Dag 20: do. 26 sept. 2013 Paaseiland

Dag 20: do. 26 sept. 2013 Paaseiland

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanochtend ging de wekker weer om 8 uur. Mijn enkel is nog steeds dik en pijnlijk, maar het gaat gelukkig al weer ietsje beter. We hebben ons rustig aan aangekleed en zijn naar het ontbijt gegaan. Dit keer was er geen cake en pannenkoeken, maar bananentaart, ook erg lekker! Na het ontbijt zijn we onze spullen gaan pakken en onze quads gaan tanken.

We zijn eerst naar Panu Pau gereden. Dit is de plek waar ze de rode stenen voor de ´hoedjes´haalden. Er lagen hier dan dus ook nog een aantal hoedjes. Verder hadden we een mooi uitzicht.

Van hier uit zijn we doorgereden naar Ahu Akivi, dit zijn 7 moai, kijkend naar de zee. Deze zijn in 1960 gerestaureerd. Heel erg gaaf weer! Je wordt er hier echt mee doodgegooid, maar toch blijft het indrukwekkend!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe hebben op ons gemak nog een heel stuk door de ´binnenlanden´ gereden om uit te komen bij Anakena (het enige echte strand op paaseiland) en bijbehorend Ahu Nau Nau. Dit zijn weer 7 maoi in verschillende staat, gerestaureerd in 1979. Hier zijn we lekker een tijdje blijven hangen, hebben eindelijk onze ansichtkaarten geschreven (Ik ben benieuwd of die aan gaan komen) en hebben even gerelaxed. We hebben nu alle belangrijke punten van paaseiland (en zoveel meer) gezien.

We zijn via een andere route teruggereden naar het dorp, waar we eerst wat souvenirshoppen hebben gedaan. Ongelofelijk, ze weten hier wel wat ze er voor kunnen vragen zeg! Maar ja, dan heb je wel een origineel souvenier van paaseiland, en hoe vaak ga je hier nog komen….

OLYMPUS DIGITAL CAMERADaarna zijn we even naar het hotel gegaan om een uurtje te relaxen (en pootje omhoog). Vervolgens zijn we weer naar het dorp gegaan, waar Corine een echt paaslandse souvenir heeft gekocht: een tattoeage op haar pols!! Het was even een uurtje wachten en een kwartiertje tattoeren, maar dat heb ik er dan ook graag voor over!

Ook vandaag weer even gefrustreerd geweest van het tergend langzame internet… Maar goed: er staat weer een dag bij online! Hierna zijn we heerlijk wat gaan eten in een soort van snackbar (corine een hotdog en frites, robert een dubbele hamburger). jeetje wat een porties kregen we zeg!

Na het eten zijn we moe maar voldaan weer naar het hotel gegaan, waar we al snel weer in slaap vielen.

8 Comments

 1. Erik

  Klote van je enkel, maar toch heb je nog veel kunnen zien. Ziet er erg tof uit allemaal, heel bijzonder. En ja wat verwacht je nou qua moderne beschaving (ziekenhuizen, internet, etc.) op Paaseiland? 😉

  Sterkte met je enkel en benieuwd naar de tattoo!

 2. Jasmijn van Dorp

  Ook ik ben héééél benieuwd naar je tattoo, gaaf man! Inderdaad een échte souvenir van het paaseiland; een ervaring die je nooit meer wil vergeten. 😉 Ik wist trouwens helemaal niet dat er zoveel van die beelden stonden zeg! Maar wel kick dat jullie ze (bijna) allemaal hebben opgezocht. Top!

 3. Linda

  Die foto van Robert: GEWELDIG!!

  Wel fijn dat je ondanks de pijn aan je enkel wel nog van alles kunt doen.

  Het is al vaker gezegd maar we zijn benieuwd naar de tattoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *