/kruimelvlaai warm, en dat was in dit geval helaas niet zo’n succes, maar goed, ons ontbijt was weer binnen.

Ons vliegtuig vertrok op tijd, en om 10.40 uur kwamen we aan op Sabah, in Kota Kinabalu. Ook hier hadden we onze tassen weer snel te pakken, en stond er al netjes iemand ons op te wachten bij de uitgang, die ons naar ons hotel bracht. Om ongeveer half 12 kwamen we aan in  ons hotel. Onze kamer was helaas nog niet klaar, dus zijn we wat rond gaan lopen in de lobby. Daar vonden we een soort toeristenbureautje. Aangezien we vanmiddag helemaal niets gepland hadden staan, besloten we een toertje te doen naar Low Kawi Wildlife Center (ja, een dierentuin op Borneo :-S ), om dan in ieder geval alle dieren een keer gezien te hebben, voor het geval we ze niet in het wild te zien zouden krijgen.. De toer begon al om half 1, dus we hebben nog even snel in de lobby van het hotel wat gedronken, en een stuk taart genomen als lunch, voordat we werden opgehaald. We waren de enige 2 mensen die deze trip geboekt hadden voor deze middag, dus weer een prive gids!

Onze gids ging met ons mee het park in, om allerlei weetjes over de dieren te vertellen, terwijl we er langs kwamen. Helaas is deze dierentuin, een voor onze begrippen, ouderwetse dierentuin: redelijk kleine hokken voor de dieren, en je kon met een orang oetan op de foto, en om half 4 zou er een show zijn met een orang oetan die een schilderij maakt, 2 orang oetans die zogenaamd boksen etc. Dus dat was wel erg jammer.

De dieren die we gezien hebben waren wel erg gaaf, en we hopen de komende dagen toch een hoop van deze dieren in levende lijve tegen te komen in het regenwoud.. Om half 4 zou de show beginnen met oa. de orang oetans, slang, etc. Maar toen begon het net te stortregenen, dus ging de show niet door. Wij zijn snel met onze poncho’s aan terug gelopen naar de ingang, en zijn terug gegaan naar het hotel, waar we rond half 5 aankwamen.

Onze kamer was nu wel klaar, dus konden we ons lekker installeren in onze kamer.

Om 6 uur hebben we gegeten in het restaurant van het hotel. We hebben allebei sate met frietjes gegeten, en dat was echt heerlijk! De sate-saus echt met stukjes pinda erin, en lekker pittig. We hebben er van genoten!

Deze avond zijn we vroeg naar bed gegaan, aangezien we morgenochtend vroeg doorvliegen naar Sandakan.

5 Comments

  1. Dagmar

    Hoi Reizigers
    He, eindelijk weer een bericht van jullie!!! Hebben het echt al gemist!!!
    Hoe is het nu met de oude knap van 30 jaar???Lukt het hem nog om je bij te houden??? Tja, nu richting 40 !!! hahahaha
    Heel veel plezier da, maar dat lukt jullie wel gezien de mailtjes en berichten !
    Nou sate met pindasaus ,lekker heb ik nu ook wel trek in!!
    Hier is nu eindelijk ook de zomer gekomen, werd ook wel tijd.
    En afwachting van jullie leuke berichten

    groetjes Huib en dagmar

  2. corrie

    weer een klein verslag van Jullie blij dat we iets van Jullie reis kunnen lezen en krijg net bericht dat er weer een op staat geniet maar verder daar
    Herman en Corrie

  3. yvonne

    Hoi,

    Robert gefeliciteerd met je verjaardag, he he eindelijk weer eens
    een berichtje.
    Ik dacht al ze hebben het samen vast heel druk.
    Hier is het heel warm, maar wij gaan morgen weer naar huis,
    jullie nog heel veel plezier.
    Groetjes Ad en Yvonne

  4. Karin

    He, toch weer een teken van leven, ik dacht even dat Robert misschien de 30 niet gehaald had door een te spannende jungle tocht. Gefeleiciteerd Robert! Nu zijn we allebei oud, Corine ook bijna 🙂 Wat een lekkere maaltijd die sate met friet. Geniet nog lekker van de weken die jullie nog daar zijn! Groetjes, Karin

  5. Theo en Annie en de rest

    Zo lekker allemaal appeltaart, frites, sate.
    Leuk weer wat van jullie te horen!
    Plezier! Annie en Theo
    (p.s. de telefoon doet het weer 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *