Dag 15: Machu Picchu – Cusco

Dag 15: Machu Picchu – Cusco

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanochtend ging de wekker om 4.15 uur !!!!! We pakten onze tassen weer in, hebben uitgecheckt, hebben onze grote tassen in de aparte kamer in het hotel laten zetten en zijn naar het busstation gelopen. Hier kwamen we iets voor 5 uur aan. De eerste bus naar Machu Picchu gaat om half 6, en Machu Picchu gaat om 6 uur open. Er stond al een flinke rij, en de rij achter ons groeide ook erg snel.

Uiteindelijk zaten we in de 3e bus. Iets voor 6 uur stapten we uit bij de entree van Machu Picchu en om 6 uur hadden we uitzicht op Machu Picchu… WOW…!!!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk heb verzonnen hoe ik het anders kan omschrijven, maar andere woorden zijn er gewoon niet voor. We hebben er ruim 4 uur rondgelopen en het enige wat we tegen elkaar gezegd hebben: wow, geweldig, fantastisch, indrukwekkend, schitterend…

In het begin hing er nog mist in en rondom Machu Picchu, maar vanaf 7 uur was het helemaal helder. Doordat we zo ontzettend vroeg waren hebben we dus ook nog foto´s kunnen maken zonder duizenden andere toeristen er op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeetje, wat is het hier mooi zeg! Ongelofelijk! Na 4 uur lang intens genoten te hebben zijn we met de bus terug gegaan naar Aguas Calientes.

Hier zijn we in hetzelfde restaurantje als gisteren neergestreken en hebben we lekker gegeten, en we zijn op ons gemak blijven zitten om wat te drinken (ik kan ook bijna geen stap meer verzetten, maar het was het meer dan waard!)

Uiteindelijk zijn we terug gegaan naar ons hotel, waar weer 2 dagen in het reisdagboek zijn bijgewerkt. We hebben nog lekker wat gedronken en Robert heeft nog wat kip-snacks op. We hebben onze bagage opgehaald en zaten iets over 3 uur op het treinstation. Dit is wel een uur te vroeg, maar we (vooral ik) zijn te moe om nog iets anders te doen.

Om 16.15 uur mochten we aan boord van de trein (weer inclusief veel te veel bagage) en om 16.45 uur vertrok de trein. We hebben vaak stapvoets gereden en ook nu (op de heenweg was dit ook al) stond er een wissel verkeerd, waardoor we weer een heel stuk achteruit moesten rijden om vervolgens alsnog het juiste spoor te kunnen pakken.

Om half 9 waren we weer in Cusco, waar we makkelijk weer een taxi konden pakken naar ons hotel.

Wat een verrassing: ditmaal hebben we een kamer met een tweepersoonsbed!

Om half 10 lagen we in bed, want morgen is een lange reisdag.

9 Comments

  1. Jasmijn van Dorp

    Ik krijg gewoon kippenvel van die foto’s, prachtig!! Flink intensieve dag geweest lijkt me, maar wat een bijzondere ervaring moet dat zijn geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *