Dag 13: Sukau River Lodge

Dag 13: Sukau River Lodge

Dag 13, 20 juni, Robert z’n 30e verjaardag!!

Vandaag is Robert jarig! Ik had thuis alvast een klein kadootje voor hem gekocht, om vandaag aan hem te geven, maar helaas was ik zo stom om die thuis te laten liggen.. Dus hij moest het maar doen met een lieve zoen vandaag..

We moesten al vroeg op vandaag, want we zouden vanochtend om 6 uur al weer een riviertochtje doen over de Kinabatangan rivier, om hopelijk weer behoorlijk wat wild te spotten. En we hebben in deze 2,5 uur weer behoorlijk wat gezien!

Een lijstje met alles wat we gezien hebben dit boottochtje: monitorvaraan, kingfisher, hornbill, buizerd, kite-buizerd, weer veel neusapen, veel langstaartmakaken, een python en diverse reigers. Dus we hebben weer behoorlijk genoten van dit tochtje! Doordat we zo vroeg zijn gaan varen, waren we zo’n beetje de enigen die op de rivier waren, dus dat was helemaal heerlijk..

Toen we om half 9 terug kwamen bij onze lodge, kregen we gelijk ons ontbijt. Het was een erg lekker ontbijt, dit keer zonder witte rijst, maar met toast, jam en een spiegeleitje. Lekker smikkelen!

Om 10 uur vertrokken we met de auto naar Gomantong Cave. Dit is de grot die ook te zien is in de BBC-serie Planet Earth: met de vele vleermuizen, en de salangaan (zeezwaluw) met hun kostbare, eetbare nestjes.

Onderweg hiernaartoe stopten we nog bij de plaatselijke zondagsmarkt, waar we de lokale lekkernij gefrituurde banaan te eten kregen, ook errug lekker.

Om 11 uur kwamen we aan bij de Gomantong cave. We moesten nog een minuut of 10 lopen door de jungle om bij de grot te komen, en wat denk je; precies op dit stukje zien we onze eerste echte wilde orang oetan! Hoe is het mogelijk dat we zoveel geluk hebben met de dieren deze vakantie! De orang oetan zat in een boom redelijk dichtbij het pad waar we stonden, maar helaas was de boom nogal dichtbegroeid, dus we hebben hem alleen maar goed kunnen bekijken op de momenten dat hij zich verplaatste in de boom. Maar wat ongelofelijk gaaf weer!

Nu al dolgelukkig, liepen we verder  naar de grot. En die grot is echt indrukwekkend! Niet meer dan logisch dat deze grot is gefilmd voor Planet Earth! In de grot is een pad gemaakt van loopplanken, waardoor je goed de grot rond kon lopen. Maar door alle vleermuizenpoep en zwaluwpoep, was het nogal glad geworden, dus oppassen waar we lopen. De grot zelf is echt groot & hoog & erg indrukwekkend, en in de grot barst het van de vleermuizen en zwaluwen. Maar niet alleen dat: het barst er ook van de kakkerlakken, haha! Na hier uitgebreid te hebben rondgekeken en rondgelopen, zijn we weer terug gelopen naar de auto, om terug te gaan naar onze lodge.

Om 1 uur kregen we onze lunch; hoezee, weer witte rijst! En om half 2 begon het erg hard te regenen en te onweren, dus hebben we het rustig aan gedaan, en hebben we een boekje liggen lezen. Gelukkig is het om half 4 weer afgelopen met regenen, en om 4 uur gingen we weer voor een riviertochtje.

Met dit riviertochtje, gingen we de andere kant op varen. Zo kwamen we bij zandsteen, waar ook weer zwaluwnestjes, en heel veel vleermuizen in zaten. Heel stoer om het nu van heeeel dichtbij te zien! Verder hebben we deze rit nog gezien: hornbill, weer veel neusapen (we mogen hier echt nooit meer over klagen!), weer veel langstaartmakaken, languren (ook een soort apen) en natuurlijk weer diverse vogelsoorten. Weer een hele goede “wildlife-score”!

Om 18.15 uur kwamen we weer aan bij onze lodge, en om 7 uur kregen we ons diner: witte rijst! Na het diner kwam onze gids zeggen dat de lichten even uit moesten, omdat ze een of ander probleem zouden hebben. Na een paar minuten kwam al het personeel van de lodge + onze gids al zingend weer naar ons toe, met een mooie verjaardagstaart met kaarsjes! Echt heel erg leuk en attent dat ze hier zo aan gedacht hebben! Zo was Robert vandaag toch nog een beetje ECHT jarig! De taart was overigens heerlijk: chocoladetaart met een zoetige cremige buitenkant, mjam mjam!

Al met al weer een perfecte dag!

2 Comments

  1. yvonne

    Hoi,
    Dat was zeker attent, volgens mij moet je wel tien kilo aankomen,
    als ik dit allemaal lees.
    Jullie worden volgens mij wel in de watten gelegd.
    Ik hoop dat wij jullie foto’s kunnen bewonderen als jullie
    thuis zijn.
    Groetjes Ad en Yvonne

  2. Theo en Annie

    Wij hebben gespot in deze vakantie: hele boel konijntjes, vogels, hazen, een ree,koeien,paarden, schaapskuddes en losse schapen ha,ha.
    Wat een prachtige verhalen en wat leuk een verjaardagstaart voor Robert. Doet mij aan Turkije denken met mn eigen verjaardag! Veel plezier! Theo en Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *