Dag 17: Kuala Lumpur

Dag 17: Kuala Lumpur

Vandaag hebben we ‘uitgeslapen’: we zijn rond 8 uur ons bed uitgekomen, dus we hebben een heerlijke lange nachtrust gehad! Eerst lekker gedoucht, en vervolgens naar het ontbijt gegaan. Ook hier is het weer een erg uitgebreid ontbijt, dus wij komen wel weer aan onze trekken!

Na het ontbijt zijn we gaan lopen naar de Kuala Lumpur toren. Het was alweer heel erg heet, dus de wandeling leverde al weer flink wat zweetdruppels op. En schijn bedriegt: het was toch nog verder naar de toren lopen dan we dachten. Eenmaal aangekomen bij de toren, werden we overvallen door de vele winkeltjes, en commerciele toeristendingetjes. Na uitgebreid rondgekeken te hebben, en alles op ons in te hebben laten gewerkt, gingen we dan toch naar de balie voor tickets om de toren in te mogen. Heel slim: de tickets worden alleen als combi-tickets verkocht. Wij kozen voor de combinatie met de “Cultural Village”. We hadden geluk: daar konden we gelijk terecht. Dit cultural village was bedoeld als zijnde originele maleisische cultuur met dans & muziek. Maar het was overduidelijk opgezet voor de toeristen, en vooral omdat wij “the real deal” al hadden meegemaakt op Borneo, vonden we dit beiden niet zo interessant. We hebben 20 minuten zitten kijken naar de dansen, die overigens wel heel erg leuk waren om te zien. Maar op het moment dat ze mensen uit het publiek gingen trekken om mee te dansen, besloten wij dat wij wel genoeg gezien hadden.

Na deze beleving zijn we dan toch de toren ingegaan. De toren is meer dan 400 meter hoog, en is de op 4 na grootste radiotoren ter wereld. Het platform waar wij liepen, was ca. 275 meter hoog. Het uitzicht was heel erg gaaf, aan alle kanten over de stad. Super om te zien. We hebben hier weer de nodige fotootjes gemaakt, en zijn een paar keer rondgelopen, voordat we weer naar beneden gingen.

We besloten om de city tour te doen met de “hop on, hop off” bus die in de stad rondrijdt. Hiermee kom je langs alle interessante dingen in de stad. We vinden de stad allebei niet zo heel erg geweldig: er is weinig interessants te zien, en het draait voornamelijk om de moderne, hoge gebouwen. We besloten uit de bus te stappen bij het nationaal paleis, en onze timing had niet beter kunnen zijn: er stonden honderden politiemotoren klaar, en wat soldaatjes in lijn, want er vertrokken een stuk of 10 hoogwaardigheidsbekleders uit het paleis (we hebben geen idee wie precies, maar ze waren iig erg belangrijk). Elke auto zwaar gepantserd en geblindeerd, en alle auto’s werden begeleid door minimaal 10 politiemotoren en andere beveiligingsauto’s. Wel heel erg leuk om dat mee te maken! Doordat al het verkeer was opgehouden door deze uittocht van belangrijke mensjes, was de hop on, hop off bus nog niet vertrokken, dus konden we weer met dezelfde bus verder: ideaal!

Na het rondje Kuala Lumpur zijn we uitgestapt bij de Petronas Towers. We zijn (tegen beter weten in) toch maar even gaan checken of er nog kaarten beschikbaar waren voor de skybridge, maar helaas, deze dag niet meer beschikbaar. Elke dag mogen er maximaal 2000 toeristen op de skybridge, en je mag er maar 10 minuten blijven. Morgenochtend willenw e proberen om kaarten te bemachtigen.

Nu bekijken we de begane grond uitgebreid, en gaan vervolgens het mega-shopping centre in die gevestigd is op de eerste 5 verdiepingen van de toren. Het was ondertussen al 2 uur geweest, dus hoog tijd voor een lunch! Ik was helemaal gelukkig toen ik een Nando’s restaurant zag. Dit is een zuid-afrikaanse keten, waar ik mijn vorige reis best vaak gegeten heb. Dus hier gingen we ook onze lunch nuttigen.. Hier wordt voornamelijk kip met piri piri saus geserveerd (van mild tot zeer, zeer heet). Wij namen een pita-broodje met potato wedges, heerlijk!

Na de lunch zijn we door het winkelcentrum gaan lopen, en we ontdekten op de bovenste etage een enorm grote boekenzaak, met een enorme diversiteit aan boeken, dus daar waren we allebei erg blij mee. We hebben hier meer dan 2 uur rondgelopen, en onze score was 11 boeken 🙂 Allebei weer helemaal gelukkig 🙂 Toen we de boekenzaak uitliepen, was het al over 5 uur, en besloten we met de hop on hop off bus terug te gaan naar ons hotel. Het was ondertussen begonnen met regenen.

In het hotel zijn we lekker gaan relaxen, hebben onze nieuwe boekenaanwinst bewonderd, en we besloten dat we geen zin meer hadden om de deur uit te gaan voor ons diner. Dus hebben we, lekker decadent, roomservice besteld: hamburgers met sate en vers geperste sapjes, en chocoladetaart na. Dit hebben we heerlijk op bed op zitten eten.

Na het eten gingen we naar het internetcafe, wat tegenover het hotel zit, en hebben eindelijk ons reisdagboek weer voor een paar dagen bijgewerkt. Rond half 11 hielden we het voor gezien, en zijn we terug gegaan naar onze hotelkamer om heerlijk in slaap te vallen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *