Dag 11: di. 17 sept. 13 Galapagos – Lima

Dag 11: di. 17 sept. 13 Galapagos – Lima

IMG_6060aVanochtend ging de wekker al om 5 uur. Wat ontzettend vroeg! Om 5.45 uur kregen we ons ontbijt, waarna we onze bagage naar boven moesten sjouwen. Het personeel zorgt er voor dat de bagage in een taxi achter ons aan komt. Wij zijn om half 7 al van boord gegaan om naar het Darwin Research Center te gaan. We hebben daar het uitbroedcentrum gezien en waar de schildpadden de eerste 5 jaar verblijven (tot ze 25 cm zijn, daarna worden ze uitgezet. het succespercentage is 97%).

Verder hebben we ook super Diego gezien. Dit mannetje wil continu paren, en heeft dus al voor heel wat nakomelingen gezorgd. Ook hebben we nog een paar landleguanen, een paar hybride schildpadden en 6 grote schildpadmannetjes van allen boven de 100 kg en boven de 100 jaar gezien. Helaas kan je er niet dichtbij komen. Dit komt door een toeriste die een paar jaar terug op een schildpad was gaan zitten en die foto’s op facebook had gezet. Sindsdien is het dus verboden om nog dichtbij te komen. (Bij wandelingen in het wild is er altijd een professionele gids aanwezig die er voor zorgt dat je de dieren niet aanraakt, vandaar dat je daar wel dichterbij mag komen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOm 8.15 uur zaten we in de taxi (met bagage) richting het busstation. Om half 9 zaten we in de bus en om 8.45 uur stonden we bij de watertaxi. De watertaxi vertrok om iets voor 9 uur en kwam iets na 9 uur aan op bestemming. Daar stapten we weer over op een bus naar het vliegveld, waar we een kwartier later aankwamen. Wat een gedoe allemaal zeg! Eenmaal op het vliegveld konden we in de rij gaan staan om in te checken. Toen we eindelijk aan de beurt waren, bleek dat onze vlucht niet helemaal goed in het systeem stond. Dus we hebben nog wel zo’n 10 minuten tot een kwartier moeten wachten, voordat ze ons eindelijk (gelukkig) wel incheckten.

We hebben nog even een hamburger geluncht en zijn door de security check gegaan. Hier was het nog even wachten op ons vliegtuig. Ons vliegtuig vertrok op tijd: 12.30 uur. We hadden met z’n 2-en weer 3 plaatsen, dus dat was wel fijn. We hadden weer een tussenstop in Guayaquil, en om 17.15 uur landden we weer in Quito. Hier moesten we onze bagage weer ophalen, en vervolgens opnieuw inchecken voor de vlucht naar Lima. Ook hier was er weer wat fout gegaan met de vluchtreservering, waardoor we naar 3 verschillende desks zijn geweest, om eindelijk bij desk 4 toch de tickets te krijgen naar Lima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok deze vlucht ging lekker op tijd: 20.15 uur. We kwamen daar iets over half 11 aan. Eerst weer onze bagage ophalen, langs de douane en weer langs een security check. Gelijk even wat geld omgewisseld naar peruaanse soles. Toen konden we eindelijk een taxi pakken naar ons hotel voor deze nacht. Daar kwamen we rond middernacht aan.

De ontvangst was in het nederlands! Deze man is met een peruaanse getrouwd, en woont ondertussen al 19 jaar in Peru. We vertelden over onze foutgelopen vliegtickets, en hij was zo vriendelijk om ons online alvast in te checken voor de vlucht morgen van Lima naar Cusco. Dat scheelt ons morgen weer heel veel gezeur zeg! Ook lagen hier al onze papieren al klaar voor de treinreis naar Machu Picchu over een paar dagen, en de entree tot Machu Picchu. Gelukkig maar!

Om half 1 lagen we dan eindelijk in bed, helemaal uitgeput!

 

 

 

7 Comments

  1. Och wat een mooie foto’s, die schildpad onderaan jullie bericht, schitterend.
    Ik kan me voorstellen dat het heel vermoeiend was al dat gereis. Fijn dat jullie geholpen zijn om vast in te checken voor de vlucht naar Cusco.
    Wederom veel plezier kinderen!! Pa en ma xx

  2. Tamara en Patrick

    Wat hebben jullie tot nu toe al een super gave reis. Ik zal de foto’s morgen aan de kids laten zien. Die vinden het vast ook prachtig al die schildpadden etc. Nog veel plezier.

  3. dagmar

    nou het reizen zit dus nergens echt mee.Fijn dat de dieren wel voor jullie op de foto`s gaan,en jullie ook veel konden zien.
    Als ik deze bericht lees ben ik al kapot en moe,wat een gedoe en gehol,maar blij toe toch nog alles goed gegaan,hoop dat jullie morgen ook weer een geweldige dag hebben.
    Dikke kus en knuffel

  4. Jasmijn van Dorp

    Wie gaat er nou óp een schildpad zitten?? Sommige toeristen sporen echt niet! Wel leuk dat jullie bij de vorige dag zo dichtbij konden komen bij de reuzenschildpad. En alsnog hebben jullie wel weer hele mooie foto’s gemaakt! Heerlijk hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *