Dag 5: wo. 11 sept. 2013 Otavalo

Dag 5: wo. 11 sept. 2013 Otavalo

Nog even het vervolg van dag 4:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOm half 7 gingen we het restaurant van het hotel binnen, aangezien we als compensatie voor het ongemak dit diner aangeboden zouden krijgen van de lokale agent. Ik (Corine) had spaghetti bolognese en Robert kip met rijst en een champignonnensausje. Het zag er heerlijk uit, en zo smaakte het ook! Maar we mochten wel gewoon afrekenen. Haha, ach ja, ook niet erg!

Er zijn hier in Otavalo ontzettend weinig toeristen. We hebben er 4 ontdekt op de stoffenmarkt en dat was het… Wij zijn ook de enige gasten in het hotel. We vragen ons echt af waar al die hotels hier hun geld nou precies mee verdienen.

Na weer een vermoeiend dagje lagen we weer om 8 uur op bed. Zelfs Robert slaapt op het moment minimaal 10 uur per nacht. Het is hier wel koud ‘s avonds.

Dag 5:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanochtend was het lekker relaxed opstarten: om 8 uur ging de wekker. Lekker uitgebreid (warm) douchen, en daarna op ons gemak weer naar het restaurant van het hotel gelopen. We kregen daar ‘amerikaans ontbijt’: roereieren, koffie, thee, brood met boter, jam en kaas en een verse fruitsap. Alleen ontbraken de thee, en nog veel belangrijker: het brood! We hebben er nog een tijdje op gewacht, maar de serveerster verdween op een gegeven moment helemaal. Toen hebben we de moed maar opgegeven en de kaas en eieren zonder brood opgegeten. De verse (ananas)sap was wel overheerlijk!

Na het ontbijt even op het dakterras van het hotel gekeken. Nou ja, dakterras: er stond 1 tafeltje met stoelen. Je had geen uitzicht over de stad want daar stonden andere gebouwen voor. Maar het was wel een mooi uitzicht over de bergen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe zijn op ons gemak naar Plaza de Ponchos gelopen, war op woensdag de stoffen/souvenirmarkt nog groter is. Heerlijk om van de sfeer hier te genieen, en mooie mensen te bekijken die nog in klederdracht lopen. Echt prachtig! We hebben een paar uurtjes over deze markt gestruind. Robert heeft wat shirts gekocht, en ik een kettinghanger en een alpaca-sjaal (lekker warm!) Aan de rand van het plein hebben we met een heerlijke hamburger geluncht, en later nog wat gedronken. Wat zijn de verse fruitsappen hier toch lekker!

Om 2 uur hebben we ons gemeld bij het toeristenbureautje voor de paardrijtocht. Het was een kwartiertje rijden naar de paarden. Wel leuk: het is gewoon een gezin die dit erbij doet voor de inkomsten. Volgens mij hadden ze ook niet eens meer dan 3 paarden.

Het opstijgen ging bij ons allebei erg soepel, dus dat was een goed begin. De jongen die ons begeleidde wist dat het onze eerste keer was, dus hij hield er een rustig tempo op na. Heel erg leuk om te doen! Genieten van het uitzicht en de huisjes die we passeerden. Het valt op dat veel gezinnen een varken en/of koe(ien) hebben rondlopen. En verder zien we hier heel veel (zwerf)honden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUiteraard begon het na 5 minuten te regenen, en nog harder te regenen en nog meer te regenen… En dat is niet meer opgehouden totdat we terug waren bij het beginpunt, toen werd het droog. Gelukkig kon het ons allebei weinig schelen dat we nat werden. Na zo’n 3 kwartier te paard, verloor Robert zijn fototoestel, dus we wilden stoppen en even keren om hem op te pakken. Op zo’n moment merk je dus dat je een beginnende kluns te paard bent: onze paarden draaiden wel, maar liepen vervolgens een andere richting uit, we kregen ze niet meer tot stilstand etc. Wel grappig, maar arme gids die het fototoestel moest halen (niets mee aan de hand overigens), achter onze paarden aan moest hollen en ons weer in de juiste richting moest sturen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEenmaal weer op weg, besloot mijn paard een zijpad te nemen. Ik kreeg hem weer met geen mogelijkheid tot stilstand, dus de gids weer achter mij aan.. Hierna ging het gelukkig weer een stuk beter. Na ca. 1,5 uur had ik zo’n pijn in mijn benen dat ik even een pauze wilde. We hebben zo’n 10 minuten stil gestaan. Robert is heel stoer wel op zijn paard blijven zitten. Hierna ging het gelukkig wel weer even wat beter.

Wat een uitzichten onderweg! Ook van bovenop de berg en dal inkijken met een waterval. En tussen bosjes en bomen doorrijden. En vooral niet te vergeten: we hebben door een eucalyptusbos gereden. Dat ruikt! Ook hebben we een stuk gelopen met de paard aan de hand, aangezien dat stuk te stijl was voor de paarden om te lopen met ons bovenop. Toen we een (best stijle) helling af kwamen, zakte mijn paard door zijn voorbenen. Maar, ik ben netjes blijven zitten! (Al voelde dat even niet zo). Verder zijn er geen rare dingen gebeurd, en hebben we de tocht rustig en veilig af kunnen ronden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe waren zo’n 20 minuten eerder terug, vanwege de regen en de vermoeidheid van mij. Maar goed, toch ruim 2,5 uur op het paard gezeten! We vonden het allebei een hele leuke ervaring. Bij het beginpunt mochten we nog even proberen om zelf ‘echt’ met de paarden te rijden (ze hebben heel de tijd het voorste paard gevolgd, we hoefden vrijwel niets te doen). Mijn paard bleef bokkig, dus ik hield het al snel voor gezien. Robert probeerde het wel, maar het paard weigerde een stap te verzetten, hahaha.. Toen hebben we het maar opgegeven en hebben we ons terug laten brengen naar Otavalo.

Aangezien we (en dan vooral ik natuurlijk) door al die natte kleding verkleumd waren, zijn we in het hotel gelijk onder een warme douche gesprongen. Wat kan dat lekker zijn zeg! Daarna nog even heerlijk relaxed op de kamer, om vervolgens op zoek te gaan naar wat eten.

Robert had gelezen dat Tobasco’s als nr. 1 restaurant van Otavalo wordt aanbevolen, dus dat moesten we wel proberen natuurlijk. Dit is een mexicaans restaurant. Als voorgerecht hadden we nacho’s en als hoofdgerecht taco’s met gehakt. Het was me lekker! Ik heb serieus nog nooit ZO lekker mexicaans gegeten! En dit is tot nu toe ook zeker diner nr. 1 van deze vakantie.

Zometeen weer lekker vroeg ons bed opzoeken, morgen weer terug naar Quito.

10 Comments

  1. Theo & Annie

    Och och dat was me het daagje wel. Leuk zo’n paardrijtocht met leuke foto’s :-). Leuke muts Corine. Gefelicteerd: jullie zijn een week getrouwd. Wat een geluk hadden we met het weer vorige week, nu hier herfst : donker, regen enne regen. Liefs, pa en ma xx

  2. Reny

    Wat een super leuke paardrijtocht hebben jullie gehad. Ik vind het ook altijd leuk om paard te rijden op vakantie; het is leuk om te doen en je ziet toch weer andere dingen zoals wel blijkt uit jullie foto’s. 🙂 En paarden kunnen zo lekker eigenwijs zijn! Hahaha! Groet uit een nat Holland…

  3. Ad en yvonne

    Jullie hebben het nog lang uitgehouden op die paarden.
    Hoe voelt dat corine om al een week lang mevr Muskee
    Te heten ik moet er wel even aan wennen corine Muskee
    Vleugel.
    Fijne reis verder gr ad en yvonne

  4. Jasmijn van Dorp

    Oeeehhhhh WAT EEN COOLE PERRY MUTS!!! En wat onwijs stoer dat jullie op paardjes hebben gereden! Enorm leuk verhaal ook, lag helemaal dubbel. Ik zag al helemaal voor me hoe dat ging. 😉

    En wat een prachtige foto, van dat panfluit mevrouwtje. Super!

  5. dagmar

    Hahaha wat een dag zeg. Door je verhalen heb je de idee dat je er bij was,zie het helemaal voor me.
    Ja gefeliciteerd al een week getrouwd ,wat vliegt de tijd, en wat voor een geluk hadden jullie met het weer.
    De foto`s zijn geweldig,wachten in spanning op de verdere verhalen
    veel plezier

  6. Petra

    Leuk om steeds op de hoogte te worden gehouden van alle avonturen! Verkopen ze ook panfluiten? Zouden jullie er eentje mee kunnen nemen voor Caitlin? Stiekem vind ik het zelf ook erg leuk om erop te spelen hihi… Wij hadden gisteren en vandaag hier ook veel en vaak regen. Ach, dan groeit het groen weer een beetje. Je merkt wel dat je niet in het westen zit 😉
    Jullie krijgen bij ons de volgende keer een broodje gezond, zonder brood. Heeeel origineel!

  7. Linda

    Leuk om al jullie verhalen weer te lezen! Balen van de opstartproblemen maar dat zal de pret niet drukken bij jullie. Ik denk trouwens dat ik na 2,5 uur paardrijden ook wel zere benen zou hebben, maar wat een gave ervaring zeg! Heel veel plezier en tot over een paar weken.

    Groetjes Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *