Dag 9 Damai, rondvaart en bezoek schildpaddeneiland

Dag 9 Damai, rondvaart en bezoek schildpaddeneiland

Gisterenavond hebben we heerlijk genoten van onze overheerlijke, warme pizza!

Vanochtend stond ons een zeer uitgebreid ontbijtbuffet te wachten: verschillende soorten brood, beleg (ook worst & kaas), cornflakes, yoghurt, allerlei soorten warme gerechten, fruit, wentelteefjes, en aardappelpartjes. Het was weer even genieten!

Vandaag is het lichtbewolkt, dus eigenlijk wel heerlijk om vandaag een hele dag op een bootje/strand door te brengen, dat scheelt (hopelijk) weer met het verbranden!

Om 9 uur werden we in de lobby opgewacht door Joseph. Hij bracht ons naar het dorpje Santubong (10 minuten rijden), waar ons speedbootje op ons lag te wachten. We zijn aan boord gegaan, en uitgebreid op dolfijnenjacht gegaan. Al na 15 minuten zagen we flipper en zijn vriendjes! In totaal hebben we 4 dolfijnen gezien, allemaal redelijk vlak bij de boot, maar helaas weer te snel verdwenen voor foto’s. Maar ook dat hebben we weer gezien, gaaf zeg!

Na ongeveer 1,5 uur hebben we de dolfijnenjacht opgegeven, en zijn we langs de diverse onbewoonde eilanden gevaren, en diep de mangroven in. Hier zijn we (een soort van) op jacht gegaan naar krokodillen, maar helaas hadden die vandaag een vakantiedag.. De tocht door de mangrove zelf is wel echt fantastisch om mee te maken! Wat we hier wel hebben gezien zijn mudskippers, visjes met pootjes, die snel over het water heen kunnen bewegen. Deze leven overwegend in de modder.

Al deze eilandjes die we vandaag hebben gezien, zijn deel van het wetland national park, en alleen onder begeleiding van een sarawak park guide mag je op deze eilandjes komen.

Na lang door de mangrove gevaren te hebben, zijn we onderweg gegaan naar 1 van de 2 schildpaddeneilanden. Het waait vandaag behoorlijk, dus we hebben lekkere golven 🙂 Het uitzicht is echt fantastisch: waar je ook kijkt, overal zie je groene eilandjes of water, echt een beetje zo’n beeld dat je ook bij expeditie robinson soms te zien krijgt.. Na een flinke tocht komen we aan op het schildpaddeneiland, waar we zelf rustig wat mogen rondlopen. De schildpadden komen ‘s nachts aan land om hun eieren te leggen, en ze trekken dan gelijk weer terug naar de zee, dus helaas geen schildpadden voor ons vandaag, maar we hebben wel gezien welke kuilen de schildpadden graven voor hun eieren, en waar de eieren bewaard worden totdat ze uitkomen.

Op dit schildpaddeneiland hebben we ook onze lunch genuttigd, die Joseph speciaal voor ons had meegenomen: heerlijk! We hebben ook gelijk “Maleise appels”  op: volgens mij een soort van guave-achtige vrucht. Dat was best lekker. We zagen ook nog een zee arend (niet al te hoog) vliegen, schitterende beesten zijn dat ook!

Na de lunch zijn we iets verder langs het schildpaddeneiland gevaren, om vervolgens boven een stuk koraal te stoppen. Hier hebben we bijna 1,5 uur gesnorkeld. Echt fantastisch! Supermooi en gevarieerd koraal, anemonen, zeeegels, grote nemo’s en allerlei andere mooie soorten visjes. We hebben hier echt van genoten. Door de stevige wind, hoefden we eigenlijk alleen maar te dobberen, en af en toe even terug te flipperen om de andere kant te bekijken. Echt heel erg genieten geblazen!

Na het snorkelen, zijn we weer teruggevaren naar Santubong. Onderweg zagen we nog vliegende vissen. In Santubong namen we weer afscheid van het bootje. Joseph heeft ons toen nog door het dorpje geleid, om ons vervolgens weer af te zetten bij ons resort, waar we ca. 15.15 uur weer aankwamen. We hadden een goede timing: nog geen 10 minuten later begon het te regenen!

We hebben in onze kamer even het zout uit al onze kleding gewassen, en hebben wat gerelaxed. Daarna zijn we toch maar door de regen naar de hoofdingang gelopen, waar oa. het restaurant, de lobby, een supermarktje, een sieradenwinkeltje, een souvenirwinkeltje, een drogistje en een internetkamer gevestigd zijn.

Hopelijk wordt het zometeen nog droog, zodat we nog wat foto’s van het resort kunnen maken. Vanavond gaan we weer in dit heerlijke restaurant (waarschijnlijk) wat westers voedsel eten, en dan vroeg onze spullen inpakken, want morgenochtend worden we om 6 uur opgehaald om naar het vliegveld gebracht te worden, want we vliegen om 9.00 uur naar Kota Kinabalu..

Groetjes, van de nog steeds niet zo erg (maar wel een beetje) verbrande, genietende reizigers!

11 Comments

 1. Dagmar

  Hallo Genietende Reizigers
  Wauw, alweer een bericht van jullie!! Het blijft genieten geblazen, lees ik!!!
  Als ik het zo hoor, hebben jullie toch we de goede vakantie gekozen!! Leuk!!
  De Foto`s zijn schitterend, en jullie verhalen 1A ,je hebt de idee dat e er zelf ook was.hahaha
  In spanning wachten wij weer op de volgende berichten- en natuurlijk ook de foto`s
  En niet vergeten om in te smeren, scheelt allicht iets
  Groetjes dagmar en huib

 2. Annie

  Wat een verhaal weer zeg. We lezen het met eel veel plezier hoor. We hebben Sjanie vanmorgen van de trein gehaald en staat nu ook jullie reisverhaal te lezen, dus ook de hartelijkegroeten van Sjanie en to jullie volgende bericht (erg leuk). Annie en Theo xxx

 3. Elly Visser

  Hoi Corine en Robert

  Een werkelijk prachtige reis!
  Mooi verslag met foto’s
  Zo reizen we een beetje mee.
  Blijf genieten, groet van Kees en Elly

 4. yvonne

  Hoi Robert en Corine,
  Wat een mooie reis en wij denken dat jullie er wel lekker
  van genieten. Wij ook een beetje.
  En robert heeft geen spijt van deze reis ??????
  Dat kan ook haast niet.
  Groetjes Ad en Yvonne

 5. Petra

  Hallo daar!

  Hebben jullie ook al plannen voor morgen? Alvast gefeliciteerd broertje! We nemen morgen een stukje taart in jouw naam. Pa en ma komen morgen langs om Caitlin te zien. Caitlin is trouwens vanmorgen verrast met een step. Daar is ze helemaal weg van. Ze kan het behoorlijk goed en heeft nu dus een roze step met een mandje voorop. Ze begint te groot te worden voor de auto die je hebt gegeven. Vandaar een ander vervoersmiddel. Nederland – Japan trouwens nog kunnen zien? Of het huwelijk van Victoria van Zweden?

  Groetjes,
  Je zus

 6. Annie

  Er is er een jarig hoera,hoera! Robert van harte gefeliciteerd met je 30e verjaardag.
  Ik denk dat jullie een leuke verjaardag hebben zo aan de reisverhalen te horen. Wat fijn dat jullie zo genieten! Hier is de fam.v.Houwelingen voor een weekend, harstikke gezellig, het weer is wat minder (regenachtig) en de kleine kids zijn een beetje ziek maar we hebben lol genoeg hoor. Er is hier een prachtig zwembad op de camping en een overdekte speeltuin en natuurlijk toch caches lopen :-). eel veel plezier en wacht met spanning het volgende reisverslag af. Liefs Annie en hartelijke groeten van : Linda,Barry,Noud,Krijn,Theo v. H.,Anja,Thelma,Michael,Sjanie en Noraly en Theo xxx

 7. Theo en Annie en de rest

  Er is er een jarig hoera,hoera! Robert van harte gefeliciteerd met je 30e verjaardag.
  Ik denk dat jullie een leuke verjaardag hebben zo aan de reisverhalen te horen. Wat fijn dat jullie zo genieten! Hier is de fam.v.Houwelingen voor een weekend, harstikke gezellig, het weer is wat minder (regenachtig) en de kleine kids zijn een beetje ziek maar we hebben lol genoeg hoor. Er is hier een prachtig zwembad op de camping en een overdekte speeltuin en natuurlijk toch caches lopen :-). eel veel plezier en wacht met spanning het volgende reisverslag af. Liefs Annie en hartelijke groeten van : Linda,Barry,Noud,Krijn,Theo v. H.,Anja,Thelma,Michael,Sjanie en Noraly en Theo xxx

 8. Mascha

  Lang zal hij leven, lang zal hij leven …… hieperdepiep HOERA!!
  Gefeliciteerd met je verjaardag Robert!! En Corine uiteraard ook.

  Geniet er nog van!

  Groetjes Paul,Mascha en Tara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *