Dag 3: ma 9 sept. 2013 Quito

Dag 3: ma 9 sept. 2013 Quito

Om half 8 ging de wekker, heerlijk ruim 11 uur geslapen!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een lekkere douche hebben we genoten van het ontbijt in het hotel (ook al is er niet zoveel keus, het is wel lekker). Na het ontbijt waren we nog steeds niet teruggebeld door onze lokale agent over alle boekingen in Ecuador, dus besloten we onze Nederlandse contactpersoon hierover te bellen. Zij zou alles uit gaan zoeken, en ons in de loop van de ochtend terugbellen hierover.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe hebben een taxi (kost hier echt bijna niks!) genomen naar het oude gedeelte van Quito, waar we begonnen bij de grote basiliek. Erg imposant!

Eenmaal binnen, werden we door een ouder mannetje aangesproken of we een rondleiding van hem wilden door de kerk. Dat leek ons wel grappig, dus we stemden daarmee in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa deze rondleiding vroeg hij of we interesse hadden in een rondleiding van een uur door het oude gedeelte van de stad. Dat leek ons erg leuk. De tour heeft uiteindelijk 3 uur geduurd, en we hebben veel leuke en unieke plekjes gezien, zoals bijv. het paleis van de president en het paleis van de vice-president, een leuk Inca-museum, nog een aantal kerken en pleinen en nog wat leuke plekjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg zijn we teruggebeld door de reisorganisatie vanuit Nederland, er was inderdaad wat verkeerd gegaan met de reserveringen in Ecuador. Als het goed is, is het nu alsnog geregeld, en als compensatie krijgen we het geld van de taxi van gisteren terug, betalen zij morgen de transfer van het hotel naar het busstation en krijgen we in Otavalo een diner aangeboden. Netjes opgelost dus! (Hopelijk. Eerst zien, dan geloven)

Om 12 uur namen we afscheid van onze rondleider, om vervolgens even in een restaurantje neer te ploffen en een heerlijke ecuadoriaanse variant van spaghetti te eten.

IMG_5631aOm 1 uur namen we een taxi naar de Teleferico. De kabelbaan die ons naar de top van de vulkaan Pichinchi bracht op 4050 meter hoogte. Het uitzicht over de stad Quito is echt fantastisch!

Helaas begon het te regenen toen we boven aankwamen, en al snel zagen we niets meer van de stad door de wolken. We hebben dus maar uitgebreid koffie gedronken boven, in de hoop dat het snel zou ophouden met regenen en de wolken weer weg zouden trekken.

Gelukkig gebeurde dit uiteindelijk ook, en hebben we dus nog uitgebreid rondgelopen bovenop de vulkaan (waar we overigens geen krater van konden zien).

Rond 3 uur waren we het zat, en zijn we weer naar beneden gegaan. We hebben een taxi genomen naar ons hotel, waar we uiteraard gecheckt hebben of de reserveringen daar nu wel geregeld waren, en of de busreis + transfer ook geregeld waren.
Nou, de hotelreservering is nu in ieder geval geregeld (ook voor als we terug komen vanuit Otavalo), maar over een busreis + transfer wisten ze niets..
We hebben maar besloten om morgen op eigen gelegenheid naar het busstation te gaan, en daar tickets te kopen. Onze reisorganisatie krijgt na onze vakantie onze rekening wel..

Verder de rest van de middag even heerlijk gerelaxt in het hotel, onze camera’s weer opgeladen (erg belangrijk), en dus dit reisjournaal geschreven.

We gaan zo op zoek naar een leuk restaurantje om te eten.

11 Comments

  1. dagmar

    he blij toe,het hotel is nu wel geregeld. Zoiets hadden jullie nog nooit. Maar alsnog al veel gezien en gedaan.Jammer van de regen op de vulkaan. Maar ook hier regende het de hele dag!
    Hoop wel dat dit niet de hele reis zo doorgaat voor jullie,maar weet zeker dat jullie alsnog het beste van maken en veel mooie dingen zullen zien.
    Wacht in spanning op het volgende bericht
    ik ga nu na bed en wens jullie een goede verloop van de reis -dikke knuffel

  2. Leon & Ilja

    Dag meneer en mevrouw Muskee,

    Poehoe, jongens! Krijgen jullie inmiddels niet een punthoofd van reisorganisaties? Gelukkig trekken jullie je er niet teveel van aan, want op dit moment is de prioriteit: genieten!! (en zo te lezen, komt dát wel goed…)

    Succes met de volgende etappe!

  3. Reny

    Dat klinkt als een leuke eerste dag. Ook leuk om van een local een prive rondleiding te krijgen; zo zie en leer je dingen die je anders misschien ontgaan! Jammer van de reisorganisatie, maar inderdaad gewoon zelf regelen, bonnetjes meenemen en niet druk om maken. Lekker genieten van alles wat nog op de planning staat. 🙂

  4. Theo & Annie

    Wat een mooie foto’s al. Wat erg leuk zo’n rondleiding van een local. Wat een K*T reisorganisatie zeg. Idd proberen te doen wat Reny zegt : niet druk om maken, bonnen bewaren en genieten…….Hopelijk komt het allemaal goed, veel plezier saampjes! ma xx

  5. Jasmijn van Dorp

    Oooh wow, gaaf zeg die vulkaan! En leuk dat jullie een rondleiding hebben gedaan! Wel een hoop indrukken gekregen denk ik, op één dag? 😉 De reis ziet er in ieder geval weer wat rooskleuriger uit. Als het goed is wordt het met de dag leuker!

    Onwijjjs veel plezier daar, ik kijk uit naar jullie volgende bericht(en).

    Groetjes!

  6. Ad en yvonne

    Hoi corine en Robert,

    Dit zijn al drie rommelige dagen maar hopelijk
    Hebben jullie de rest van de reis nergens meer last van.
    Genieten maar gr ad en yvonne

  7. Tamara

    Zo jullie hebben al weer heel wat beleefd in 3 dagen zo te lezen. Mooie eerste foto’s. Jammer van de regen. Maar de eerste plaatjes beloven al veel voor de rest van de reis. Geniet ervan!!! Groetjes Tamara

  8. Ed

    Afgezien van de ellendig reisorganizatie problemen klinkt het erg gezellig en leuke onverwachte verassinging als oude mannetjes die je ineens gaan rond leiden 🙂

  9. Anneke

    Ziet er super uit! En je weet toch dat al het groen in een landschap echt niet alleen maar van de zon komt? En na regen……..? Juist. Geniet en laat ons meegenieten door jullie foto,s
    Dat oudje heeft natuurlijk ook de dag van zijn leven gehad..2 van die lange buitenlanders de hele tijd op sleeptouw, leuk hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *