De eerste 2 dagen van onze vakantie

De eerste 2 dagen van onze vakantie

Maandagavond hebben we netjes onze tassen gepakt. Robert had 10,7 kg, Corine 12,2 kg, dus we zitten mooi onder het gewicht, en kunnen dus flink wat souvenirs meenemen als we dat willen.

Dinsdagochtend werden we om 7.15 uur al opgehaald door Corrie (Robert’s moeder), om naar het station van Dordrecht gebracht te worden. We konden nog mooi de trein van 7.42 uur halen, maar die was errug vol (spits he), dus we hebben tot Rotterdam in het gangpad moeten staan. Daarna hadden we een heerlijk zitplaatsje tot Schiphol. Op Schiphol aangekomen, konden we gelijk inchecken, en de aardige stewardess gaf ons plekken bij de nooduitgang (hoezee voor onze knietjes!).

Daarna zijn we nog wat gaan rondkijken, wat boeken gaan kopen, en ook hebben we nog teenslippers gekocht voor Robert (ja,ja, hij wilde er toch aan!). Ook hebben we op ons gemak nog wat gegeten, en toen zijn we naar onze gate gelopen.

Om 11.00 uur mochten we al door de security check, en om 11.30 uur mochten we daadwerkelijk het vliegtuig in. Wat een ruimte! Dit is niet zomaar een plek bij de nooduitgang, maar een superdeluxe plek! Helaas hebben we het in de breedte niet zo ruim, maar de plek bij onze benen maakt dat meer dan goed. We zijn netjes op tijd vertrokken, en kwamen 12 uur later in Kuala Lumpur aan.

In Kuala Lumpur hebben we nog 4 uur moeten wachten op onze aansluiting naar Borneo (Kuching), die hebben we doorgebracht door wat te eten, rond te lopen, en op een bankje te hangen. Ook hadden ze op het vliegveld een mini-jungle aangelegd, waar je doorheen kon lopen, erg gaaf gedaan! We moesten ook met een Maglev-shuttle naar de andere terminal, een rare, maar leuke ervaring.

Om 10.05 uur plaatselijke tijd (4.05 uur Nederlandse tijd) zijn we met een kleiner vliegtuig vertrokken richting Borneo. Ook hier zaten we weer lekker ruim met onze benen, en dit keer wat ruimer in de breedte ook nog, lucky us!

Om 12.00 uur kwamen we aan in Kuching, waar de grenspassage & bagage ophalen heel erg soepel verliep. We konden ook direct onze privechauffeur vinden, die netjes met een bordje ons stond op te wachten. Het was nog ca. 20 minuten rijden naar ons hotel: Hotel Grand Continental.

Onze kamer moest nog schoongemaakt worden, dus we moesten nog even 3 kwartier wachten op onze sleutel, maar de bagage werd wel alvast naar de kamer gebracht. We hebben in het restaurant van het hotel lekker geluncht (een quarterpounder met frietjes, haha), en na het eten werden we geroepen dat onze kamer klaar was. Het is een grote kamer, met een tweepersoons en een eenpersoonsbed, airconditioning en een minibarretje. We zitten op de 5e verdieping, en hebben een mooi uitzicht over de stad. Perfect begin van de vakantie!

Doordat we toch erg lang onderweg zijn geweest, en een nacht hebben overgeslagen, zijn we eerst een paar uurtjes op bed gaan liggen, om wat bij te komen van de reis. Daarna zijn we de stad ingelopen, waar we alvast een heleboel water hebben ingeslagen (vandaag was ca. 26 graden, dus het was goed te doen, maar toch best warm/benauwd voor wat wij gewend zijn). Daarna zijn we bij een Noodle-restaurant noodles gaan eten, wat heel erg lekker was! En het leuke: het heeft in totaal nog geen 4 euro gekost 🙂 Kunnen ze deze prijzen ook niet invoeren in Nederland?

Na het eten was het ondertussen al donker (dat wordt het tussen 7 uur en half 8), en zijn we teruggelopen naar het hotel. Het hotel heeft ook een zwembad, dus we wilden graag gaan zwemmen, maar helaas is het zwembad maar tot 7 uur ‘s avonds geopend, dus dat doen we morgen dan maar..

Morgen worden we om 8.15 uur opgehaald om naar de Oerang Oetans te gaan! Dit is een park waar de apen opnieuw ” in het wild”  zijn uitgezet, dus we hebben geen garantie dat we ze ook gaan zien, maar goed, we gaan daar dik 2 uur rondlopen, dus ik heb goede hoop!

Daarna gaan we nog langs een pottenbakkerij, en dan krijgen we ‘s middags een uitgebreide stadstoer door Kuching. We hebben er erg veel zin in, en hopen jullie snel weer op de hoogte te houden!

Groetjes, Robert en Corine

13 Comments

 1. Annie

  Erik smstje me dat jullie al wat geschreven hadden en ik dus naar de receptie gespoed om jullie berichtje te lezen. Wat een beenruimte hadden jullie in het vliegtuig zeg en wat een prachtige mooie kamer. Morgen zien jullie hopelijk de oerang oetans, vergeet ze niet te fotograferen hoor. Hier regent het al heel de dag maar pa komt morgen weer op de camping en neemt de zon weer mee ha,ha. Heel veel plezier lieverds, Annie xx

 2. Esther

  Wat leuk om zo mee te kunnen leven! En helemaal leuk dat het zo goed gegaan is met jullie trip! Was helemaal vergeten je een geweldige reis te wensen, en was afgelopen maandag n dagje roostervrij.. 🙁 Dus bij deze: een fantastische tijd gewenst, met te beginnen een heerlijk potje ‘aapies kijken’ morgen!! Have fun! Esther

 3. yvonne

  Hoi Corine en Robert,

  Jullie zijn de reis al gezellig begonnen, wat een geluk met zoveel beenruimte.
  ben erg nieuwsgierig naar morgen hoeveel apen jullie morgen zien.
  Jullie slapen toch wel apart he !!!!!!!!!!! ha ha ha
  Groetjes vanaf de camping

 4. Carolien

  Hey Corine en Robert,
  Wat leuk om weer een reisverslag van jullie te lezen, fijne vakantie verder en wel nog wat foto’tjes plaatsen he 😉

  Groetjes Carolien

 5. Dagmar

  De reis is dus goed begonnen met veel extra ruimte, tja als engelen verreisen….
  Jullie hotelkamer is wel erg ruim, heb zelf al mijn bed op de foto zien staan!!! hahaha had ik alsnog wel meegekunt in jullie bagage, jullie hadden nog plek genoeg!!! Hopelijk zien jullie voldoende apen!! Heel veel plezier en tot de volgende mail,zitten allemaal gespannen te wachten
  Veel plezier
  Knuffel dagmar

 6. Ilja

  Howdiho partners..! 😉

  Leuk om te lezen, zo vanuit de USA! Hoever zouden we nu uit elkaar zitten? 🙂

  Geniet ervan hoor! En mooie foto’s maken he?

  Grts, Leon en Ilja.

 7. Karin

  Hi Robert en Corine,

  Wat een mazzel zeg, stoelen bij de nooduitgang, gelukkig maar met die lange stelten van Robert. Mooi dat ze niet alleen vis in de restaurants hebben daar, maar dat je gewoon lekker kunt eten, klinkt allemaal erg goed.
  Corien, morgen niet per ongeluk de verkeerde aap mee terugnemen he ;-0
  Robert, zitten je nieuwe slippers lekker :-), of ga je ze inlopen in de jungle morgen? haha.

  Groetjes,

  Karin (en Jurgen)

 8. Petra

  Hey wereldreizigers,

  Robert, al blaren/spierpijn van je slippers? Doe eens gek, jij …. teenslippers. Zelfs Jeroen loopt al 2 jaar op teenslippers………..Caitlin is nog steeds zeer gehecht aan inktvis en die zeult ze dan ook overal mee naar toe. Als die ooit kwijtraakt onderweg………..gevalletje nazorg regelen.

  Hier gaat alles goed. Het weer is weer Hollands, regen dus en plakweer.

  Ben benieuwd naar jullie apen verhalen.

  Veel plezier!
  Petra, Jeroen en Caitlin

  P.S. Oja, als je nog ruimte hebt in de rugzak voor souvenirs, hihi goed passen en meten dan maar op de terugweg!!

 9. Linda

  Hoihoi,

  Dit klinkt als een goed begin van de vakantie!! Veel plezier in het wildpark morgen. Noud roept nu al heel stoer “aapje, aapje” als hij ook maar iets ziet wat op een aap lijkt maar ik denk dat hij zich het apelazerus (hihi) zou schrikken als hij een Oerang Oetang in het echt ziet. Maak dus maar een hoop foto’s voor hem.

  Groetjes Barry, Linda, Noud & Krijn

 10. Noraly

  Hey!

  gelukkig dat de reis goed begonnen is. Hopelijk is de rest van de reis net zo :-).
  Lekker aapjes kijken vandaag en nog veel plezier deze vakantie!

  Groetjes Noraly

 11. Erene

  Hoi Corine en Robert,

  Wat een fantastische reis maken jullie! Geweldig leuk het verslag ervan telkens te kunnen volgen. Nog heel veel plezier!

  groetjes
  Erene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *