Dag 18: Kuala Lumpur

Dag 18: Kuala Lumpur

Dag 18, 25 juni alweer!

Vandaag zijn we erg vroeg opgestaan, zodat we om 7 uur al aan het ontbijt zaten (lekker rustig), en om half 8 zaten we in een taxi richting de Petronas Towers, om in de rij te gaan staan voor tickets voor de skybridge. Voor ons stonden zo’n 200 gekken, die nog eerder hun bed waren uitgekomen. Nou ja, in de rij staan dan maar, totdat om half 9 de kassa’s open zouden gaan. We hadden allebei een boek meegenomen, zodat we ons in ieder geval niet hoeven te vervelen dit uur in de rij.

Om half 9 ging inderdaad de kassa open, en ze hadden het op zich wel erg goed geregeld: er hing een scherm met alle tijden (per kwartier), en hoeveel kaarten er nog voor beschikbaar waren. Verder liepen er ook wat mensen door de rij heen, met 1 bepaald tijdstip. Als je dat tijdstip accepteerde, hoefde je verder niet meer in de rij te wachten. Echt ideaal! Iets over 9 uur hadden wij kaartjes te pakken voor de rit van 9.45 uur, dus we mochten al wachten in de exhibition ruimte. Na een paar minuten kwam er een meneer aan, die vroeg welke tijd we hadden, want ze hadden nog plekken over voor de eerdere tijd, dus mochten we gelijk doorlopen. Helemaal ideaal!

We werden in een klein bioscoopzaaltje geplaatst, waar we een filmpje te zien kregen over Petronas, en daarna mochten we de wachtruimte in. Na 5 minuten mochten we door de beveiliging, en werden we met z’n allen (zo’n 25-30 personen) in een lift gepropt om naar de 41e verdieping gebracht te worden. Dit gebeurde met een snelheid van 1 seconde per 1,5 verdieping. En toen stonden we dan op de skybridge! Aan beide kanten een mooi uitzicht over de stad, alhoewel het uitzicht gisteren vanaf de Kuala Lumpur toren mooier (en hoger) was. Wel heel erg leuk om hier te zijn! We hebben genoten van het uitzicht, en hebben de brug uitgebreid bestudeerd, zijn nog netjes saampies op de foto gegaan, en toen waren onze 10 minuten al weer om.. We werden weer met z’n allen in dezelfde lift gepropt, om met dezelfde vaart weer terug naar beneden gebracht te worden.

We zijn nog even uitgebreid door de exhibitie ruimte gelopen, hebben de souvenirshop bekeken (niets gekocht), en zijn het winkelcentrum weer ingelopen. Hier hebben we allebei 2 heerlijke cakejes naar binnen zitten werken met wat drinken, en vervolgens zijn we langs wat winkeltjes gelopen, en zijn vervolgens bij Starbucks gestopt voor de nodige cafeine-shot voor Robert. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe backpack voor mij, aangezien mijn rits het begeven heeft. Helaas hebben we niets moois gevonden.

Vervolgens zijn we in het winkelcentrum naar de bioscoop gegaan: Toy Story 3, 3D draaide om 1 uur. Dat vonden we wel een leuk en nuttig tijdverdrijf 🙂 Gewapend met gecarameliseerde popcorn, een hotdog en wat te drinken zijn we heerlijk van een heel erg leuke en originele film gaan genieten! Rond 3 uur was de film afgelopen, en zijn we het winkelcentrum uit gegaan. Het was begonnen met regenen, dus we namen lekker een taxi terug naar ons hotel (het kost toch allemaal niets hier..). In het cafe van het hotel zijn we een versgeperst fruitdrankje gaan drinken, met daarbij frietjes/gebakken aardappeltjes en 2 worsten. Jammie, jammie!

Nadat we deze ‘afternoon-snack’ naar binnen hadden gewerkt, zijn we in het naastgelegen electronica-winkelcentrum gaan kijken. Maar op zich was dit niet zo boeiend, dus zijn we al snel terug gegaan naar onze hotelkamer om te relaxen.

Rond half 8 begonnen we toch wel trek te krijgen, dus zijn we naar de tegenover het hotel liggende winkelcentrum gegaan. (ja, er zijn hier 4 winkelcentra op loopafstand van het hotel). Hier hebben we even rondgelopen, en hier zijn we bij een pizzeria terecht gekomen. Ook altijd erg vervelend! Onze pizza’s smaakten goed, en met een volle buik zijn we nog even door het winkelcentrum gelopen, om vervolgens weer te eindigen in het internetcafe.

Ik was vastbesloten om alle berichten van de afgelopen week nu op te schrijven, dus we hebben hier al een aantal uren rondgebracht. Op dit moment is het iets over half 12 ‘s avonds, dus nu gaan we maar weer eens richting hotelkamer vertrekken.

Morgen vertrekken we uit Kuala Lumpur en gaan we richting Cameron Highlands.

One comment

  1. Dagmar

    Het is echt een droomvakantie !! En wat een luxe .
    Het genieten zal jullie zeker niet zwaar vallen?!
    Nog veel plezier
    knuffel Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *